Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

Σε δίκη 39 ΟΥΚάδες για τα ρατσιστικά συνθήματα

Σε δίκη στο Ναυτοδικείο Πειραιά παραπέμπονται οι 39 άνδρες των ΟΥΚ που κατηγορούνται για ρατσιστικά συνθήματα κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα (Vid)



Μετά από δίωξη που ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πειραιά κατόπιν έγκλησης από τον εκπρόσωπο ...
του Ελληνικού Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι Παναγιώτη Δημητρά, 39 άνδρες των ΟΥΚ παραπέμπονται σήμερα (20/9) σε δίκη στο Ναυτοδικείο Πειραιά.

Οι άνδρες των ΟΥΚ του Λιμενικού κατηγορούνται για παράβαση του Άρθρου 2 του αντιρατσιστικού Ν. 927/79 για τα συνθήματα που φώναξαν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου 2010 στην Αθήνα.

"Έλληνας γεννιέσαι, δεν γίνεσαι ποτέ, το αίμα σου θα χύσουμε, γουρούνι Αλβανέ", "Θα γίνει μακελειό, μετά θα εκδικηθώ, όταν θα προσκυνήσετε σημαία και σταυρό" (σσ. αναφέρεται στους ΤουρκοΣκοπιανοΑλβανούς), "Τους λένε "Σκοπιανούς", τους λένε Αλβανούς, τα ρούχα μου θα ράψω με δέρματ' απ' αυτούς", είναι μερικά από τα συνθήματα που φώναζαν οι άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Ο Παναγιώτης Δημητράς, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του Παρατηρητηρίου, υπέβαλε παράσταση πολιτικής αγωγής εκπροσωπών των εθνικών ομάδων που προσβάλλονταν από τα συνθήματα αυτά (Σκοπιανοί, Αλβανοί και Τούρκοι).

1 σχόλιο: