Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Με επιτυχία ο 1ος Ποδηλατικός Αγώνας στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας



Σε μία προσπάθεια ανάδειξης της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς της Ορεινής Ναυπακτίας, η Μη Κερδοσκοπική Οργάνωση Πολιτισμού και Περιβάλλοντος Πράσινο+Μπλε, η οποία δραστηριοποιείται στο Νομό Αιτωλοακαρνανίας με έδρα τη Ναύπακτο, διοργάνωσε με επιτυχία για πρώτη φορά Ποδηλατικούς Αγώνες στην Άνω Χώρα, στις 27 και 28 Αυγούστου.

Η συμμετοχή στο αγωνιστικό μέρος ήταν μεγάλη μια και οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε ...
προσδοκία. Δήλωσαν συμμετοχή 174 άτομα, συμμετείχαν 124 και τελικά τερμάτισαν 107.

Παράλληλα μεγάλος ήταν ο αριθμός των επισκεπτών και συνοδών ή Ναυπάκτιων που παρευρέθησαν σε όλη τη διάρκεια του διημέρου παρακολουθώντας από κοντά την προσπάθεια των αγωνιζομένων. Πολλοί ήταν επίσης και εκείνοι που έκαναν βόλτα με ποδήλατα που διατέθηκαν δωρεάν από τα καταστήματα ποδηλάτων Χούτας του Μεσολογγίου ή που απόλαυσαν μια μικρή βόλτα με τα υπέροχα Ελληνικά άλογα, που διέθεσε ο Ιππικός Σύλλογος Ναυπακτίας Δωρίδας.

Το βράδυ του Σαββάτου 27 Αυγούστου, έγινε το αντάμωμα των αγωνιζομένων, συνοδών, επισκεπτών στην κεντρική πλατεία.

Παρόντες στις απονομές ήταν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας Γιάννης Μπουλές, οι Αντιδήμαρχοι Μαρία Ζιαμπάρα και Νίκος Καράλης, καθώς και οι Δημοτικοί σύμβουλοι Τσέλιος Σπύρος, Μαίρη Κουτσοσπύρου και Κώστας Καρακώστας, καθώς και οι, Δασάρχης Γιώργος Ράπτης, και Δκτής της Τροχαίας Ναυπάκτου Ράμος Πανταζής.

Ο υπεύθυνος της ΜΚΟ Πράσινο+Μπλε Τάσος Ξύδης επεσήμανε «τη σπουδαιότητα για τη περιοχή αυτής της μορφής εναλλακτικού τουρισμού και τόνισε ότι όλο αυτό το διάστημα η προσπάθεια που κατέβαλλαν οι εθελοντές για την ανάδειξη των δασικών μονοπατιών και γενικά της ποδηλατικής διαδρομής, αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση στις μέρες μας, για κάθε τοπική κοινωνία. Υπάρχουν τρόποι, αρκεί να μπορούμε να τους διακρίνουμε και φυσικά να θέλουμε να δουλέψουμε με αγάπη και μεράκι και κατέληξε ευχαριστώντας όλους αυτούς που συμμετείχαν σε αυτή την κοινή προσπάθεια και υποσχόμενος ότι την επόμενη χρονιά, οι ποδηλατικοί αγώνες της Ορεινής Ναυπακτίας θα είναι ακόμα καλύτεροι».

Αξίζει να σημειώσουμε εδώ ότι ι αγώνες υλοποιήθηκαν με την έγκριση του Υπουργείου Πολιτισμού – Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας και με άδεια τέλεσης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αιτωλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου