Κυριακή 20 Μαρτίου 2011

Πύραυλοι και βόμβες από Αμερικάνους Γάλλους και Βρετανούς για τα πετρέλαια της Λιβύης

Αμερικανικό πολεμικό πλοίο εξαπέλυσε πυραύλους Τόμαχοκ κατά της Λιβύης αργά το Σάββατο, στο πλαίσιο της διεθνούς προσπάθειας κατά του συνταγματάρχη Καντάφι, μετέδωσε το CNN επικαλούμενο αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Αμυνας.
Από την πλευρά της η κρατική τηλεόραση της Λιβύης μετέδωσε ότι βομβαρδίστηκαν από αεροσκάφη «των σταυροφόρων του εχθρού» πολιτικοί στόχοι στην Τρίπολη.
Οι ΗΠΑ και η Βρετανία έχουν εξαπολύσει πάνω από 110 πύραυλους Κρούζ έως τώρα κατά λιβυκών στόχων στην πρώτη...
φάση της επιχείρησης της συμμαχίας με στόχο τις δυνάμεις πιστές στον συνταγματάρχη Καντάφι, ανακοίνωσε αμερικανός ανώτατος στρατιωτικός αξιωματούχος αργά σήμερα σε συνέντευξη Τύπου.
Ο αντιναύαρχος Μπιλ Γκόρτνει, επικεφαλής του αμερικανικού κοινού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων, αρνήθηκε να αναφερθεί στο τι ακριβώς θα γίνει στην επόμενη δεύτερη φάση της επιχείρησης και αρκέστηκε να δηλώσει ότι έχουν ήδη πληγεί πάνω από 20 στόχοι στο λιβυκό έδαφος.
Ανώτατος λίβυος αξιωματούχος χαρακτήρισε τη δυτική στρατιωτική επιχείρηση «βάρβαρη επίθεση» τονίζοντας ότι έχει πλήξει στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους και έχει προκαλέσει έως τώρα «πάμπολλα θύματα» και «τεράστιες υλικές ζημιές» σε πολλές πόλεις.
Πρόσθεσε ότι χτυπήθηκε από αεροσκάφη της συμμαχίας και νοσοκομείο στα προάστια της Τρίπολης.
Συγκεκριμένα πηγή της λιβυκής κυβέρνησης. ανέφερε ότι τουλάχιστον 48 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο το Σάββατο από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς και τους πυραύλους που εξαπέλυσαν δυτικές δυνάμεις σε πολλές πόλεις της Λιβύης

Η κυβέρνηση του Λιβάνου επίσης κατέθεσε καταγγελία το Σάββατο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την επίθεση την οποία υπέστη η πρεσβεία της χώρας στην Τρίπολη και την πυρπόληση της σημαίας της.Το ΥΠΕΞ του Λιβάνου υπέβαλε παρόμοια διαμαρτυρία στη γενική γραμματεία του Αραβικού Συνδέσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου