Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕΓΑΛΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗ ΤΟΛΟΦΩΝΑ Σαρώνει εκτάσεις , κινδυνεύει η Καλλιθέα Στη μάχη 6 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα

 Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι στις 2:15 στο Κεφαλάρι της Τολοφώνας. Η φωτιά επεκτείνεται ραγδαία προς τα δυτικά λόγω των ισχυρών βόρειων άνεμων και μέσα σε λίγη ώρα άρχισε να δείχνει απειλητική για την Καλλιθέα.

 Αμέσως υπήρξε κινητοποίηση των συνεργείων του Δήμου με μηχανήματα και ανθρώπινο δυναμικό με επικεφαλής τον Δήμαρχο Γ. Καπεντζώνη και τον Αντιδήμαρχο Κ. Αντωνόπουλο που συντόνιζαν την όλη προσπάθεια καθώς και ...

τους Προέδρους Ερατεινής Στ. Πολίτη και Τολοφώνας Ι. Μάμαλης, του Πολιτιστικού Συλλόγου Ηλία Κορομπίλη μαζί με εκατοντάδες πολιτών από τα χωριά αυτά.

 Στη περιοχή έφτασαν σταδιακά συνεργεία της Πυροσβεστικής , με 15 συνολικά οχήματα, από Ιτέα , Άμφισσα και Ναύπακτο ενώ σε 2 ώρες είχε φτάσει από τη Λαμία και συντόνιζε το έργο της κατάσβεσης ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Στερεάς Ελλάδος Παναγιώτης Σκόνδρας.

 Γύρω στις 4:00 το μεσημέρι άρχισαν και καταφθάνουν τα 6 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα που ρίχτηκαν στη μάχη για την κατάσβεση.

 Μέχρι στις 5:00 το απόγευμα η φωτιά δεν είχε τεθεί υπό έλεγχο , έχοντας κάψει εκατοντάδες , ίσως και χιλιάδες στρέμματα χορτολιβαδικής και θαμνώδους έκτασης.

 Στο τόπο της πυρκαγιάς έφτασε νωρίς το απόγευμα και η Αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή.

 Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει γνωστά μέχρι αυτή την ώρα, οι πρώτες όμως πληροφορίες δείχνουν εμπρησμό.

 Σε λίγο θα σας ενημερώσουμε για την εξέλιξη ...
http://dorida.blogspot.com/2011/09/6-2.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου