Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Στείρι: Αγιασμός με κινητοποιήσεις.

Δεν προσήλθαν σήμερα στα σχολεία τους για τον καθιερωμένο αγιασμό, οι μαθήτριες και μαθητές του Στειρίου ( δημοτικού –γυμνασίου –Λυκείου) αλλά έκαναν αγιασμό στο προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου μαζί με τα παιδιά του νηπιαγωγείου διαμαρτυρόμενα για την κατάργηση του μοναδικού σχολείου στο Στείρι .

Μαθητές, γονείς και κάτοικοι είναι αποφασισμένοι να αγωνιστούν...
μέχρι τέλους ώστε το υπουργείο παιδείας να αναστείλει την κατάργηση- συγχώνευση του δημοτικού σχολείου Στειρίου με του Διστόμου, εμμένοντας στις γνωστές προτάσεις της επιτροπής αγώνα ενάντια στην κατάργηση του δημοτικού σχολείου Στειρίου.
Μαθητές , γονείς και κάτοικοι συναντήθηκαν με τον διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κ. Γκάρτζιο και του εξέθεσαν τις αντιρρήσεις τους για την εκπαιδευτική εισήγησή του στην κατάργηση-συγχώνευση του δημοτικού σχολείου τους , τονίζοντας ότι δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με μια “λογιστική λογική” μερικά σχολεία της Βοιωτίας αλλά πρέπει να λαμβάνονται υπόψη και τα κοινωνικά κριτήρια. Στην συνέχεια συναντήθηκαν και με τον αντιπεριφεριάρχη Βοιωτίας κ. Μουλκιώτη στον οποίο εξέθεσαν το πρόβλημά τους , στέλνοντας το μήνυμα ότι ο δεύτερος βαθμός τοπικής αυτοδιοίκησης πρέπει να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες του .

****** Επίκαιρο σχόλιο αναγνώστη. 
«Να στερεώνετε σχολεία»,
συμβούλευε τους απαίδευτους ραγιάδες στην Τουρκοκρατία ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός.
«Να κλείνετε τα σχολεία»,
ορίζει το Δ.Ν.Τ. στην κυβέρνηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ.!!!
Σημεία των καιρών… Δείτε φωτογραφίες από τον αγιασμό κάνοντας κλικ ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου