Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

Και φέτος ακόμα ένας δεξιός - ακροδεξιός εορτασμός μίσους στο Κλήμα Δωρίδας




Αν έχετε διαφορετική άποψη για τον εορτασμό δείτε και το παλαιότερο βίντεο εδώ
http://iteanet.blogspot.com/2011/04/542.html

9 σχόλια:

  1. Το βίντεο από φετινό μνημόσηνο, δε δικαιολογεί τον τίτλο σας!
    Ηρεμήστε! Πρόκειται για ένα μνημόσυνο!Τρακόσοι δολοφονημένοι ήταν, δεν έχουν δικαίωμα οι συγγενείς τους να τους κλάψουν;
    Αν κάποιοι εκμεταλλεύονται το γεγονός, ασφαλώς δε αναιρείται το γεγονός αλλά οι ... κάποιοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το βίντεο και από το φετινό μνημόσυνο δικαιολογεί απόλυτα τον τίτλο μας.
    Όταν επιτρέπεις στον εορτασμό την κατάθεση στεφάνων και την ανάρτηση πανό από φασίστες , απόγονους συνεργατών των Γερμανών και υμνητές του Χίτλερ , απλά θέλεις να πλαστογραφήσεις την ιστορία.
    Είναι γεγονός ότι αρκετοί από αυτούς που επιβίωσαν από την μάχη στο Κλήμα πήγαν στην Πάτρα έγιναν συνεργάτες των Γερμανών και εντάχθηκαν στα Τάγματα Ασφαλείας τους. Κάντε τους λοιπόν λάβαρο και προχωράτε έτσι .
    Η συμμετοχή των φασιστών επιβεβαιώνει αυτήν την ιστορική συνέχεια.
    Όσοι θέλουν να δώσουν απλά μια τιμή στους νεκρούς τους πρέπει να την αποσυνδέουν από τέτοιους τρόπους εορτασμού.
    Η γιορτή στο Κλήμα είναι μια γιορτή μίσους με πρωταγωνιστές την ακροδεξιά και όλες τις υπόλοιπες εκδοχές της Δεξιάς.
    Ακόμα και το γεγονός ότι μιλάτε για δολοφονημένους και όχι για νεκρούς δείχνει την προκατάληψη σας.
    Για τα γεγονότα στο Κλήμα μπορούμε να ανταλλάξουμε πολλά επιχειρήματα αλλά γνωρίζετε ότι άλλο πράγμα είναι οι νεκροί στην μάχη και άλλο οι δολοφονημένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σε μια παγκόσμια πρωτοτυπία, την μεταπολεμική Ιστορία στην Ελλάδα την έγραψαν οι ιδεολογικά και στρατιωτικά ηττημένοι!
    Οπότε μπορείς να γράφεις ό,τι θες!
    Ακόμα κι ότι οι αυτοί που σφαγιάστηκαν από ομοεθνείς θεωρούνται "νεκροί" και όχι δολοφονημένοι!!!
    Όποιος ντρέπεται για ό,τι έγινε τότε, μια λύση έχει:Ας ζητήσει μια απλή συγνώμη!
    Από την Ιστορία, όχι από τα θύματα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Από ότι βλέπω δεν έκανες τον κόπο να απαντήσεις σε τίποτα. Πιθανόν και να μην μπορείς.
    Με τις γενικότητες και την πλαστογραφία της κυρίαρχης ιστορίας ζουν αρκετοί πολλά χρόνια. Το θετικό είναι όμως ότι αποδέχεσαι την υπεροχή της ιστορίας των ηττημένων σε σχέση με την ιστορία των νικητών.
    Αλήθεια οι υμνητές του Χίτλερ τι δουλειά έχουν με την Ελληνική εθνική αντίσταση;
    Ποιος ήταν ο τρόπος με τον οποίο μπόρεσαν να αντιστρέψουν τόσο πολύ τα γεγονότα;
    Η μοίρα τα έφερε στην χώρα μας οι συνεργάτες των Γερμανών κατακτητών να γίνουν συνεργάτες των Αγγλοαμερικάνων κατακτητών. Αποφυλακίστηκαν και εξοπλίστηκαν και πλάι πλάι με τους Ινδούς στρατιώτες των Εγγλέζων κατέλαβαν στρατιωτικά την Ελλάδα και έφτιαξαν στην συνέχεια την νέα «Απελευθερωμνένη» χώρα .
    Το βλέπουμε και σήμερα σε χώρες όπως το Ιράκ και αλλού, δεν έχει αλλάξει το σύστημα εδώ και χρόνια. Βρίσκουν κατόπιν κάποιους συνεργάζονται και τους κάνουν κυβερνήτες και εθνικόφρονες .
    Σε μας, μας έλαχαν οι φασίστες συνεργάτες των Γερμανών και οι μαυραγορίτες αυτοί έγιναν οι εθνικόφρονες και οι πατριώτες.
    Για την ιστορία δολοφονίες έγιναν και μάλιστα αντιστασιακών, μόνο που τις δολοφονίες τις έκαναν τα πρωτοπαλίκαρα του Τάγματος Ψαρρού. Ο Ψαρρός δεν θέλησε να τους παραδώσει και επέλεξε την ένοπλη σύρραξη με τον ΕΛΑΣ.
    Οι μυστικές υπηρεσίες των Εγγλέζων ετοίμαζαν το μεταπολεμικό μέλλον της χώρας μας και σε αυτό το μέλλον δεν είχε καμία θέση η θέληση του λαού της.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Να απαντήσω σε ποιον; Σε βολεμένους στο Δημόσιο πρώην κομμουνιστές, δυσαρεστημένους πασόκους που συστεγάζονται σε μια θολοκουλτουριάρικη μιζεροκλαψουριάρικη πρώην ευρωληγούρικη ιδεολογία που είναι διατεθημένη να πουλήσει τα πάντα προκειμένου να κρατήσει τα "κεκτημένα" της, αυτά δηλαδή που κέρδισε ξεπουλώντας ότι ιερότερο είχε:Την ψήφο της; Όχι δα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστούμε για την παρέμβαση σας,

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Iteanews
    σχετικά με τον τίτλο στο βίντεο που παρέθεσες διαφωνώ κάθετα,
    δεν είναι εορτασμός… αλλά μνημόσυνο,
    επιπλέον όπως η δημοκρατία μας επιτρέπει την ύπαρξη των κομμουνιστών τόσο επιτρέπει και της χρυσής αυγής.
    (Ανθρώπινα δικαιώματα)…
    (Κάποιος δικάζετε για τις πράξεις του και όχι για τις ιδέες του)
    (… εσύ δεν είσαι δικαστικός αλλά καταδικάζεις και μάλιστα ιδέες).
    Οι κοινωνία, μας έχει ανάγκη όλους.
    Σχετικά με τα υπόλοιπα που αναφέρεις στο συγκεκριμένο θέμα ανταπαντώντας σε σχόλιο, σε χαρακτηρίζω μεροληπτικά ενταγμένο σε χώρο που λάθος θεωρεί ότι μπορεί να καπηλεύεται την ιστορία και να αποπροσανατολίζει και να αοριστολογεί επειδή άκουσε η του είπανε η διάβασε (κατευθυνόμενα συγγράμματα).
    «Εδώ» έχουμε ανθρώπους επιζώντες από το συμβάν και εν ζωή, οι οποίοι εξομολογούνται αυτά που έζησαν-την αλήθεια, αλλά μάλλον αυτοί δεν ξέρουν.
    Εσύ ξέρεις καλύτερα…. Με τα παραμύθια αυτά μεγάλωσες.
    Αγόρι μου αν εγώ έρθω και σου ρίξω φάπες θα μου πεις μπράβο?? η θα πας κλαίγοντας στην αστυνομία για μήνυση??? τότε λοιπόν όπως αναφέρεις… μετά… τη «σφαγή» (έτσι το λέω εγώ)… κάποιοι έγιναν συνεργάτες των γερμανών,
    για σκέψου… «κάποιοι…» και στο κάτω κάτω τι ήθελες να κάνουνε… να καθίσουνε επιτόπου η να γυρίσουνε πίσω να τους σκοτώσουνε κι αυτούς ???
    …οι του πολιτικού σου περίγυρου και ομοϊδεάτες σου κομμουνιστές υπέγραψαν μεταμέλεια επί χούντας και βρέθηκαν με περιουσίες! (πολύ αλλαξοπίστησαν … να γελάσω) …αυτοί ξύπνιοι όμως κάτι κέρδισαν.
    Έξυπνε… κι εσύ,
    αποδεικνύεις με μαθηματική ακρίβεια ότι είναι πολύ δύσκολο να μπορέσει να αναλύσει κάποιος τα μηνύματα στην πραγματική τους διάσταση αφού πρέπει να αποβάλει πρώτα την νοοτροπία του παντογνώστη.
    Άνθρωπος που θεωρεί εχθρό προς εξαφάνιση την αντίθετη από τα πιστεύω του πλευρά θυμίζει εκείνους τους αμόρφωτους αγνούς ανθρώπους που έπασχαν για την επιβίωση… όπως ακριβώς εκείνη την εποχή που διαδραματίστηκαν όλα εκείνα για τα οποία τώρα συζητάμε…
    τους οποίους κάποιοι καπηλεύτηκαν τους οδήγησαν εκεί… και βέβαια σε τελική ανάλυση θυσιάστηκαν (έλληνες από έλληνες)…
    Μακάρι να έπαιρνες κι εσύ το μήνυμα, ότι… ότι έγινε είναι παράδειγμα προς αποφυγή.
    ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ήταν ΟΧΙ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ και μπορεί να επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στα μνημόσυνα που πηγαίνει ο κόσμος στην Φωκίδα και στην Ελλάδα ολόκληρη δεν υπάρχουν πανό της χρυσής αυγής, ούτε καταθέτουν στεφάνια οι ξυρισμένοι.
    Ούτε επίσης συνεχίζουν να γίνονται μετά από 70 χρόνια.
    Αυτό το κάνουν μόνο στις γιορτές μίσους που επιβίωσαν από την Χούντα μέχρι σήμερα.
    Στυλ Μελιγαλά αν δεν καταλαβαίνεις.
    Αυτά δεν είναι μνημόσυνα αλλά πολιτικές εκδηλώσεις με θρησκευτική επίφαση.
    Αν ήταν απλά μνημόσυνα, κανένας δεν θα συζητούσε σήμερα, μιας και πηγαίνουμε σε αυτά τακτικά και δεν αποτελούν θέμα.
    Οι εκδηλώσεις αυτές γίνονται αφορμή προσπαθειών διαστροφής της ιστορίας κατά την οποία οι απόγονοι των συνεργατών των Γερμανών, όπως και αυτοί που εκθειάζουν το τρίτο Ράιχ και υμνούν τον Χίτλερ προσπαθούν να εμφανίζονται σαν γνήσιοι Έλληνες πατριώτες.
    Οι Γερμανοτσολιάδες μεταμφιέζονται σε εθνικόφρονες και οι αντιστασιακοί βαπτίζονται προδότες.

    Το ότι παραδέχεσαι οτι κατέφυγαν στις υπηρεσίες των Γερμανών αρκετοί απο αυτούς που απέμειναν απο την επίθεση του ΕΛΑΣ στο Κλήμα είναι θετικό. Δεν είναι όμως σωστή η δικαιολογία μιας και οι Έλληνες αξιωματικοί που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς ήταν αρκετοί, είχαν δημιουργήσει τα Τάγματα Ασφαλείας και είχαν επικοινωνία με τους αξιωματικούς τόσο του ΕΔΕΣ όσο και το Ψαρρού .
    Η αποφυγή εμπλοκής μεταξύ των Γερμανών και αυτών των ομάδων και η επίθεση όλων τους ενάντια στον ΕΛΑΣ είναι αυτό που αποδεικνύει αυτή η σχέση . Έτσι μετά την επίθεση του ΕΛΑΣ και την διάλυσή τους κατατάχθηκαν αμέσως στα Τάγματα Ασφαλείας των Γερμανών.

    Αυτά για την Ιστορία
    τώρα και μερικά για τις "ιδέες"
    Το "τα κομμούνια να γίνουν σαπούνια" δεν είναι ιδέα ούτε το "θάνατος στους μετανάστες" είναι ιδέα, ούτε το ρατσιστικό μίσος είναι ιδέα είναι φρικτή πράξη.
    Σε καμία συγκέντρωση αυτών των ομάδων δεν μένουν μόνο στις ιδέες προχωρούν και στις πράξεις.
    Η Δημοκρατία γενικά και αόριστα δεν επιτρέπει την ύπαρξη της Χρυσής Αυγής, μόνο η δημοκρατία του ΔΝΤ επιτρέπει την ύπαρξη αυτής της φασιστικής συμμορίας. Πολλές φορές μάλιστα το κράτος μέσω των μυστικών υπηρεσιών του χρηματοδοτεί αυτές τις ομάδες για να χτυπά αυτούς που οι νόμοι του κράτους του απαγορεύουν, αριστερούς, απεργούς, συνδικαλιστές κλπ.
    Έχουμε ήδη δημοσιεύσει τις αποδείξεις για την πληρωμή Μιχαλολιάκου, Πλεύρη κλπ.
    Η δύναμη αυτών των ομάδων είναι τα παλούκια τα μαχαίρια και ο τραμπουκισμός δεν είναι οι ιδέες τους που είναι τρομερά φτωχές.
    Οι φασίστες είναι κάποιοι που θέλουν λιγότερη από την σημερινή δημοκρατία ενώ οι αριστεροί κάποιοι που θέλουν περισσότερη δημοκρατία.
    Σε όλους τους αγώνες του τόπου μας και στην κατοχή και στην Χούντα οι φασίστες ήταν με την μεριά της αντίδρασης και η αριστερά με την πλευρά της δημοκρατίας.

    Δεν γνωρίζω καμία αριστερή πορεία να γίνεται με μαχαίρια και να ακολουθείται απο πογκρόμ.
    Μην συγχέεις λοιπόν την αριστερά με άσχετα πράγματα.
    Οι φασιστικές ομάδες στρατολογούν λούμπεν κομμάτια της κοινωνίας που βρίσκουν την δυνατότητα να κλέβουν να χτυπούν να ληστεύουν και να πουλάνε προστασία με τις πλάτες της αστυνομίας. Δεν είναι τυχαίο οτι στην Οδό Φυλής και στον Άγιο Παντελεήμωνα επέλεξαν να εμφανιστούν.
    Μέσα σε αυτούς και γόνοι στρατιωτικών ή αστυνομικών με μεγάλη καταπίεση από το σπίτι τους μαζί με καθυστερημένα μεσοστρώματα .
    Οι ομάδες αυτές στρατολογούν με το έγκλημα και όλα τα νέα μέλη περνούν από "δοκιμασίες" εγκλήματος για να δουν δήθεν αν είναι άξιοι να ενταχθούν αλλά στην ουσία για να τους έχουν στο χέρι οι επικεφαλής και να τους εκβιάζουν οτι θα τους καταδώσουν αν δεν συνεχίσουν να λένε ναι σε ότι τους ζητηθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ένα σχόλιο δεν δημοσιεύθηκε.

    Όταν φιλοξενείσαι με τις απόψεις σου σε κάποια σελίδα θα πρέπει να σέβεσαι τον χώρο που παρευρίσκεσαι.
    Όσοι επιθυμούμε μπορούμε να παραμείνουμε ανώνυμοι στον σχολιασμό μας, όμως η δική μας ανωνυμία είναι διαφορετική .
    Εμείς έχουμε κάνει πάνω από 5000 αναρτήσεις και όσοι μας παρακολουθούν γνωρίζουν τις απόψεις μας που άλλωστε δεν κρύβουμε.
    Δεν θα επιτρέψουμε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς, ακόμα περισσότερο δεν θα επιτρέψουμε σχόλια που αναιρούν τις αρχές δημοσίευσης των σχολίων.
    Μπορεί να αρνείστε τα κρεματόρια του Χίτλερ, η περιοχή μας όμως είχε θύματα στο Άουσβιτς και στα υπόλοιπα στρατόπεδα συγκέντρωσης . Πριν ένα χρόνο ή και περισσότερο μάλιστα είχαμε παρουσιάσει σχετικό βιβλίο.
    Μπορείτε να ψαρεύεται στα θολά νερά μην τυχόν και κοροϊδέψετε κάποιο 15χρονο, η σελίδα μας δεν μπορεί να γίνει χώρος αντιδραστικής προπαγάνδας.
    Μας είπατε αρκετά για την "θολοκουλτουριάρικη μιζεροκλαψουριάρικη πρώην ευρωληγούρικη ιδεολογία μας" και κακώς τα ανεχθήκαμε, δεν θα ανεχθούμε περισσότερα.
    Αν θέλετε να κάνετε σχόλιο για να δημοσιεύεται να το προσαρμόζετε στους κανόνες που έχουμε θέσει.
    Μέχρι τότε μην ενοχλείτε ούτε εμάς ούτε τους συγγενείς που θέλουν να κάνουν το μνημόσυνο τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή