Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Συνεχίζουν οι καμπανιές για τα Τουμπανάρια, ΣΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΡΓΙΑ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΔΕΛΦΩΝ .


Μετά από υπογραφή της ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας Π. Γερακούδη
Σε προσωρινή αργία ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δελφών, Νίκος Κοντογιάννης
-Κατηγορείται για συνεργεία σε χαρακτηρισμό δασικής έκτασης στη θέση ««Παλιοκαλύβι –
Τουμπανάρια» ως μη δασικής -Αρνείται όλες τις ...
κατηγορίες ο κος Κοντογιάννης και δηλώνει ότι : «το μόνο που «τόλμησα» ήταν να ζητήσω το χαρακτηρισμό ενός χωραφιού που κληρονόμησα από τη γιαγιά μου»


Υπέγραψε η ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας –Στερεάς Ελλάδας Πόπη Γερακούδη τη διοικητική πράξη προσωρινής αργίας του προέδρου της Τοπικής Ενότητας Δελφών , Νίκου Κοντογιάννη.
Αντικαταστάτης του κου Κοντογιάννη θα είναι ο μέχρι πρότινος Παναγιώτης Παπανικολάου
Η απόφαση της αργίας θα ισχύσει από τη στιγμή που θα αναρτηθεί στο «Διαύγεια» της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, κάτι που όπως μας ενημέρωσαν πηγές πολιτικά προσκείμενες στην κα Γερακούδη δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και σήμερα.
Η απόφαση δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία αφού ο πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας συγκαταλέγεται στους συνολικά 28 κατηγορουμένους που σύμφωνα με το κατηγορητήριο επέφεραν με τις πράξεις τους σημαντικές ζημιές στο δημόσιο.
Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι σύμφωνα με την τότε απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Λαμίας που εξεδόθη στις 9 Μαρτίου του 2010 στο εδώλιο του κατηγορουμένου , μεταξύ των 28, ήταν και ο τέως αντινομάρχης κος Κατσαρέλης, ο τέως δήμαρχος Δελφών κος Καλτσής και ο δασολόγος κος Τσέλος.
Η κατηγορία , σύμφωνα με το κατηγορητήριο λέει ότι ο κος Κατσαρέλης : « την 12-12-2001 εξέδωσε την υπ΄αριθμό 4497/12-12-01 πράξη χαρακτηρισμού στην οποία ψευδώς βεβαίωσε ότι η εδαφική έκταση 5.649 τ.μ. στη θέση «Παλιοκαλύβι – Τουμπανάρια» του ΔΔ Δελφών ιδιοκτησίας Νικολάου Κοντογιάννη αποτελεί γεωργικώς καλλιεργούμενη έκταση , ενώ το αληθές είναι ότι πρόκειται για δασική έκταση με αποτέλεσμα ο ανωτέρω να οικειοποιηθεί το δικαίωμα του Δημοσίου στην αποχαρακτηρισμένη πλέον έκταση και στη συνέχεια να την πωλήσει στην εταιρία « PARNASSOS PALATIAN VILLAGE EΠΕ» αντί του ποσού των 185.000 ευρώ που αντιστοιχεί στο όφελος του από την ως άνω ψευδή βεβαίωση»
Κοντογιάννης: «Δεν έχω να φοβηθώ τίποτα»
Από την πλευρά του ο κος Κοντογιάννης αφού ενημερώθηκε για τις εξελίξεις σημείωσε ότι «δεν έχω τίποτα να φοβηθώ γιατί το μόνο που ¨τόλμησα» ήταν να χαρακτηριστεί ένα χωράφι από το δασαρχείο. Το χωράφι αυτό το πήρα κληρονομιά από τη γιαγιά μου και όπως ήταν φυσικό απευθύνθηκα
στο αρμόδιο όργανο , το δασαρχείο,.να μου βεβαιώσει αν ήταν δασικό ή μη δασικό. Η αρμόδια επιτροπή συνεδρίαε δύο φορές, την δεύτερη με την παρουσία πρωτοδίκη, και έβγαλε την αποφασή της, Αυτό το χωράφι στη συνέχεια και προκειμένου να το αξιοποιήσω το μεταβίαβασε στην εταιρία « PARNASSOS PALATIAN VILLAGE EΠΕ» η οποία είναι δικής μου ιδιοκτησίας» .

Η ανοικτή επιστολή του κ. Κοντογιάννη
Εντωμεταξύ πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος κο Κοντο-
γιάννης κυκλοφόρησε ανοιχτή επσιτολή στους Δελφούς η
οποία έλεγε τα εξής:

Αγαπητοί συμπολίτες,
Με την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να σας ενημερώσω για το γεγονός ότι ΓΝΩΣΤΟΙ – ΑΓΝΩΣΤΟΙ των Δελφών,κατέθεσαν εναντίον μου καταγγελία στην Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκηση Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να εκπέσω του αξιώματος του Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Δελφών, με την κατηγορία ότι εκκρεμεί σε βάρος μου βούλευμα. Δεν βρήκαν καν το θάρρος να κάνουν επώνυμα, την καταγγελία τους αυτή, μη αντέχοντας το βάρος της υπογραφής τους, δηλώνοντας ψευδώς ότι εκπροσωπούν την Ένωση – ΦΑΝΤΑΣΜΑ- Ξενοδόχων και Καταστηματαρχών Δελφών.
Εκτιμώ ότι είναι υποχρέωσή μου σαν πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δελφών, να σας ενημερώσω για το θέμα αυτό.
Έχω στην κυριότητά μου νόμιμα έναν αγρό χέρσο στην περιοχή Παλιοκάλυβα και όχι Τουμπανάρια. Με εντολή του κ. Ανακριτή κατηγορούμαι, όπως και πολλοί ακόμη συμπολίτες μας, χωρίς κανένα στοιχείο ότι πίεσα τον Δασάρχη προκειμένου να προβεί στον χαρακτηρισμό του χέρσου αγρού, ως μη
δασική έκταση. Για την κατηγορία αυτή, την οποία θεωρώ αστεία αλλά η οποία έδωσε τη δυνατότητα σε κάποιους να δημιουργήσουν εντυπώσεις, θα αποφασίσει το αρμόδιο Δικαστήριο που θα συνεδριάσει στις 16 Νοεμβρίου 2011. Στους λίγους αυτούς μήνες προσπάθησα να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου στην υπηρεσία του Δήμου και ταυτόχρονα βίωσα την αγάπη και την υποστήριξη από την συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας.
Η μεταξύ μας αυτή σχέση, μου δίνει ξεχωριστή δύναμη προκειμένου να ανταποκριθώ στην προσδοκία όλων μας για καλύτερες μέρες στον τόπο μας.
Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός από τον ευεργετηθέντα αχάριστο .

Ώρα της Φωκίδας

http://lidoriki.blogspot.com
Σημ. Ιτεανετ
Για  να εκπέσεις  απο το αξίωμα σου χρειάζονται περισσότερα απο ανώνυμες κατηγορίες που φαίνεται οτι υπάρχουν στην δικογραφία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου