Τρίτη 12 Απριλίου 2011

¨ΜΑΥΡΗ ΤΡΥΠΑ¨500.000 ΣΤΟ ΔΗΜΟ από τέλη καθαριότητας και ύδρευσης !στον Δήμο Δωρίδας

Του Παύλου Δωριάδη

Ίσως ξεπερνούν τα 500.000 ευρώ τα ανείσπρακτα τέλη από τους τέσσερις πρώην Δήμους Βαρδουσίων, Ευπαλίου, Λιδωρικίου και Τολοφώνας , για καθαριότητα, ηλεκτροφωτισμό , νεκροταφεία και ύδρευση, δημιουργώντας μια πρώτη μεγάλη ¨μαύρη τρύπα¨ στο Δήμο Δωρίδας.

Στο νούμερο αυτό κατέληξε η έρευνα της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Δωρίδας, σύμφωνα με ...
τα πρώτα στοιχεία που είχε συλλέξει και εξέτασε κατά την τελευταία συνεδρίασή της υπό την προεδρία του Δημάρχου Γιώργου Καπεντζώνη , μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και υπηρεσιακών στελεχών του Δήμου.

Ειδικότερα όπως διαπιστώθηκε από την εξέταση των υπαρχόντων στοιχείων οι πρώην Δήμαρχοι των 2 κυρίως Δήμων, Λιδωρικίου και Τολοφώνας, δεν είχαν προχωρήσει την προηγούμενη χρονιά στην υπογραφή των χρηματικών καταλόγων των τελών ώστε να προχωρήσει η διαδικασία της είσπραξης.

Ειδικότερα στο Δήμο Λιδωρικίου δεν είχαν γίνει ούτε οι απαραίτητες προπαρασκευαστικές ενέργειες για να προχωρήσουν οι νόμιμες και απαραίτητες ενέργειες που προβλέπονται για την διαδικασία της είσπραξης των τελών.

Από την ίδια έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ακόμα ότι σε ολόκληρο το Δήμο Δωρίδας υπάρχουν χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα που ανήκουν στο Δήμο, και χρησιμοποιούν επαγγελματίες για τις ανάγκες των καταστημάτων τους (ταβέρνες , εστιατόρια, ΒΑR, καφενεία, ζαχαροπλαστεία, ουζερί κλπ) και δεν έχουν ούτε καν βεβαιωθεί και βεβαίως εισπραχθεί τα αναλογούντα τέλη.

Ακούστηκε μάλιστα κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής από στέλεχος της, ότι τα μέτρα αυτά ίσως και να ξεπερνούν τα 15.000 τ. μ. σε όλο το Δήμο Δωρίδας !

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής εκτιμούν ότι οι παραπάνω παραλείψεις έγιναν σκόπιμα την προεκλογική χρονιά του 2010, με στόχο την εύκολη, λαϊκίστικη και φθηνή ψηφοθηρία εις βάρος των συμφερόντων του Δήμου.

Για να σταματήσει όλο αυτό το σάπιο καθεστώς η Επιτροπή αποφάσισε κατ΄ αρχάς να προχωρήσει στην αντικειμενικοποίηση και ορθολογικοποίηση των τελών καθαριότητας, φωτισμού, ύδρευσης και νεκροταφείων, ώστε να γνωρίζουν οι δημότες πόσα τέλη και γιατί τα οφείλουν.

Υπήρξε επίσης εισήγηση από τον Δημοτικό Σύμβουλο Χρήστο Τριανταφύλλου για μείωση 10% των τελών για το 2011, που έγινε αποδεκτή από τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και θα την εισηγηθεί για έγκριση και ψήφιση στο πρώτο Δημοτικό Συμβούλιο που θα συνεδριάσει μέσα στην εβδομάδα.
http://dorida.blogspot.com/2011/04/500000.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου