Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Με συμμετοχή funds από το Κατάρ Συγχωνεύονται Alpha Bank - Eurobank




Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος του νέου σχήματος θα είναι ο Γιάννης Κωστόπουλος, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 14.00
Συγχωνεύονται, σύμφωνα με πληροφορίες οι τράπεζες Eurobank και Αlpha Bank. Στο σχήμα θα συμμετάσχουν και funds από το Κατάρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόεδρος του νέου σχήματος θα είναι ο Γιάννης Κωστόπουλος, ενώ οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν σε συνέντευξη Τύπου τη Δευτέρα στις 14.00. Η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί θα είναι η μεγαλύτερη στη νοτιοανατολική Ευρώπη ...
και η 25η πανευρωπαϊκά. Θα έχει ενεργητικό που θα προσεγγίζει τα 150 δισ. ευρώ, συνολικές καταθέσεις 80 δισ. ευρώ, δίκτυο που θα ξεπερνά τα 2.000 καταστήματα και πελατειακή βάση άνω των 8 εκατ. πελατών.
Παράγοντες της τραπεζικής και της χρηματιστηριακής αγοράς εκτιμούσαν πως το καλοκαίρι αυτό θα ήταν καλοκαίρι συγχωνεύσεων, επικαλούμενοι τις συνθήκες έντονης πίεσης για ρευστότητα και κεφάλαια, η οποία δεν αφήνει περιθώρια στους τραπεζίτες να αναζητήσουν άλλες εναλλακτικές. Προς την ίδια κατεύθυνση ωθούσε η τρόικα και μάλιστα, στην τελευταία αξιολόγησή της έθεσε μετ' επιτάσεως το δίλημμα ή αυξήσεις κεφαλαίου ή συγχωνεύσεις. Έστρωνε δηλαδή το έδαφος για κινήσεις, είτε μεταξύ Ελλήνων παικτών είτε για στρατηγικές συμμαχίες με τράπεζες του εξωτερικού, απαιτώντας επιτάχυνση των πρωτοβουλιών. Εκτιμούσε ότι με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που υπάρχουν σε επίπεδο ρευστότητας και κεφαλαιακής επάρκειας.
Επίσης, εδώ και καιρό η κυβέρνηση, αλλά και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας απηύθυναν προτροπές για συγχωνεύσεις στον τραπεζικό κλάδο.
Ενδεικτικό είναι ότι παρουσιάζοντας την ετήσια έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος για την οικονομία, ο διοικητής της Γιώργος Προβόπουλος είχε καλέσει τα πιστωτικά ιδρύματα να προχωρήσουν σε ολική ανασύνταξη δυνάμεων, ενώ σε πρόσφατη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε χαρακτηρίσει μονόδρομο τις συγχωνεύσεις πιστωτικών ιδρυμάτων.
Συγκεκριμένα, στην έκθεσή της ΤτΕ για την οικονομία που παρουσιάστηκε τον Απρίλιο, σημειωνόταν μεταξύ άλλων: Επιβάλλεται οι τράπεζες να προσαρμόσουν ανάλογα το επιχειρηματικό τους μοντέλο, στηρίζοντάς το σε ολική ανασύνταξη δυνάμεων. Οι ανασυντάξεις και οι συνενώσεις είναι επιτυχέστερες όταν δρομολογούνται με προβλεπτική ικανότητα, λαμβάνουν υπόψη όλα τα δεδομένα και είναι αποτέλεσμα φιλικής διαπραγμάτευσης, επισημαινόταν στην έκθεση
http://www.naftemporiki.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου