Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Ορειβασία στα Βαρδούσια

Ορειβασία στα Βαρδούσια 

Παρασκευή και Σάββατο
Ορειβασία στα Βαρδούσια, στην κορυφή Κόρακας σε υψόμετρο 2.495 μέτρων διοργανώνει την Παρασκευή και το Σάββατο ο Σύλλογος «Προβομάστορες».

Η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή στο χωριό Αθανάσιος Διάκος στις 18:00 και η ομάδα θα ανέβει με αυτοκίνητα στην υπέροχη θέση Προφήτης Ηλίας σε υψόμετρο 1.800μ. όπου θα κατασκηνώσει το βράδυ. Το Σάββατο νωρίς το ...
πρωί θα επιχειρηθεί μια πολύ καλή «αλπική» ανάβαση.

Στην αρχή η ομάδα θα ακολουθήσει το Ε4. Στα 1600μ. υψόμετρο πάνω σε ράχη θα ακολουθήσει νότια κατεύθυνση και το μονοπάτι θα την ανεβάσει μέσα από ζωνάρια στο πρώτο πλατώ των Κοπρισιών με τα πολλά νερά και κατόπι, από τεχνικό πέρασμα – ράμπα στο δεύτερο πλατώ στα 2000μ. Μπροστά τους οι ορειβάτες θα έχουν τον όγκο του Κόρακα, δεξιά το περίφημο Γκιώνη το Πλάι (2.413μ.) και αριστερά την επιβλητική κόψη του Κόρακα.

Θα ανέβουν την τεράστια λάκα που ανοίγεται μπροστά τους και γρήγορα θα βγουν στο Μέγα Κάμπο, το οροπέδιο κάτω ακριβώς από τη κορφή, όπου θα συναντήσουν και το μονοπάτι που έρχεται από τις Πόρτες και τα καταφύγια.

Εύκολα θα ανέβουν την ομαλή ράχη και θα βγουν στη κορφή.

Η ομάδα θα επιστρέψει στο Μέγα Κάμπο και αφού περάσει το δύσκολο πέρασμα στις Πόρτες, θα κατηφορίσει στα καταφύγια και θα συνεχίσει από καλογραμμένο μονοπάτι για να επιστρέψει στο σημείο της κατασκήνωσης.

Η διαδρομή αυτή ενδείκνυται για ορειβάτες με καλή φυσική κατάσταση. Απαραίτητος χειμερινός και κατασκηνωτικός εξοπλισμός.
.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές έως 10:00μ.μ. στις 19/5/2011
Συντονιστής της δράσης αυτής είναι ο Κωστής Πετρόπουλος, τηλ. 6974507311, e-mail kostaspetro2003@yahoo.gr.
http://oinoxori.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου