Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΜΑΚΡΙΑ ΑΠO ΕΜΑΣ ΟΙ ... ΕΦΟΡΙΕΣ ! Φεύγουν από Λιδωρίκι και Ναύπακτο


Του  Περικλή Ν. Λουκόπουλου

Οριστικά μέσα σε λίγους μήνες, σύμφωνα με το σχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, φεύγουν οι Εφορίες από το Λιδωρίκι και από τη Ναύπακτο, αφού μία Εφορία πλέον θα λειτουργεί στη πρωτεύουσα κάθε Νομού.

Έτσι οι αρμοδιότητες της Εφορίας Λιδωρικίου μεταφέρονται στην Άμφισσα και οι αρμοδιότητες της Εφορίας Ναυπάκτου μεταφέρονται στο Μεσολόγγι....


Αυτές οι δύο Εφορίες κάλυπταν και τους φορολογούμενους του Δήμου Δωρίδας.

Μετά τις αλλαγές αυτές οι πολίτες της Δωρίδας για τα φορολογικά τους θέματα , όπως έκδοση βεβαίωσης φορολογικής ενημερότητας , αντίγραφου εκκαθαριστικού σημειώματος φόρου εισοδήματος, επανεκτύπωση βεβαιώσεων απόδοσης ΑΦΜ φυσικού προσώπου, αντίγραφου δήλωσης φορολογίας εισοδήματος , αντίγραφου δήλωσης στοιχείων ακινήτων, , ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος κ.ά. θα απευθύνονται πλέον στα ΚΕΠ των Δήμων.

Το πρόβλημα βέβαια που ανακύπτει εδώ είναι η ελλιπής στελέχωση των ΚΕΠ σε προσωπικό.

Στο Δήμο Δωρίδας σήμερα λειτουργούν τρία ΚΕΠ στο Λιδωρίκι , στο Ευπάλιο και την Ερατεινή , με δύο υπαλλήλους το καθένα, πού σημαίνει ότι θα χρειαστεί να διπλασιαστούν, αλλά και να εκπαιδευτούν παράλληλα.

΄Ηδη αυτό έχει προβληματίσει από τώρα την ηγεσία του Δήμου που ετοιμάζει σενάρια και σχέδια για να αντιμετωπίσει την κατάσταση της επόμενης μέρας , που δεν είναι μακριά.

Να πούμε εδώ ότι το DORIDA NEWS, πρώτο εδώ και μήνες είχε αποκαλύψει ότι η Εφορία του Λιδωρικίου θα καταργηθεί.

Όλες αυτές οι αλλαγές με τον ¨ Εφοριακό Καποδίστρια¨ ,σε όλη τη χώρα, έχουν σαν στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων, γλυτώνοντας ενοίκια , υπαλλήλους που δεν ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό του Υπουργείου Οικονομικών αλλά συμβασιούχοι , όπως καθαρίστριες , φύλακες, κλπ , ενώ ένα μεγάλο μέρος του πλεονάζοντος πλέον προσωπικού θα αξιοποιηθεί κυρίως ως ελεγκτές.

Συνολικά σε όλη τη χώρα θα καταργηθούν 213 Εφορίες από τις 288 που λειτουργούν σήμερα.
http://dorida.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου