Τετάρτη, 20 Απριλίου 2011

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ : «Η ΝΕΑ ΥΠΟΘΕΣΗ ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ DEUTSCHE BAHN INTERNATIONAL ΘΕΤΕΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ»


ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ


«Μετά τη SIEMENS με τον επικοινωνιακό εξοπλισμό, μετά τη DAIMLER και τη MANNμε τα λεωφορεία, την Ferostaal Τhyssen με τα υποβρύχια, εμφανίσθηκε και η DeutscheBahn International να έχει δωροδοκήσει έλληνες αξιωματούχους για συμβάσεις του μετρό.

Ασύλληπτα ποσά έχουν χρησιμοποιηθεί από γερμανικές εταιρείες για να γίνουν συμβάσεις που δεν...
χρειάζονταν ή ήταν εντελώς ασύμφορες για την Ελλάδα. Τα τεράστια κονδύλια που δαπανήθηκαν σε όφελος γερμανικών εταιριών αποτελούν σήμερα μεγάλο τμήμα του δημόσιου χρέους της χώρας μας.

Είναι απίστευτη η στάση της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν αντιδρά. Δεν σχολιάζει. Δεν καταγγέλλει. Μόνο διαβεβαιώνει ότι θα πληρώσει όλο το χρέος.

Δεν ελέγχει καν για να υπερασπισθεί τα ελληνικά συμφέροντα, όπως έκανε η αμερικανική κυβέρνηση. Όλη αυτή η βρωμερή επιχείρηση «γερμανικές δωροδοκίες» που διαπερνά τους γερμανικούς βιομηχανικούς κολοσσούς ήρθε στην επιφάνεια όχι με πρωτοβουλία της κυβέρνησης Μέρκελ ή των γερμανικών δικαστηρίων, αλλά της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Αυτή, έχοντας δείγματα της μεγάλης κλίμακας λαδώματος, που έπληττε τα συμφέροντα των αμερικανικών εταιριών, αποφάσισε να υπόκεινται σε ελέγχους των αμερικανικών αρχών όσες ξένες εταιρίες είναι εγγεγραμμένες στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Έτσι άνοιξε το «κουτί της Πανδώρας» της καγκελαρίου Μέρκελ που έχει αναπτύξει μια πρωτοποριακή εξαγωγική βιομηχανία διαφθοράς, την ίδια στιγμή που μας ζητάει να αυτομαστιγωνόμαστε και να αυτοενοχοποιούμαστε.

Ακριβώς λόγω των αμερικανικών ερευνών η Deutsche Telekom, για να τις αποφύγει, αποσύρθηκε από το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και απέσυρε και τον ΟΤΕ, για να μη έρθει στην επιφάνεια το σκάνδαλο για την εξαγορά του.

Η κυβέρνηση Παπανδρέου έχει ιστορικές ευθύνες. Όχι μόνο πολιτικές. Άλλα και ποινικές, δεδομένου ότι συγκαλύπτει τους ενόχους κακουργηματικών πράξεων σε βάρος του έλληνα φορολογούμενου, προφανώς γιατί σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται κεντρικά στελέχη του κόμματός της όπως και της ΝΔ.

Ένα δρόμος υπάρχει μόνο, που απαιτεί όμως και άλλη κυβέρνηση και ένα λαό σε εγρήγορση. Ο διεξοδικός και σε βάθος έλεγχος όλου του δημόσιου χρέους, που εκ των πραγμάτων οδηγεί στη διαγραφή ενός μεγάλου μέρους του ως παράνομου, αλλά και ως τοκογλυφικού.»

Αθήνα, 13/4/2011
http://metopoaa.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου