Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ: ΟΧΙ ΣΤΗ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΠΟΥ ΚΛΕΒΟΥΝ ΑΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

Το «ειδικό τέλος ακινήτων» έρχεται να προστεθεί στις «έκτακτες εισφορές» και στο «ειδικό τέλος επιτηδεύματος», ώστε η κοινωνία μας να καταλάβει καλά ότι τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα δεν εφαρμόζονται για να γλιτώσει η χώρα από την πτώχευση αλλά ακριβώς για να πτωχεύσoυμε όλοι εμείς...


Να πτωχεύσουμε ώστε να παρακαλάμε για εργασίες 10 Ε και για συντάξεις 300 Ε. Ώστε να γίνουμε «κινέζοι» εργαζόμενοι, δουλοπάροικοι σε μια νεοαποικιακού τύπου χώρα.

Το θράσος της κυβέρνησης είναι απύθμενο. Για μια ακόμη φορά χαρατσώνει την πλειοψηφία της κοινωνίας. Την ίδια στιγμή μειώνει τους φορολογικούς συντελεστές στους «εθνικούς» μεγαλοεπιχειρηματίες, διορίζουν οι υπουργοί τις γυναίκες τους στο δημόσιο, μας αδειάζει το πορτοφόλι, μας αρπάζει και τα ψιλά. Το σχέδιο τους είναι τέλειο και δυστυχώς μέχρι τώρα πετυχημένο.

ΝΑΙ! Τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα πέτυχαν αυτό για το οποίο πραγματικά ψηφίσθηκαν!!! Η κοινωνία φτωχαίνει μέσα στην απελπισία και το φόβο για το αύριο. Η νεολαία εγκαταλείπει την πατρίδα για άλλες στεριές. Τα μαγαζιά κλείνουν, οι εργαζόμενοι απολύονται ή γίνονται επαίτες. Οι τελευταίες μικροκαταθέσεις εξανεμίζονται, πληρώνουμε ενοίκιο στο σπίτι «μας» σήμερα, στον αέρα που αναπνέουμε αύριο.

ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ;…

Η ανατροπή αυτής της πολιτικής και των φορέων της είναι το απαραίτητο οξυγόνο για την συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας, ώστε να ματαιωθεί η μεθοδευμένη πορεία ανοιχτής πτώχευσης, η οποία θα συνοδεύεται και από βίαιη αποσταθεροποίηση των εθνικών συνόρων στην περιοχή.

Η δημοτική κίνηση «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» χαιρετίζει την πρωτοβουλία της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, επικροτεί και συμμετέχει σε κάθε κίνηση αντίστασης, καλεί κάθε συλλογικότητα μέσα από συντονισμένες κινήσεις ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΡΝΗΘΟΥΜΕ ΤΗ ΠΛΗΡΩΜΗ των χαρατσιών αλλά να βάλουμε τα θεμέλια ώστε μέσα από πλατιά κοινωνική και πολιτική συμμαχία να βαδίσουμε σε μια αντινεοφιλελεύθερη προοδευτική διέξοδο.

Οι «ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΚΗΝΙΟ» καλούμε το Δ.Σ του Δήμου Δελφών να συντονιστεί και να συντονίσει μαζί με όλους τους κοινωνικούς φορείς την ενεργή αντίσταση στα μέτρα καθώς και τη δημιουργία δικτύου προστασίας των πολιτών. Καλούμε τις δημοτικές κοινότητες-ενότητες να συνεδριάσουν με τη συμμετοχή φορέων και των κατοίκων και να αποφασίσουν την καταδίκη των παραπάνω μέτρων.

19/9/2011

http://www.politesstoproskinio.wordpress.com/



ΟΙ ΑΞΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ….

1 σχόλιο:

  1. Οι επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ καλούν κάθε άνθρωπο και συλλογικότητα σε συντονισμό και δράση

    Οι Επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ άνοιξαν πάλι το ΣΥΝΤΑΓΜΑ! Δεύτερη μέρα εχθές 19/9 εκατοντάδες εργαζόμενοι συντάχθηκαν με το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ απαιτώντας να φύγουν Κυβέρνηση -Τρόικα και ΔΝΤ, πλήρη αποδέσμευση απο τη λυκοσσυμμορία της Ε.Ε. Την ερχόμενη Κυριακή 25/9 – 6μ.μ. θα είμαστε πάλι στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ μαζί με πρωτοβάθμια σωματεία, συλλογικότητες και σχήματα εργαζομένων σε μια ακόμα μεγαλύτερη και δυναμική συγκέντρωση στην κατεύθυνση της ανατροπής όλων των πολιτικών που εφαρμόζει σήμερα η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ενάντια στον κόσμο της εργασίας. Κεφαλικούς φόρους και χαράτσια δεν πρόκειται να πληρώσουμε. Δεν πληρώνουμε την κρίση τους.

    ΠΩΣ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΓΙΑΤΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ – ΤΙ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΜΕ

    1. Συγκροτούμε ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ σε κάθε γειτονιά. Η ατομική αντίσταση γίνεται συλλογική και οι συλλογικότητες μπορούν να στηρίζουν τον κάθε αγωνιστή.
    2. Δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν . ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ. ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ , ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΨΟΥΝ ΤΟ ΡΕΥΜΑ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ!
    Δεν επιτρέπουμε σε κανένα δανειστή-τοκογλύφο
    να προχωρήσει σε πλειστηριασμό σπιτιού
    3. ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΑΓΑΘΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ.
    Παιδεία, υγεία, κοινωνική ασφάλεια, μεταφορές, επικοινωνίες, κατοικία.
    ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ
    4. Δημιουργική δουλειά για όλους. Μείωση του χρόνου εργασίας, αύξηση των μισθών.
    5. Ανατρέπουμε αυτή την κυβέρνηση που άνοιξε πόλεμο ενάντια μας και κάθε άλλη κυβέρνηση βίας και κοινωνικής λεηλασίας.
    6. Συλλογική μάχη για την έξοδο και διάλυση της Ε.Ε. Καμιά σχέση με αυτή την λυκοσυμμορία των «αγορών».

    Οι επιτροπές Αγώνα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ καλούν κάθε άνθρωπο και συλλογικότητα σε συντονισμό και δράση.

    (http://denplirono.wordpress.com/2011/09/20/%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%BF%CF%80%CE%AD%CF%82-%CE%B1%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CE%B1-%CE%B4%CE%B5%CE%BD-%CF%80%CE%BB%CE%B7%CF%81%CF%89%CE%BD%CF%89-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CE%BF%CF%8D%CE%BD/)

    ΑπάντησηΔιαγραφή