Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

«Σχέδιο διάσωσης και προστασίας του Δάντη» από τον Φιλοζωικό Σύλλογο Άμφισσας

Φιλοζωικός Σύλλογος Άμφισσας

Ανακοίνωση

Σώστε τον Δάντη. (Σχέδιο διάσωσης και προστασίας του Δάντη)

Κυριολεκτικά γύρισε από την κόλαση. Μια κόλαση που του επέβαλε κάποιος ασυνείδητος και ανεύθυνος άνθρωπος. «Δάντης» ένας σκύλος μετρίου αναστήματος, ασπρόμαυρος, πολύ φιλικός με τους ανθρώπους, παρόλο που κάποιος θέλοντας να τον περιορίσει και μάλλον να τον βασανίσει μέχρι θανάτου του έβαλε αλυσίδα – πνίχτη στο λαιμό. Η θέληση ...
όμως του κακόμοιρου ζώου για ζωή, φάνηκε από το πόσο καρτερικά υπέμενε το μαρτύριο αυτό επί μήνες. Εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας Φωκίδας κατάφεραν να προσεγγίσουν το άτυχο ζώο στην περιοχή της Νομαρχίας της ’μφισσας. Μετά από προσπάθειες πολλών ημερών και πάντα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κτηνίατρο κ. Νικόλαο Γρίβα κατάφεραν την 14η Ιουλίου 2011, να κόψουν την αλυσίδα από το σώμα του άτυχου ζώου. Το κακοποιημένο ζώο άρχισε να νιώθει καλύτερα από το 1ο κιόλας 24ωρο. Χρειάζεται όμως συνεχή ιατρική φροντίδα και παρακολούθηση με φάρμακα τα οποία κοστίζουν ακριβά. Τέτοια περιστατικά είναι μεγάλη οικονομική επιβάρυνση για τα φιλοζωικά σωματεία. Η Φιλοζωική ομάδα Φωκίδας θέλει να ευχαριστήσει όλους όσους συνεργάζονται και αφιερώνουν χρόνο και χρήματα για το «Σχέδιο διάσωσης και προστασίας του Δάντη». Καλεί όλους όσους αγαπούν τα ζώα και έχουν την δυνατότητα να βοηθήσουν με οποιονδήποτε τρόπο να επικοινωνήσουν μαζί μας στα παρακάτω τηλέφωνα:

Ταγκαλή Μανίνα 6946 007411

Γκιόκα Ελευθερία 6986 596186

Με τιμή

η «Φιλοζωική» για τον «Δάντη» που δεν είναι ένα αδέσποτο σαν όλα τα άλλα και για όλους όσους συγκινούνται στο πέρασμά του.
λλα και για όλους όσους συγκινούνται στο πέρασμά του.

Αφαίρεση πνίχτη από σκύλο
Αδέσποτο που ο ιδιοκτήτης του προφανώς το βαρέθηκε και το εγκατέλειψε με έναν… πνίχτη στο λαιμό, τριγύριζε τους δρόμους της Άμφισσας ψάχνοντας για τροφή και νερό. Από τη μόλυνση της πληγής που του προκάλεσε ο πνίχτης, πρήσθηκε το κεφάλι και ο λαιμός του. Όπως ιατρικά διαπιστώθηκε ζούσε μέσα σε φρικτούς πόνους και δυσκολευόταν υπερβολικά στην αναπνοή του. Οι περισσότεροι συμπολίτες μας που το έβλεπαν να τριγυρνά σε πλατείες και δρόμους νόμιζαν ότι η άσχημη κατάστασή του οφειλόταν σε καρκίνο στο κεφάλι και το θεωρούσαν ήδη καταδικασμένο. Όταν διαπιστώθηκε τι φταίει, με πρωτοβουλία της προέδρου του Φιλοζωικού Άμφισσας ο σκυλάκος «συνελήφθη» και οδηγήθηκε στον … σιδερά όπου με ειδικό εργαλείο του αφαιρέθηκε ο σιδερένιος πνίχτης. Φυσικά η μόλυνση και το πρήξιμο παραμένουν παρά την καθημερινή φροντίδα εκ μέρους της προέδρου και κάποιων κυριών του Φιλοζωικού Συλλόγου. Σήμερα ο σκύλος ίσως να μην καταλαβαίνει για ποιο λόγο ο τεως ιδιοκτήτης του τον εγκατέλειψε και μάλιστα με έναν πνίχτη στον λαιμό. Όμως καταλαβαίνει πολύ καλά τι γίνεται για το καλό του και παραμένει ακίνητος όταν του περιποιούνται την πληγή με αντιβιοτικά και του αλλάζουν γάζες.   Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση.
http://amfissapets.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου