Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Απάντηση του Γιάννη Τσάφου στον Γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Φωκίδας

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΣΑΦΟΣ Πέμπτη, 29/09/2011

 Αξιότιμε κύριε Γραμματέα,

αντιλαμβάνομαι την ανάγκη άνθρωποι της γενιάς σας, να απαντούν καθ’ αυτό τον τρόπο, προσπαθώντας να διασφαλίσουν τα συστημικά  τους προνόμια αλλά και τον λόγο της κομματικής τους ύπαρξης. Το κείμενο σας βέβαια καθόλου δεν προάγει τον πολιτικό διάλογο, αλλά και το ήθος που οφείλει να τον διακατέχει, αποτελώντας έτσι ένα παράδειγμα πολιτικού πολιτισμού προς αποφυγή.

Παρ’ όλα αυτά θα υποβάλω τον εαυτό μου στην διαδικασία να σας απαντήσει. Το κάνω αποκλειστικά σεβόμενος την προσπάθεια, που έχει συντελεστεί όλα αυτά τα χρόνια από ...
τα μέλη της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Φωκίδας, προκειμένου να δημιουργηθεί αυτή η πολιτική οργάνωση και μάλιστα σε χαλεπούς πολιτικά καιρούς, διακυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας.

Θα λάβω βέβαια υπόψιν μου το γεγονός, ότι την περίοδο της δημιουργίας της οργάνωσης της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Φωκίδας, δεν ήσασταν Γραμματέας και συνεπώς αγνοείτε την προσπάθεια που έγινε, να αποκτήσει φωνή η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Φωκίδας σε πανελλαδικό επίπεδο, αλλά και το σημαντικότερο, να δοθεί το στίγμα ύπαρξης της, μιας και μέχρι τότε δεν εκπροσωπούνταν πουθενά και κατ’ ουσία δεν υπήρχε στο Νομό μας.

Για την προσπάθεια που έγινε τότε και για την στήριξη που παρείχε  η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ Φωκίδας στο σύνολο του κόμματος, τόσο σε τοπικό  όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο, μπορείτε να ενημερωθείτε από τους προκατόχους σας Γραμματείς, οι οποίοι μάλιστα σε αντίθεση με εσάς, υποστήριξαν θερμά και με πάθος την προσπάθεια μας για δημιουργία οργανωμένης Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ στον νομό μας, όπως και πολλά άλλα νέα και παλαιά  στελέχη του κόμματος πανελλαδικά. Σας δικαιολογώ όμως γιατί εντός των γραφείων της Νομαρχιακής Επιτροπής, είναι σχεδόν απίθανο να αντιληφθείτε τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε ώστε να φέρουμε νέους ανθρώπους κοντά στην οργάνωση του Κόμματος και της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ., σε ένα Νομό που κυριαρχούσε ο φόβος και η ηττοπάθεια απέναντι στην Ν.Δ.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας υπερτονίσω, ότι σε ένα δημοκρατικό και ανοιχτό κόμμα δεν υπάρχουν ούτε στρατεύσιμοι, ούτε στρατοί ούτε βαθμοφόροι, ή τουλάχιστον δεν θα έπρεπε. Συνεπώς απαντώντας στο ειρωνικό σας σχόλιο ότι «δεν στρατεύτηκα», αναφέρω ότι εμμέσως με τιμάτε, μιας και εκλέχτηκα δημοκρατικά από την βάση της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Φωκίδας, την οποία με κόπο κάποιοι χτίσαμε και σίγουρα χωρίς την βοήθεια σας .Νιώθω υπερήφανος αξιότιμε κύριε Γραμματέα που δεν διορίστηκα ούτε διατάχθηκα από κάποιον βαθμοφόρο. (παράγοντα – διαδρομιστή του ΠΑ.ΣΟ.Κ στο νομό ή εκτός αυτού).

Αναρωτιέμαι πώς είστε βέβαια σε θέση να γνωρίζεται αν πραγματοποιήθηκαν και με ποιο τρόπο συνεδριάσεις ή συζήτηση των μελών  για τα τρέχοντα ζητήματα, αφού δεν μπήκατε ποτέ στην διαδικασία να ρωτήσετε. Ξέρετε οι περισσότεροι νέοι του νομού μας σπουδάζουν και σταδιοδρομούν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, και είναι απόντες από τον τόπο μας,  μιας και δεν έχουν τον προνόμιο όπως άλλοι νομοί, να έχουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα μέσα στο σπίτι τους, ούτε και ευκαιρίες επαγγελματικής αποκατάστασης .Παρ’ όλα αυτά όλοι εμείς που απαρτίζαμε την Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ στον νομό μας, ήμασταν σε διαρκή επικοινωνία και συνεννόηση, γεγονός το οποίο εσείς είτε αγνοείτε είτε εσκεμμένα δεν αναφέρετε.

Να σημειώσω βέβαια ότι αν τα μέλη της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Φωκίδας αισθάνθηκαν ότι προδόθηκαν ή προσβλήθηκαν από τον Γραμματέα τους, μπορούσαν και μπορούν να το αναφέρουν δημόσια και να ασκήσουν οποιαδήποτε  κριτική. Μην προσπαθείτε όμως εσείς να μιλήσετε αντί αυτών και να «επωμισθείτε» τα δημοκρατικά τους δικαιώματα αλλά και την ύπαρξη τους.

Όσο δε αφορά στην δημόσια παρέμβαση της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Φωκίδας σας παραπέμπω σε μια κίνηση εντός του χώρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ, την οποία είχαν την τιμή να ιδρύσουν και μέλη της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ Φωκίδας , η οποία είχε ως σκοπό να διαφυλάξει και να προάγει τις αρχές και τις αξίες του κινήματος και έχει πολλάκις στο παρελθόν δεχθεί δημόσια συγχαρητήρια σε πανελλαδική εμβέλεια για τις παρεμβάσεις της. (www.prokinea.gr)  Παρατηρείστε ποίοι είναι οι ιδρυτές της κίνησης, διαβάζοντας την πολιτική της διακήρυξη. Σέβομαι βέβαια ότι ενδεχομένως το αγνοούσατε και παράλληλα θλίβομαι διότι ποτέ δεν ρωτήσατε ώστε να μάθετε.

Αξιότιμε κύριε Γραμματέα θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ  ξεκίνησε ως κομμάτι του Λαϊκού  Κινήματος,  με σαφή και εκτενή αναφορά στην κοινωνία, την στήριξη σας λοιπόν στην προσπάθεια που κάνει το κόμμα αυτό, ώστε να βγάλει την Ελλάδα από την πολύπλευρη βαθιά συστημική κρίση, να την εκφράζετε στην κοινωνία και όχι σε μένα. Την απολογία σας για το ΠΑ.ΣΟ.Κ και την κυβέρνηση  ή την ενδεχόμενη επιβράβευση σας να την αναζητήσετε στην κοινωνία του λαού της Φωκίδας, αυτοί θα κρίνουν και όχι εγώ, σε αυτούς να αναφέρεστε και όχι σε μένα.

Επιτρέψτε τους επίσης να κρίνουν αν αποτελεί «θράσος και ύβρη», να διαφωνεί κανείς με μια πολιτική χρόνων που δυστυχώς δεν αλλάζει, η οποία έχει υποθηκεύσει βάναυσα το μέλλον της γενιάς μας, αλλά και κάθε επερχόμενης γενιάς.

Βγείτε από τα κομματικά σας γραφεία  και μιλήστε στον πολίτη της Φωκίδας, για την προσπάθεια που κάνει το κόμμα σας και  τις ιδεολογικές του θυσίες. Άλλωστε αυτός είναι και ένας από τους ρόλους σας, λανθάνετε αν πιστεύετε ότι η δική σας παρουσία εξαντλείτε στην συγκρότηση ψηφοδελτίων και στις εκλογικές μάχες. Η οργάνωση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. δεν θα έπρεπε να είναι άθροισμα χειροκροτητών και χειροκροτούμενων, αλλά εκφραστής των αναγκών του λαού σε κάθε επίπεδο.

Αναφερόμενος στην «συγνώμη» που με συμβουλεύετε να ζητήσω, οφείλω να σας απαντήσω ότι είναι αποκλειστική υποχρέωση υμών και της γενιάς σας, τόσο να ζητήσετε συγνώμη όσο και να μας επιτρέψετε να πασχίζουμε για τον κόσμο που εμείς ονειρευόμαστε, για τον κόσμο που εμείς θεωρούμε ότι μας αξίζει, μιας και εσείς τον απαξιώσατε και τον απαξιώνετε.

Κλείνοντας θα σας δώσω έναν ορισμό του νέου ανθρώπου τον οποίο η γενιά σας έχει αισθητά παραμελήσει και αδικήσει:

«Νέος θα πει να είσαι αυθόρμητος, να μένεις κοντά στις πηγές της ζωής, να μπορείς να ορθώνεσαι και να τραντάζεις τις αλυσίδες ενός φθαρμένου πολιτισμού, να τολμάς αυτό που οι άλλοι δεν έχουν το κουράγιο να επιχειρήσουν »

Η δική μας γενιά σήμερα παλεύει για την επιβίωση και την αξιοπρέπεια, δεν βολεύετε, δεν διεκδικεί να βολευτεί στον κόσμο που με «περηφάνια» εσείς πασχίζεται να διατηρήσετε. Αυτός ο κόσμος θα ανατραπεί, γιατί είναι κέλευσμα των καιρών και ανάγκη της γενιάς μας.

Συνηθίζω να υπογράφω μόνο με το ονοματεπώνυμό μου, μιας όμως και αφήνετε υπονοούμενα «περί επιδιώξεων που δεν κατάφερα» και προφανώς μου καταλογίζετε υστεροβουλία και προσωπικό συμφέρον στην συμμετοχή μου στο ΠΑ.ΣΟ.Κ. ,θα υπογράψω με κάποιες από τις ιδιότητες μου και ας κρίνει ο λαός της Φωκίδας αν δύναται, με αυτές τις ιδιότητες να προσδοκώ σε ικανοποίηση υστερόβουλων επιδιώξεων…

Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που σας περιμένει ιδιαίτερα από εδώ και στο εξής!!!





Ι.Δ.ΤΣΑΦΟΣ

Πτυχιούχος Τμήματος Εφαρμοσμένων Μαθηματικών

Μεταπτυχιακός Τμήματος Οικονομικών Επιστημών ΑΣΣΟΕ

Νέος Επιχειρηματίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου