Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Περιβαλλοντική επένδυση 10 εκατ. ευρώ στη Μήλο από την S&B. Για την Φωκίδα και το Λαρνάκι ούτε σεντ.

Όλα όσα ζητάνε οι κάτοικοι της περιοχής μας για το Λαρνάκι η εταιρεία τα προσφέρει ήδη στην Μήλο. Ποιος είναι ο λόγος αυτής της διαφοροποίησης , απλούστατα κανένας δεν τους είχε πιέσει μέχρι τώρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Περιβαλλοντική επένδυση 10 εκατ. ευρώ στη Μήλο από την S&B
Τη νέα κλειστή αποθήκη επεξεργασμένου μπεντονίτη, μια επένδυση €10 εκατ., εγκαινίασε την Κυριακή 2 Οκτωβρίου στη Μήλο η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. Ο Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Μήλου κ. Δωρόθεος Β’ τέλεσε τον αγιασμό και το έργο εγκαινιάστηκε από την Ειδική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ κα Μαργαρίτα Καραβασίλη, το Δήμαρχο Μήλου κ. Γεράσιμο Δαμουλάκη και τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της S&B κ. Oδυσσέα Κυριακόπουλο. Πέραν αυτών, στην τελετή παρέστησαν εκπρόσωποι του...
Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τοπικών και κοινωνικών φορέων του νησιού και μέλη της τοπικής κοινωνίας.
Η κλειστή αποθήκη επεξεργασμένου μπεντονίτη είναι ένα μοναδικό έργο σε παγκόσμιο
επίπεδο, το οποίο μελετήθηκε και κατασκευάστηκε ειδικά για τις εγκαταστάσεις της S&B στα Βούδια της Μήλου. Η επένδυση, της τάξεως των €10 εκατ., αποσκοπεί στην περιβαλλοντικά υπεύθυνη διαχείριση (μεταφορά – αποθήκευση) του ξηρού μπεντονίτη μέσα στις εγκαταστάσεις των Βουδίων, διασφαλίζοντας ταυτόχρονα και μια σειρά από λειτουργικά οφέλη.

Μέχρι σήμερα, ο επεξεργασμένος μπεντονίτης αποθηκευόταν σε ανοιχτό χώρο, η διακίνησή του στο χώρο των εγκαταστάσεων γινόταν με φορτηγά, και η φόρτωση στα πλοία με φορτωτές και ταινιοδρόμους. Με τη λειτουργία της νέας αποθήκης, τόσο η αποθήκευση όσο και η διακίνηση του επεξεργασμένου μπεντονίτη προς τη γέφυρα φόρτωσης θα γίνεται με κλειστά κυκλώματα ταινιών και κλειστούς αποθηκευτικούς χώρους για την πλειονότητα του προϊόντος, με αναμενόμενη θεαματική μείωση στις εκπομπές σκόνης, καλύπτοντας απαιτήσεις κατά πολύ υψηλότερες των προβλεπόμενων από τη νομοθεσία και τους όρους λειτουργίας και αδειοδότησης της εγκατάστασης. Επιπλέον, η κλειστή αποθήκη αναμένεται
να προσφέρει και σημαντικά λειτουργικά κι επιχειρησιακά οφέλη που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των εγκαταστάσεων της Μήλου.


Η κατασκευή της κλειστής αποθήκης ξεκίνησε με την ολοκλήρωση της μελέτης, το 2007, με ιδιαίτερα υψηλές τεχνικές προδιαγραφές, οι οποίες επελέγησαν μετά από ενδελεχή διερεύνηση πολλών εναλλακτικών λύσεων, ώστε να υλοποιηθεί η αρτιότερη περιβαλλοντικά και λειτουργικά λύση. Η αποθήκη, συνολικής χωρητικότητας 40.000 τόννων, είναι κατασκευασμένη από οπλισμένο σκυρόδεμα και αποτελείται από 20 κλειστά διαμερίσματα. Η μεταφορά του μπεντονίτη από το συγκρότημα βιομηχανικής ξήρανσης γίνεται με καλυμένες μεταφορικές ταινίες και η εκφόρτωση μέσα από την αποθήκη με ταινίες τοποθετημένες σε υπόγεια κατασκευή. Η αποθήκη διαθέτει φίλτρα για την κατακράτηση της σκόνης σε όλες τις θέσεις που απαιτείται, ενώ πλήρως αυτοματοποιημένα συστήματα διασφαλίζουν βέλτιστες συνθήκες αποθήκευσης και διαχείρισης του προϊόντος και μέγιστη προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, του εργασιακού χώρου και των εργαζομένων.
Κατά την εκδήλωση εγκαινίων του έργου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρίας κ. Κρίτων Αναβλαβής δήλωσε μεταξύ άλλων: «Όλοι εμείς στην S&B είμαστε υπερήφανοι που εγκαινιάζουμε ένα πρωτοποριακό έργο εκσυγχρονισμού του τρόπου διαχείρισης
επεξεργασμένου μπεντονίτη, που όμοιό του δεν υπάρχει σε άλλη εγκατάσταση βιομηχανικών ορυκτών. Η επένδυση αυτή, ύψους €10 εκατ., η μεγαλύτερη που έχουμε κάνει παγκοσμίως, δεν έχει οικονομική απόδοση με τη στενή έννοια του όρου. Το έργο, όμως, αποδίδει τιμή στις πέντε εταιρικές αξίες που διέπουν τη λειτουργία μας, την τήρηση των υποσχέσεών μας, το σεβασμό για τους εργαζομένους, την ασφάλεια, την εξυπηρέτηση των πελατών μας και, ιδιαίτερα, το σεβασμό στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιούμαστε.

Σε πείσμα των καιρών και των αντιξοοτήτων που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα, συνεχίζουμε ασυμβίβαστα και με προσήλωση στις αξίες μας τη θετική μας πορεία».
http://www.s.andb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου