Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Ποιος θα αποφασίσει για το Λαρνάκι, αν όχι οι κάτοικοι της περιοχής;


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ποιος θα αποφασίσει για το Λαρνάκι, αν όχι οι κάτοικοι της περιοχής;

Μαθαίνουμε ότι το Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου Φωκίδας επιχειρεί να πάρει αποφάσεις που αφορούν την παραχώρηση του κόλπου στο Λαρνάκι Ιτέας και θα επηρεάσουν την ανάπτυξη της περιοχής, την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον του Κορινθιακού μονιμοποιώντας την υφιστάμενη κατάσταση παρανομίας για την επόμενη δεκαετία.
Αυτό γίνεται την στιγμή που η θητεία του Δ.Σ. του Λιμενικού Ταμείου λήγει τις επόμενες ημέρες ενώ...
η μίσθωση της περιοχής λήγει τον Ιανουάριο του 2012.
Θεωρούμε ότι πρέπει να μην επαναληφθεί το φαινόμενο που ακολουθήθηκε στην εκπνοή της θητείας της Νομαρχίας Φωκίδας κατά την οποία οι αιρετοί καθόρισαν το μέλλον του τόπου για δεκαετίες με παραχωρήσεις σε μεταλλευτικές εταιρείες που παρουσιάστηκαν μαζικά την τελευταία στιγμή.
Γνωρίζουμε ότι υπάρχουν πρόσφατες έρευνες με ιδιαίτερα επιβαρυντικά στοιχεία ως προς την ύπαρξη βαρέων μετάλλων στην περιοχή λόγω της λειτουργίας των εγκαταστάσεων στο Λαρνάκι. Η πολύ κοντινή απόσταση στην πόλη της Ιτέας και οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις και οι επιπτώσεις στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής, επιβάλλουν να γίνει ένας ειλικρινής διάλογος με τους κατοίκους της περιοχής και να μην ληφθούν εσπευσμένες αποφάσεις.
Θεωρούμε ότι επιβάλλεται να μην ληφθεί εσπευσμένη απόφαση για το θέμα, στο βαθμό που δεν συντρέχει κανένας λόγος επείγοντος και γι αυτό τον λόγο καλούμε τους κάτοικους της Ιτέας να παρευρεθούν στην συνεδρίαση που αφορά το μέλλον των παιδιών τους και της ανάπτυξης της περιοχής.

Αυτοδιοικητικό Κίνημα Περιφέρειας Στερεάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου