Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Η εκδήλωση του ΚΚΕ για τα ναρκωτικά στην Άμφισσα




«Στόχος ο παροπλισμός της νεολαίας»
Οι αιτίες και η διέξοδος από την τοξικοεξάρτηση συζητήθηκαν σε εκδήλωση που έγινε στην Αμφισσα
«Τα ναρκωτικά είναι ένα όπλο που το κρατά επιδέξια ο ταξικός μας αντίπαλος για να παροπλίσει τη νεολαία, να τη μετατρέψει σε άβουλη μάζα, που σιωπηλά και παθητικά, μαστουρωμένη, θα αποδέχεται τη μοίρα που της διαμορφώνουν χωρίς να αντιστέκεται, χωρίς να αντιδρά, χωρίς να παλεύει». Αυτό, μεταξύ άλλων, τόνισε η Γεωργία Καλατζάκου, μέλος του ...
Νομαρχιακού Γραφείου Φωκίδας του ΚΚΕ, ψυχολόγος, στην επιτυχημένη εκδήλωση που διοργάνωσαν η ΝΕ Φωκίδας του ΚΚΕ και η ΝΟ Φωκίδας της ΚΝΕ, στο πλαίσιο της καμπάνιας της ΚΝΕ ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά.
Η εκδήλωση έγινε την περασμένη Κυριακή στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου στην Αμφισσα με τη συμμετοχή εργαζομένων, νεολαίας και εκπαιδευτικών, εκπροσώπων του Εργατικού Κέντρου, διευθυντών σχολείων και εκπροσώπων συλλόγων γονέων.
Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στην έννοια της τοξικοεξάρτησης, στις αιτίες της που βρίσκονται στο καπιταλιστικό σύστημα και τον ταξικό αγώνα που πρέπει να δοθεί μέχρι την ανατροπή του, για μια άλλη κοινωνία που θα έχει στο επίκεντρό της το λαό και τις ανάγκες του.
Σε αυτήν την κατεύθυνση, επισήμανε η Γ. Καλατζάκου, «είναι αναγκαίο ένα λαϊκό κίνημα που θα διεκδικεί: Τη δημιουργία Πανελλαδικού Δημόσιου Φορέα με αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παροχή υπηρεσιών στο τρίπτυχο πρόληψη - απεξάρτηση - κοινωνική επανένταξη χωρίς τη συμμετοχή ιδιωτών. Που θα λειτουργεί με πληρότητα, ενιαία φιλοσοφία και κατεύθυνση σύγκρουσης με το πρόβλημα και τις αιτίες του».
http://www2.rizospastis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου