Παρασκευή, 8 Απριλίου 2011

Κλέαρχος Περγαντάς: «Σε διαδικασία σύμβασης και υλοποίησης το Αρδευτικό Ελαιώνα Άμφισσας Ν. Φωκίδας»

Μετά την ολοκλήρωση του δημόσιου διαγωνισμού και την ανάδειξη αναδόχου, δρομολογείται πλέον – μετά τον προσυμβατικό έλεγχο – η υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου «Αρδευτικό έργο Ελαιώνα Άμφισσας Ν. Φωκίδας», προϋπολογισμού 36.600.000 €. Το έργο υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013» (Αλ. Μπαλτατζής).
Στο αντικείμενο του έργου περιλαμβάνονται οι αναγκαίες εργασίες...
για την αξιοποίηση της πεδινής περιοχής μεταξύ Άμφισσας, Χρισσού, Δελφών και Ιτέας, συνολικής καθαρής έκτασης 30.960 στρεμμάτων, έτσι ώστε η άρδευση να γίνεται με ένα σύγχρονο σύστημα με σταγόνες, συμβάλλοντας έτσι στην εξοικονόμηση υδάτινων πόρων και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Όπως επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κλέαρχος Περγαντάς : «Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο για τη Φωκίδα, που αποτελεί πάγια βούληση της τοπικής κοινωνίας και η υλοποίησή του επιδιώκεται εδώ και πολλά χρόνια. Ο Ελαιώνας της Άμφισσας είναι σπουδαίο παραγωγικό, αλλά ιστορικό απόθεμα της Στερεάς Ελλάδας. Η αξιοποίησή του λοιπόν με ένα σύγχρονο σύστημα άρδευσης είναι μια άκρως αναπτυξιακή παρέμβαση, με ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή. Κι αυτό γιατί αναβαθμίζεται η παραγωγική δραστηριότητα, συμβάλλοντας στην οικονομία του τόπου, ενώ παράλληλα αναδεικνύεται και προστατεύεται ο ιστορικός Ελαιώνας και το οικοσύστημά του.
Εμείς ως Περιφέρεια, είμαστε σε διαρκή και στενή συνεργασία με τις υπηρεσίες του Υπουργείου, έτσι ώστε το έργο να υλοποιηθεί απρόσκοπτα και χωρίς καθυστερήσεις, προκειμένου να αποδώσει άμεσα μια νέα αναπτυξιακή δυναμική στη Φωκίδα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου