Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Τους άφησαν χωρίς τρένο στην Τιθορέα και αντιδρούν. Αύριο συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον σιδηροδρομικό σταθμό της Κάτω Τιθορέας προχωρούν την Κυριακή οι κάτοικοι της περιοχής για την κατάργηση των δρομολογίων του ΟΣΕ. Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα των κατοίκων:

Οι πολίτες της Δυτικής Λοκρίδας εκφράζουν την έντονη αγανάκτηση τους για τον περιορισμό των σιδηροδρομικών δρομολογίων και την εξαίρεση του κεντρικού Σταθμού της Κάτω Τιθορεας, αλλά και άλλων σταθμών στην επικράτεια του Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας από το πρόγραμμα υποχρεωτικών σταθμεύσεων των συρμών.

Ο σιδηρόδρομος ανέκαθεν αποτέλεσε και αποτελεί το βασικό, αποτελεσματικό και ποιο ...
οικονομικό μέσον σύνδεσης της πόλης της Κάτω Τιθορεας και όλης της περιοχής της Δυτικής Λοκρίδας με τα μεγάλα αστικά κέντρα . Για πολλές δε περιοχές και το μοναδικό , αφού για αυτές δεν υπάρχει άλλον μέσον μετακίνησης .

Η εξέλιξη αυτή πλήττει κυρίως τις ασθενέστερες κοινωνικά και οικονομικά κοινωνικές ομάδες που ήδη βιώνουν σειρά αδίκων μέτρων εν μέσω της ποιο σοβαρής οικονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα μας .

Η ένταξη αυτής της συρρίκνωσης των σιδηροδρομικών υπηρεσιών για την περιοχή μας, στην γενική και οριζόντια λογική της δήθεν περιστολής των δαπανών δεν βρίσκει έρεισμα στην συγκεκριμένη περίπτωση ,αφού ο Κεντρικός Σταθμός της Κάτω Τιθορεας έχει επιβατική και εισπρακτική κίνηση που αγγίζει τα αντίστοιχα δεδομένα των σταθμών των μεγάλων γειτονικών πόλεων (π.χ Λιβαδειάς ).

Η επίκληση του επιχειρήματος της δήθεν έλλειψης προσωπικού σε αυτούς τους σταθμούς είναι αντιφατική και αγγίζει τα όρια της πρόκλησης ,αφού πριν ένα περίπου μήνα το προσωπικό που κάλυπτε αυτούς τους σταθμούς μετατάχτηκε σε άλλους φορείς, χωρίς κανένα σχεδιασμό και χωρίς να γίνει έστω και μια αξιοπρεπή μελέτη και αξιολόγηση των τοπικών αναγκών και των κοινωνικών συνθηκών της περιοχής μας .

Οι δημότες μας ανησυχούν ιδιαίτερα αφού επι σειρα ετων εξυπηρετούνταν από τον σιδηρόδρομο, που διέρχεται μάλιστα μέσα και από την πόλη της Κάτω Τιθορεας , ένα συγκοινωνιακό μέσον συνδεδεμένο άρρηκτα με τον τόπο μας και τις ανάγκες τους ,ακόμα και συναισθηματικά με τους δημότες μας . Φοβούνται ότι η συρρίκνωση αυτή θα έχει συνέχεια, με κατάληξη την πλήρη απαξίωση του με τεράστιες συνέπειες για την περιοχή και την χώρα.

Εκφράζουμε την έντονη διαμαρτυρία και αγανάκτηση μας, την οποία θα διαδηλώσουμε και την Κυριακή στις 26.6.2011 με συγκέντρωση όλων των κατοίκων της Δυτικής Λοκρίδας στο Σταθμό της Κάτω Τιθορεας .Δηλώνουμε ότι θα αντιταχθούμε σθεναρά σε οποιαδήποτε υποβάθμιση του σιδηρόδρομου την περικοπή των δρομολογίων και την αποξένωση μας από την πρόσβαση στα δρομολόγια των συρμών .Αρνούμαστε να βλέπουμε τα «τραίνα να περνούν από την πόλη μας χωρίς να σταματούν» Απαιτούμε να σταθμεύουν ξανά όλοι οι συρμοί που στάθμευαν στον κεντρικό Σταθμό της Κάτω Τιθορέας αλλά και στους υπόλοιπους σταθμούς που βρίσκονται στην επικράτεια του Δήμου Αμφίκλειας –Ελάτειας (Αμφίκλεια , Μπράλος) για να εξυπηρετούνται οι δημότες μας .

Μαζί μας συντάσσονται όλοι οι φορείς του τόπου , που από κοινού με τους πολίτες είμαστε αποφασισμένοι στην περίπτωση που δεν γίνει αποδεκτό το αίτημα μας, να προβούμε σε κατάληψη διάρκειας των σιδηροδρομικών γραμμών .

Τα Δ.Σ

Δημοτικής Κοινότητας Κάτω Τιθορεας

Δημοτικής Κοινότητας Ελάτειας

Τοπικής Κοινότητας Τιθορεας

Τοπικής Κοινότητας Μοδίου

Τοπικής Κοινότητας Αγίας Μαρίνας

Τοπικής Κοινότητας Αγίας Παρασκευής

Τοπικής Κοινότητας Παναγίτσας

Τοπικής Κοινότητας Ζελίου

Τοπικής Κοινότητας Σφάκας

Τοπικής Κοινότητας Λευκοχωρίου

ΚΟΙΝ: α)Δήμος Αμφίκλειας –Ελάτειας

β) ΜΜΕ
http://lamiastar.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου