Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Αλεξανδρούπολη: δημοτικό βιολογικό αγρόκτημα για άπορους



Σε λίγο καιρό η Αλεξανδρούπολη θα αποκτήσει το πρώτο δημοτικής ιδιοκτησίας βιολογικό αγρόκτημα για άπορους, σύμφωνα με δημοσίευμα στο vima.gr.

Ο δήμος της πόλης ακολουθώντας το πνεύμα των καιρών, προσανατολίζεται στην δημιουργία του βιολογικού αγροκτήματος σε μια έκταση 27 στρεμμάτων, που απέχει περίπου 20 λεπτά με τα πόδια από το κέντρο της πόλης...


Η έκταση αναμένεται να χωριστεί σε κήπους των 50 έως 100 τετραγωνικών μέτρων, ενώ θα ακολουθήσουν τα έργα που χρειάζονται προκειμένου το εγκαταλειμμένο σήμερα αγροτεμάχιο να μετατραπεί σε μικρούς λαχανόκηπους, η χρήση των οποίων θα παραχωρηθεί σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.

Ο τοπογράφος – μηχανικός ειδικός συνεργάτης του δημάρχου Αλεξανδρούπολης και υπεύθυνος για το συγκεκριμένο πρόγραμμα κ. Κριτής Κριτού, δήλωσε ότι «Ελπίζουμε όλα να είναι έτοιμα ως το Σεπτέμβριο ώστε να προλάβουμε την επόμενη καλλιεργητική περίοδο».

Δικαίωμα αίτησης προκειμένου να τους παραχωρηθεί ένας λαχανόκηπος, θα έχουν χαμηλοσυνταξιούχοι, άποροι και πολύτεκνοι.

Από την πλευρά του, ο δήμος θα διαθέσει μηχανήματα, τους σπόρους και την τεχνική γνώση, ενώ στο αγρόκτημα θα είναι εγκατεστημένος γεωπόνος για να παρέχει την απαραίτητη υποστήριξη.

Ο κ. Κριτού επισήμανε ότι «μοναδική υποχρέωση όσων επιλεγούν είναι να καλλιεργήσουν όντως τον κήπο και να δίνουν το 10% της παραγωγής τους στο κοινωνικό παντοπωλείο που θα δημιουργήσει ο Δήμος».

Τα φαινόμενα με ανθρώπους να ψάχνουν για τρόφιμα στους κάδους απορριμμάτων μετά το τέλος της λαϊκής αγοράς, δεν περιορίζονται πλέον μόνο στα όρια του Λεκανοπεδίου.

«Δυστυχώς και στην περιφέρεια, ειδικά στις μεγαλύτερες πόλεις βλέπεις πλέον τέτοιες εικόνες. Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει νόημα, τόσο συμβολικό όσο και πρακτικό μιας και στο μέλλον σκοπεύουμε να αξιοποιήσουμε κατά αυτόν τον τρόπο και άλλες εκτάσεις», τόνισε ο ίδιος.
http://www.econews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου