Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Οι κυνηγοί της Άμφισσας για τις επερχόμενες αλλαγές στο κυνήγι

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΜΦΙΣΣΑΣ

 

ΝΕΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΙ


Ειλημμένη απόφαση της κ. Τίνας Μπιρμπίλη Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, είναι να προβεί σε αναθεώρηση του συνόλου της υφιστάμενης ισχύουσας δασικής νομοθεσίας, η οποία συμπεριλαμβάνει και το νομικό πλαίσιο για την άσκηση θήρας. 
Για το σκοπό αυτό έχει συσταθεί ομάδα εργασίας, που επεξεργάζεται το όλο θέμα. Στην εν λόγω ...ομάδα δεν έχει συμπεριληφθεί άτομο από την Κυνηγετική Συνομοσπονδία, καίτοι η τελευταία κατέχει θεσμικό ρόλο για θέματα θήρας, αναγνωρισμένο από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Αντ’ αυτού η κυρία Υπουργός δείχνει μια προτίμηση σε φορείς και σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, που διακατέχονται από έκδηλες αντικυνηγετικές θέσεις και οραματισμούς,  καθιστώντας την όλη διαδικασία σε βάρος των κυνηγών και με προφανή σκοπιμότητα για τον περιορισμό ή και την κατάργηση της ελεύθερης κυνηγετικής δραστηριότητας.
Ωστόσο όμως, για να τηρηθούν τα προσχήματα ζήτησαν και τις θέσεις της Κυνηγετική Συνομοσπονδίας Ελλάδος (ΚΣΕ) του ανώτερου συνδικαλιστικού οργάνου των Κυνηγών, έτσι ώστε, όταν δολοφονήσουν το κυνήγι να πουν πως αυτό έγινε ύστερα από δημοκρατικό διάλογο (διαβούλευση το λένε στην ορολογία τους) μεταξύ των εμπλεκομένων μερών. Βάζουν στο ίδιο τσουβάλι τους νόμιμα θεσμοθετημένους διαχειριστές της θήρας, δηλαδή τους κυνηγούς και τους κάθε λογής συμφεροντολόγους (τιτλοφορούμενοι ως «Οικολόγοι, Ορνιθολόγοι κλπ») που εμπορεύονται την ευαισθησία που έχει για το περιβάλλον ο Έλληνας πολίτης.
Η ΚΣΕ με έγγραφό της (αρ. 330/21-2-2011) προς το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, που κοινοποιήθηκε σε όλους τους συνεμπλεκόμενους της κ. Υπουργού, καθώς και στις Κυνηγετικές Οργανώσεις, αφού αρχικά διαμαρτύρεται για τον παραγκωνισμό της ως θεσμοθετημένου φορέα στον τομέα της θήρας και την έκκλησή της να συμπεριληφθεί εκπρόσωπός της στην ομάδα εργασίας, ώστε να αποφευχθεί η μονομερής και υποκειμενική αντιμετώπιση των κυνηγών, φαινόμενο που βιώσαμε κατ’ επανάληψη στο παρελθόν, προβαίνει σε μια αναλυτική τεκμηρίωση της ισχύουσας νομοθεσίας και αναδεικνύει πως δεν χρειάζεται η αναθεώρηση της υφιστάμενης νομοθεσίας, γιατί ακριβώς οι όποιες αναγκαίες επεκτάσεις, παρεμβάσεις και περιορισμοί, που θα οραματιστεί να πράξει το αρμόδιο υπουργείο, ή η περιφερειακή αποκεντρωμένη αυτοδιοίκηση και οι κυνηγετικές οργανώσεις, μπορούν να υλοποιηθούν εφαρμόζοντας την υφιστάμενη νομοθεσία.
Προφανώς όμως, στο πίσω μέρος του μυαλού -(όπως λέει και ο λαός μας)- όλων αυτών που μεθοδεύουν άρον-άρον (μέσα σε τρεις μήνες) την αλλαγή της υφιστάμενης νομοθεσίας, είναι να πάμε σε μια μορφή κυνηγίου που θα ασκείται κατά τα φεουδαρχικά πρότυπα του Μεσαίωνα, σε Ελεγχόμενες Κυνηγετικές Περιοχές, όπου το κυνήγι θα γίνει για τους έχοντες και κατέχοντες, ενώ ο λαός μάλλον θα αναγκαστεί να απολέσει ένα ακόμα δικαίωμα και μάλιστα θεοδώρητο όπως είναι το Κυνήγι, στο όνομα του σοσιαλιστικού μετασχηματισμού της κοινωνίας, στον οποίο υποτίθεται πρεσβεύει η Κυβέρνηση.
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυνηγετικού Συλλόγου Άμφισσας με απόφασή τους που πάρθηκε ομόφωνα στις 16/3/2011 (παρόντα μέλη: Τσελές Δημήτριος – Τσούνης Παναγιώτης – Ταλάντης Ευθύμιος – Κυτεόπουλος Ευθύμιος – Αλμπάνης Ευστάθιος – Αγγέλου Λάζαρος - Λαζογιώργος Ευθύμιος)  ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ τις μάλλον ύποπτες μεθοδεύσεις της κυρίας Υπουργού. Δηλώνουμε ότι οποιαδήποτε ενέργεια που θα θίγει το δικαίωμα στο ελεύθερο κυνήγι (όπως αυτό διεξάγεται με τους ισχύοντες μέχρι σήμερα νόμους) θα μας βρει όχι μόνο αντίθετους, αλλά και απέναντι με διάθεση αγωνιστικής κινητοποίησης. Κι από το βήμα αυτό, καλούμε όλα τα μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου Άμφισσας, να συσπειρωθούν γύρω από το Δ.Σ του συλλόγου γιατί οι καιροί είναι πονηροί και δύσκολοι και το μέλλον αβέβαιο.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου