Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Συγκέντρωση "αγανακτισμένων" στην Άμφισσα


Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση των "αγανακτισμένων" στην Άμφισσα. Συγκεντρώθηκαν, ή πέρασαν από την πλατεία γύρω στα 200 άτομα τα οποία παρέμειναν μέχρι τις 8 η ώρα περίπου.
Οι συγκεντρωμένοι ανήκαν σε διαφορετικούς πολιτικούς χώρους και είχε αναρτηθεί πανό το οποίο έγραφε "Καλύτερα μιας ώρας ελεύθερη ζωή παρά σαράντα χρόνια μνημόνιο Ναζ(ε)ι.
Δείτε φωτογραφίες...


6 σχόλια:

  1. ΑΝΕΥ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ:

    Κ. ΜΑΚΡΗ: Κύριε Πεταλωτή, ένα τελευταίο σύντομο ερώτημα. Θέλω ένα σχόλιο για τις κινητοποιήσεις, το κίνημα των Ελλήνων Αγανακτισμένων που είδαμε χθες πολύ μαζικά έξω από τη Βουλή και ανανεώνει και το ραντεβού του για σήμερα. Πολλοί είπαν ότι τρόμαξε η κυβέρνηση απ’ αυτό το κίνημα.

    Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ: Δεν τρόμαξε η κυβέρνηση και όσοι το είπαν, γνώριζαν και τις εσωτερικές συζητήσεις που γίνονται ότι και κομματικά θα αποδεικνυόταν πως δεν τρόμαξε η κυβέρνηση. Ο κόσμος, - και μεις το ξέρουμε πολύ καλά - έχει προβλήματα μεγάλα, είναι προβλήματα ανασφάλειας, τα οποία υπάρχουν κυρίως, έχουμε μία πολύ μεγάλη μάζα, κρίσιμη μάζα πολιτών που βομβαρδίζεται από καθημερινά μηνύματα τρομοκράτησης, στην κυριολεξία. Υπάρχει μία ρευστότητα και στο εγχώριο και στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και όλα αυτά δημιουργούν ανασφάλεια. Όσο, φυσικά, οι κινήσεις αυτές είναι αυθόρμητες και είναι πραγματικά μία έκφραση πηγαία ανησυχιών, δεν είναι αρνητικό για το πολιτικό μας σκηνικό. Εκεί που θα ήταν αρνητικό, εάν υπήρχαν οι κουκούλες, εάν υπήρχαν οι μολότοφ, εάν υπήρχε η ανευθυνότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο επίπεδο που δείχνουν ότι δεν κατανοούν την πραγματικότητα, τότε, πραγματικά, θα τρομάζαμε από την ανευθυνότητα που δείχνουν κάποιοι. Όσο οι ανησυχίες είναι αυθόρμητες και θετικές, εννοείται ότι εμείς δε ζούμε σε άλλο κόσμο και γνωρίζουμε ότι ο πολίτης αισθάνεται ανασφάλεια, αυτήν την ανασφάλεια τη συμμεριζόμαστε κι εμείς και προσπαθούμε ακριβώς να ανατάξουμε. Γι’ αυτό λέω, και δεν είναι βερμπαλιστικό αυτό, ότι μία εγγύηση υπάρχει σήμερα για τη σταθερότητα, να ακολουθείται μία συγκεκριμένη πολιτική μέσα στα όρια, τα οποία τίθενται από την ίδια την πραγματικότητα, έτσι όπως φιλοδοξεί να την κάνει η κυβέρνηση.

    Από: Συνέντευξη του Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Γιώργου Πεταλωτή στο ραδιοφωνικό σταθμό Real FM και τους δημοσιογράφους, Κ. Μακρή και Α. Κωνσταντάτο, Αθήνα, 26 Μαΐου 2011

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άντε να τους πλακώσουμε στις μολότοφ και τις πέτρες, μπας κι ανησυχήσουνε λίγο. Λίγος στείρος αρνητισμός δεν βλάπτει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Οι κινητοποιήσεις ποτέ δεν ευνόησαν αυτούς που κυβερνούν, αποτελούν πάντα έναν εν δυνάμη κύνδινο. Σε αυτές πάντα συμμετέχουν όσοι θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα στην κοινωνία.
    Όσοι ονειρεύονται το κόμμα τους να καταλάβει την εξουσία, είναι υποχείρια μηχανισμών και δεν παλεύουν για πραγματική ελευθερία και δημοκρατία.

    Τα μέσα που θα πρέπει να χρησιμοποιούν οι άνθρωποι σε αυτές τις κινητοποιήσεις είναι αυτά που αντέχουν να χρησιμοποιήσουν.
    Οι πέτρες και οι μολότωφ θα ανυσηχούσαν περισσότερο τους συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις και λιγότερο αυτούς που έχουν την εξουσία.
    Αν πετάξεις πέτρα έχουν χημικά, αν πετάξεις μολότοφ έχουν χειροβομβίδες.
    Η νίκη μπορεί να γίνει με πολιτικά μέσα γιατί με στρατιωτικά , αυτοί που έχουν την εξουσία είναι ανίκητοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΟΚ, ΠΑΜΕ ΑΠ' ΤΗΝ ΑΡΧΗ, ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΑΚΕΣ ΛΕΞΟΥΛΕΣ ΟΠΩΣ ΜΟΛΟΤΟΦ, ΚΟΥΚΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΞΑΝΑΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΜΕ:

    Δεν τρόμαξε η κυβέρνηση και όσοι το είπαν, γνώριζαν και τις εσωτερικές συζητήσεις που γίνονται ότι και κομματικά θα αποδεικνυόταν πως δεν τρόμαξε η κυβέρνηση. Ο κόσμος, - και μεις το ξέρουμε πολύ καλά - έχει προβλήματα μεγάλα, είναι προβλήματα ανασφάλειας, τα οποία υπάρχουν κυρίως, έχουμε μία πολύ μεγάλη μάζα, κρίσιμη μάζα πολιτών που βομβαρδίζεται από καθημερινά μηνύματα τρομοκράτησης, στην κυριολεξία. Υπάρχει μία ρευστότητα και στο εγχώριο και στο ευρωπαϊκό περιβάλλον και όλα αυτά δημιουργούν ανασφάλεια. Όσο, φυσικά, οι κινήσεις αυτές είναι αυθόρμητες και είναι πραγματικά μία έκφραση πηγαία ανησυχιών, δεν είναι αρνητικό για το πολιτικό μας σκηνικό. Εκεί που θα ήταν αρνητικό, ΜΠΙΠ, ΜΠΙΠ, εάν υπήρχε η ανευθυνότητα των κομμάτων της αντιπολίτευσης, στο επίπεδο που δείχνουν ότι δεν κατανοούν την πραγματικότητα, τότε, πραγματικά, θα τρομάζαμε από την ανευθυνότητα που δείχνουν κάποιοι. Όσο οι ανησυχίες είναι αυθόρμητες και θετικές, εννοείται ότι εμείς δε ζούμε σε άλλο κόσμο και γνωρίζουμε ότι ο πολίτης αισθάνεται ανασφάλεια, αυτήν την ανασφάλεια τη συμμεριζόμαστε κι εμείς και προσπαθούμε ακριβώς να ανατάξουμε. Γι’ αυτό λέω, και δεν είναι βερμπαλιστικό αυτό, ότι μία εγγύηση υπάρχει σήμερα για τη σταθερότητα, να ακολουθείται μία συγκεκριμένη πολιτική μέσα στα όρια, τα οποία τίθενται από την ίδια την πραγματικότητα, έτσι όπως φιλοδοξεί να την κάνει η κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αφού ΛΕΕΙ ο Πεταλωτής ότι δεν ανησυχεί =>
    οι κινητοποιήσεις αυτές είναι άχρηστες (αν όχι ύποπτες θα συμπλήρωνα).
    Ασκήσεις λογικής τύπου ΚΚΕ μου μυρίζονται.
    Κρίνουμε τις συγκεντώσεις ανάλογα με το τι θα πει ο μέγας πολιτικός άνδρας που λέγεται Πεταλωτής!!!
    Το 3ο μέρος της συνεπαγωγής θα μπορούσε να είναι: Άρα μόνο με τις ταξικές δυνάμεις (δηλ. ΚΚΕ) μπορείς να τους φοβίσεις.
    Αφήστε το σύντροφοι, ούτε τον εαυτό σας δεν πείθετε πλέον. Ακόμα και στελέχη σας κατεβαίνουν στις συγκεντρώσεις των 'αγανακτισμένων' με κάποια ελπίδα.
    Και γιατί όχι; Μήπως πλέον έχουμε τίποτα να χάσουμε; Άλλωστε κι οι "ταξικές παρελάσεις" του ΚΚΕ, δεν έπερναν τα εύσημα των κυβερνώντων για την "τάξην και την ηθικήν" τους; Κακώς γίνονται; Εγώ πάντως λέω όχι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. πω πω κοσμοοοοοος!!! χαμος στην αμφισσα! εκλεισε και κανας δρομος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή