Τετάρτη, 28 Σεπτεμβρίου 2011

Αυξάνονται οι μαθητικές καταλήψεις (βίντεο)


Πάνω απο 250 τα κατηλημένα σχολεία στην χώρα . 
Εκτός απο τις καταλήψεις στην Φθιώτιδα που αναφέραμε σε προηγούμενο άρθρο, 10 είναι τα κατηλημένα σχολεία στην Βοιωτία,  πορεία πραγματοποίησαν οι μαθητές στην Ναύπακτο και στην Φωκίδα πραγματοποιήθηκε κατάληψη στο Γυμνάσιο Λύκειο Γραβιάς.
Οι τόνοι ανεβαίνουν και σε αυτόν τον χώρο όσο πλησιάζει η ημέρα της 3 του Οκτώβρη που έχουν καλέσει οι μαθητές μέσω του Facebook σε πανελαδική ημέρα για κλειστά σχολεία....

 Δέκα τα υπό κατάληψη σχολεία στη Βοιωτία


Σε κατάληψη βρίσκονται δέκα σχολεία της Βοιωτίας από την αρχή της προηγούμενης εβδομάδας.
Πρόκειται για τα πρώτο και δευτέρο Γυμνάσιο Λιβαδειάς, το πρώτο Λύκειο Λιβαδειάς, το ΓΕΛ Ορχομενού, το Γυμνάσιο Αντίκυρας και τέσσερα σχολεία της θήβας.
Οι μαθητές διαμαρτύρονται για τις ελλείψεις σε σχολικά βιβλία, αλλά και για τη γενικώτερη κατάσταση της Παιδείας στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον Προιστάμενο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Βοιωτίας Ι. Τσούρα, που μίλησε το πρωί στο ΣΕΙΡΙΟ, στη Βοιωτία έχει διανεμηθεί μόνο το 10% των σχολικών βιβλίων και είναι αδιευκρίνιστο πότε θα έρθουν τα υπόλοιπα.
Ο προιστάμενος κάλεσε τους μαθητές να ανοίξουν τα σχολεία, επισείοντας το ενδεχόμενο περιορισμού των εκδρομών εαν οι καταλήψεις συνεχισθούν.
http://agnantiroumelis.blogspot.com

Δείτε την πορεία των μαθητών απο τα σχολεία στην Ναύπακτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου