Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

ΕΚΤΑΚΤΟ:ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΕΙΣ EUROBANK-ALPHA BANK ΚΑΙ VODAFONE-WIND...ΘΕΜΑ ΧΡΟΝΟΥ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΒΛΕΠΕΙ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ…ΠΑΝΕ ΓΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ


Κλίμα συναίνεσης στη διαχείριση της οικονομικής κρίσης επιχειρεί να καλλιεργήσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Συναντήθηκε το πρωί με τον Αντώνη Σαμαρά, με τον οποίο είχε εφ' όλης της ύλης συζήτηση και δήλωσε πως «υπάρχουν ...
πάντα πολλά και γόνιμα πεδία στα οποία υπάρχει σύγκληση απόψεων».
"Πάντοτε είμαστε ανοιχτοί σε μία εθνικά υπεύθυνη στάση και ελπίζω αυτή να είναι και η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης [...] Διαχειριζόμαστε μία εθνική κρίση που απαιτεί συστράτευση και εθνική συνεργασία", ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών κατά την έξοδό του από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.


Σχολιάζοντας τη συζήτηση που είχε με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, ανέφερε ότι ήταν "εκτενής και ουσιαστική" και διεξήχθη σε πάρα πολύ καλό κλίμα. Επεσήμανε ότι είναι "πάρα πολύ χρήσιμο να υπάρχει αλληλοενημέρωση", ενόψει των επαφών που θα έχουν με τους εκπροσώπους της τρόικας.


Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε ως πεδίο γόνιμο για την επίτευξη συμφωνίας το νέο φορολογικό σύστημα, κάνοντας λόγο για ανάγκη μεγάλης συναίνεσης, προκειμένου αυτό να είναι στέρεο και μόνιμο.


Όσον αφορά στην ατζέντα της συνάντησής τους, ανέφερε ότι μίλησε "διεξοδικά" με τον Αντώνη Σαμαρά για τα ζητήματα που αποτελούν αγκάθια στη διαπραγμάτευση με την τρόικα, δηλαδή τις ιδιωτικοποιήσεις, το ενιαίο μισθολόγιο στο Δημόσιο, την εργασιακή εφεδρεία και την αναδιάρθρωση φορέων.


Μιλώντας για τις συζητήσεις με την τρόικα, ανέφερε ότι έχουν τεθεί επί τάπητος τα μακροοικονομικά δεδομένα και οι δημοσιονομικοί στόχοι. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, διευκρίνισε ότι αυτοί παραμένουν "απολύτως σταθεροί".


ΝΙΚΟΣ ΑΛΕΠΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου