Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Απανταχού Καστριωτών



Την Κυριακή, 12 Ιουνίου 2011, στην πλατεία του χωριού μας, πραγματοποιήθηκε η ενημερωτικού χαρακτήρα Γενική Συνέλευση του Συλλόγου των Απανταχού Καστριωτών, παρουσία του τοπικού πάρεδρου κ. Ηλία Τσιαπάρα, της Προέδρου του Πολιτιστικού και Λαογραφικού Ομίλου Καστριωτών κας Πόπης Γαϊτάνη και των εκλεκτών συγχωριανών μας που αψηφώντας το ψιλόβροχο συνέβαλαν με τις ...
απόψεις τους και την οικονομική ενίσχυση που προσέφεραν στο Σύλλογο στη συνέχιση του έργου του.
Οι Καστριώτες ενημερώθηκαν για την υπό κατασκευή ιστοσελίδα του Συλλόγου των Απανταχού Καστριωτών που θα καταστήσει πιο άμεση την επικοινωνία με τα μέλη του, καθώς και για την τήρηση τραπεζικού λογαριασμού στη Eurobank προκειμένου να διευκολυνθούν τα μέλη του Συλλόγου στην καταβολή των ετήσιων συνδρομών τους.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο συγχωριανός μας κ. Κωνσταντίνος Παπαποστόλου, ώστε να ενημερώσει τους παρευρισκομένους για την κατάρτιση του δασικού κτηματολογίου και των χαρακτηρισμό των δασικών περιοχών σε όλη τη χώρα (βλέπε σχετική ανάρτηση).
Οι κ.κ. Ηλίας Τσιαπάρας, Πόπη Γαϊτάνη και Τάκης Φούντας αναζήτησαν λύση για τη διάσωση του πανηγυριού του Δεκαπενταύγουστου λόγω έλλειψης οικονομικών πόρων και μίλησαν για τις αρνητικές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των Καστριωτών που θα επιφέρουν τα αποτελέσματα της απογραφής για τα επόμενα δέκα χρόνια.
Η κα Πόπη Γαϊτάνη μίλησε για την ανάγκη διατήρησης και ακόμα μεγαλύτερης συνεργασίας μεταξύ των δυο σωματείων και παρείχε διευκρινήσεις που αποδείκνυαν την προβολή του Συλλόγου μέσα από την εφημερίδα Καστριώτισσα.
Ερωτηματικά δημιουργήθηκαν σχετικά με τη χρήση των χώρων του πρώτου ορόφου του κτιρίου που θα στεγάσει το Μουσείο της Καστριώτισσας, καθώς αναζητείται η λύση που θα ικανοποιήσει όλους τους συγχωριανούς.
Στα πλαίσια της Γενικής Συνέλευσης ακούστηκαν διάφορες προτάσεις για έργα που θα συμβάλλουν στην ακόμη πιο όμορφη εικόνα του χωριού μας, όπως: επισκευή των ξύλινων κιγκλιδωμάτων στην καροπούλα, τοποθέτηση μαρμάρινης επιγραφής ή και προτομής στο κτίριο δωρεάς του συγχωριανού μας κ. Κωνσταντίνου Αλεξόπουλου στην πλατεία του χωριού, αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου στον Άγιο Νικόλα, τοποθέτηση προστατευτικού κιγκλιδώματος στο μνημείο των πεσόντων κλπ.
http://mykastriotissa.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου