Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ Εκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Εκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής ΟμάδαςΣτην έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προχωρεί ο Γιώργος Παπανδρέου ύστερα από το εκρηκτικό σκηνικό που διαμορφώνουν οι παραιτήσεις δύο βουλευτών και ενώ εκκρεμεί η ανακοίνωση της νέας κυβέρνησης.


Εκρηκτικό σκηνικό διαμορφώνεται στο ΠΑΣΟΚ ύστερα από τις παραιτήσεις που υπέβαλαν από το βουλευτικό τους αξιώμα οι Γιώργος Φλωρίδης και Εκτορας Νασιώκας και την παρέμβαση της Βάσως Παπανδρέου για έκτακτη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος, αίτημα το οποίο συνυπέγραψαν, κατα πληροφρορίες, περίπου 30 βουλευτές....


Την ίδια ώρα, καθώς οι εξελίξεις στην Ελλάδα, παρακολουθούνται με εξαιρετική ανησυχία διεθνώς, το ΔΝΤ εκτιμά πως τα τελευταία 24ωρα η πολιτική κατάσταση παρουσιάζει "πολλές αβεβαιότητες"

Το χορό των καταιγιστικών εξελίξεων έσυρε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί ο Γιώργος Φλωρίδης υποβάλλοντας την παραίτησή του με δισέλιδη επιστολή του προς το προεδρείο της Βουλής:

"Η κυβέρνηση, ιδιαίτερα μετά το Φθινόπωρο, με λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού, με εμφανώς άνιση και άδικη κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα, οδηγήθηκε ταχύτατα σε μεταρρυθμιστική εξάντληση. Η αποτυχία της έδωσε επιχειρήματα στους αντιπάλους των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων να διατυπώσουν λόγο εναντίον, του τόσο απαραίτητου για τη χώρα πλαισίου τομών στο κράτος, στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα. Να συκοφαντήσουν με το λαϊκίστικο λόγο τους κάθε απόπειρα αλλαγής του παρασιτικού μοντέλου σε παραγωγικό υπόδειγμα", αναφέρει στην επιστολή του ο βουλευτής Κιλκίς.

Στη 1.00 το μεσημέρι, από του βήματος της Βουλής, την παραίτησή του υπέβαλε και ο Εκτορας Νασιώκας: "Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο στο πολιτικό σύστημα" είπε επικρίνοντας τις ηγεσίες των δύο μεγαλυτέρων κομμάτων που συνεχίζουν, όπως είπε, "με γνώμονα το λαϊκισμό". Προανήγγειλε επίσης συγκέντρωση στη Λάρισα για να παραδώσει, όπως είπε, την έδρα στους ψηφοφόρους του.

Και στη δευτερολογία του σημείωσε, σχολιάζοντας το χθεσινό νέο ναυάγιο στην απόπειρα συναίνεσης: "Ενιωσα ότι η σοβαρότητα μου και η αξιοπρέπειά μου επλήγη. Γι΄αυτό υπέβαλα την παραίτησή μου".

Σχεδόν ταυτόχρονα, έξω από το Κοινοβούλιο, η Βάσω Παπανδρέου ζητούσε την έκτακτη σύγκληση κοινοβουλευτικής ομάδας, σκοπό προς τον οποίο είχε ήδη αρχίσει η συλλογή υπογραφών που έφθασαν τις 33 εωσότου γνωστοποιήθηκε ότι το αίτημα των βουλευτών έγινε αποδεκτό.

"Κενό εξουσίας", διεπίστωνε και ο βουλευτής Β΄Πειραιά του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Λιντζέρης.

Στις δραματικές εξελίξεις παρενέβησαν άμεσα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σε συναισθηματικά φορτισμένο ύφος σημείωσε: "Δεν υπηρετούμε την πατρίδα αποχωρούντες. Την υπηρετούμε από εδώ που μας έστειλε ο λαός. Και είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στον λαό μέχρι τις προσεχείς εκλογές να εκτελούμε τις εντολές του", τόνισε ο κ. Κακλαμάνης. Εντονη ήταν και η αντίδραση του Ανδρέα Λοβέρδου: "Ο πρωθυπουργός και οι υπουργοί της συμπολίτευσης δεν δέχονται προσβολές από κανέναν μέσα στην αίθουσα. Μερικοί πρέπει να κοιτάξουν σε ποια καρέκλα κάθονται".
http://www.ethnos.gr

1 σχόλιο:

  1. "Είναι το ελάχιστο που μπορώ να κάνω για να ανατραπεί το σημερινό αδιέξοδο στο πολιτικό σύστημα"; Για να κάνεις το ελάχιστο σε στείλαν οι ψηφοφόροι σου στη βουλή ή για να υπερασπίσεις τα συμφέροντα του λαού σου μέχρις εσχάτων; Γελοίοι, πολιτικοί νάνοι, μόλις είδαν τα δύσκολα βγάζουν την ουρά τους απ' έξω, χωρίς ίχνος αυτοκριτικής, τα ρίχνουν όλα στους άλλους και δεν παραμένουν να υπερασπιστούν με παρρησία ούτε την τιμή τους, ούτε το λαό, ούτε την πατρίδα, με τα οποία μας έχουν ζαλίσει απ' το πρώι μέχρι το βράδυ. Ας βγάλουν οι επόμενοι το φίδι απ' την τρύπα.

    ΥΓ: Η δικιά μας φαντάζομαι ακόμα στηρίζει με νύχια και με δόντια την κυβέρνηση του κωλοτούμπα Γιωργάκη. Αλλά δεν πειράζει αγαπητοί μου συμπολίτες, αρκεί να μας φτιάξει το ΤΕΙ κι όλα μέλι γάλα. Οι ευθύνες σας ως ψηφοφόροι κι ως ενεργοί πολίτες μεγαλώνουν για τις επόμενες εκλογές που έρχονται οσονούπω. Μην ξανακούσω κλάψα απ' τους κοψοχέρηδες ξανά στα καφενεία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή