Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

K O Λ Α Σ Η !!!

DSCN4356


ΝΥΧΤΑ ΤΡΟΜΟΥ

… θα είναι η αποψινή , αγαπημένοι μου φίλοι , πανικοβλημένοι οι κάτοικοι των χωριών μας , δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει ..
Η Αμυγδαλιά εκκενώθηκε , το ίδιο μάλλον θα γίνει και στο Μαλανδρίνο , ένα μέτωπο πηγαίνει προς Σώταινα , ενώ η Βραίλα , μάλλον γλίτωσε και κινδυνευουν και οι φυλακές Μαλανδρίνου .


Κόσμος απ’ όλα τα γύρω χωριά έχουν συγκεντρωθεί κάτω απ’ το Μαλανδρίνο , στο χάνι Κότταρη και σε όλο το μήκος του δρόμου από Πεντάπολη μέχρι τη διαστάυρωση Αμυγδαλιάς , παρακολουθεί με αγωνία την...
εξέλιξη της φωτιάς , ενώ οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή , οδηγούν τη φωτιά προς διάφορες , κάθε στιγμή , διευθύνσεις , δημιουργώντας πολλά μέτωπα , μη επιτρέποντας την κατάσβεση απ’ τις χερσαίες δυνάμεις που είναι βέβαια ελάχιστες .
DSCN4339
DSCN4344
Η φωτιά ξεκίνησε , απ’ ό,τι μας είπαν οι κάτοικοι της περιοχής , απ’ τη θέση “ Λαγόρεμα “ λίγο μετά το τέλος του Παλαιόκαστρου και λόγω των δυνατών ανέμων ξέφυγε από κάθε έλεγχο , με τα αποτελέσματα που βλέπετε …
DSCN4357
DSCN4361
DSCN4371
DSCN4372
DSCN4373

Κανένας δεν πρόκειται να κλείσει μάτι απόψε , σ’ ολόκληρη την περιοχή , εμείς δε θα παρακολουθούμε τα και θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη …..Κ.Κ.-









http://lidoriki.blogspot.com

Αρκετοί κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους ενώ πολλοί είναι αυτοί που επέστρεψαν για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Ασθενοφόρο κλήθηκε για να μεταφέρει δύο άτομα με κινητικά προβλήματα από το χωριό Αμυγδαλιά.

Περιπολικά της αστυνομίας βρίσκονται σε επιφυλακή για την μεταφορά κρατουμένων των φυλακών Μαλανδρίνου εάν χρειαστεί.

«Ζούμε έναν εφιάλτη. Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα. Ευτυχώς που άλλαξε ο άνεμος και έφυγαν οι φλόγες από τις φυλακές Μαλανδρίνου» υπογραμμίζει η αντιπεριφερειάρχης Φωκίδας Γιώτα Γαζή, η οποία συγχρόνως κάνει λόγο για «απελπιστική κατάσταση».Στιγμές αγωνίας για τις οικογένειες κτηνοτρόφων που την ώρα που ξέσπασε η φωτιά βρισκόντουσαν στα ποιμνιοστάσια. Στην μάχη της κατάσβεσης έχουν ριχτεί 21 οχήματα με 50 άνδρες από τα κλιμάκια της Φωκίδας, τα Οινόφυτα, την Θήβα , την Λιβαδειά, την Φθιώτιδα αλλά και την Ευρυτανία. 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα καθώς και 4 εθελοντικά οχήματα. Τα 2 πετζετέλ και το ελικόπτερο Έρικσον κατάφεραν να πετάξουν για λίγη ώρα το μεσημέρι με το που ξέσπασε η πυρκαγιά και για λίγο με την δύση του ηλίου, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου