Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Έκπτωτος ο ανάδοχος καθησυχαστική η Γαζή


Έκπτωτος ο ανάδοχος του αρδευτικού έργου του Ελαιώνα Άμφισσας

Η εταιρεία έχει καταθέσει ένσταση στο Υπ. Γεωργίας, αν όλα πάνε καλά θα ξεκινήσει σύντομα το έργο», αναφέρει

Aπό την Ώρα της Φωκίδας, 28 Σεπτεμβρίου 2011

«Ο ανάδοχος του αρδευτικού έργου του Ελαιώνα της Άμφισσας κηρύχθηκε έκπτωτος γιατί δεν προσκόμισε την εγγυητική επιστολή στα περιθώρια που ορίζονταν. Έχει ...
καταθέσει όμως ένσταση στο Υπουργείο Γεωργίας εξηγώντας πως λόγω καλοκαιριού οι τράπεζες άργησαν να του εγκρίνουν την εγγυητική επιστολή. Ο ανάδοχος πλέον είναι εντάξει απέναντί μας, ήδη έχει καταθέσει

την εγγυητική και τώρα περιμένουμε την απόφαση του Υπουργείου».
Αυτό δήλωσε στην εφημερίδα μας η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας κ. Γιώτα Γαζή, αναφορικά με την έκπτωση του αναδόχου του αρδευτικού έργου του Ελαιώνα την 1η Σεπτεμβρίου 2011.
Σύμφωνα με την απόφαση έκπτωσης της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Φωκίδας, ο ανάδοχος δηλαδή η εταιρεία ΕΛΤΕΡ Α.Τ.Ε.» δεν ανταποκρίθηκε στο έγγραφο της αναθέτουσας αρχής να προσκομίσει εγγυητική επιστολή εντός 45 ημερών ενώ παράλληλα από τις διατάξεις δεν προέκυπτε η δυνατότητα παράτασης προσκόμισης των δικαιολογητικών.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εφημερίδα μας η κα Γαζή, ο ανάδοχος έχει καταθέσει ήδη ένσταση στο Υπουργείο Γεωργίας, εφόσον από τη στιγμή που παρήλθε ο χρόνος κατάθεσης των δικαιολογητικών κρίθηκε έκπτωτος. Παράλληλα η ΕΛΤΕΡ Α.Τ.Ε. έχει ήδη εξηγήσει στους εμπλεκόμενους φορείς πως λόγω καλοκαιριού οι τράπεζες άργησαν να του εγκρίνουν τις εγγυητικές και γι’ αυτό δεν ήταν εμπρόθεσμος. Σύμφωνα με την κ. Αντιπεριφερειάρχη ο ανάδοχος πλέον είναι εντάξει στις υποχρεώσεις του, έχει καταθέσει την εγγυητική και τώρα αναμένεται η απόφαση του Υπουργείου Γεωργίας αναφορικά με την ένσταση που έχει κατατεθεί. Όπως επεσήμανε η κα Γαζή, αν όλα κυλήσουν ομαλά και δεν υπάρξουν ενστάσεις από τις υπόλοιπες ενδιαφερόμενες εταιρείες, τότε το έργο θα ξεκινήσει πολύ σύντομα.
 http://www.orafok.gr/

Εμείς δεν καταλαβαίνουμε απο που αντλεί την αισιοδοξία της η κυρία Γαζή και περιμένει να μην γίνει ένσταση την στιγμή που αν κάποιος την κάνει είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα την κερδίσει .
Ο μόνος λόγος για να μην γίνει ένσταση είναι να μην υπάρχουν ενδιαφερόμενοι, ή να τα έχουν ήδη βρει μεταξύ τους εις βάρος της τσέπης μας.
Iteanet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου