Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Eνημέρωση Κατάστασης Έργων Δημοτικής Ενότητας Δελφών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δελφοί, 01/02/2011
ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΔΕΛΦΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
ΘΕΜΑ: «Κατάσταση τεχνικών έργων της Δημοτικής Κοινότητας Δελφών».
Σας ενημερώνουμε για την κατάσταση των τεχνικών έργων της Δημοτικής Κοινότητας Δελφών :

1. Ελικοδρόμιο:Εκκρεμεί η έγκριση της ...
Προμελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, από το ΥΠΕΚΑ.

2. 5Χ5: Χρειάζεται τροποποίηση της μελέτης σύμφωνα με τους όρους της απόφασης του ΚΑΣ και του ΥΠΠΟΤ, προκειμένου να εκδοθούν και οι περιβαλλοντικοί όροι του έργου.

3. PARKING 1: Έχει εξασφαλιστεί η χρήση του υπαίθριου χώρου στάθμευσης ιδιοκτησίας ΕΤΑ δυτικά του οικισμού, με την από 23-12-2010 σύμβαση μεταξύ Δήμου και ΕΤΑ Α.Ε. (έως και τα 2 επόμενα έτη). Απομένει να αποφασιστεί εάν θα δημοπρατηθεί η εκμετάλλευση και ο τρόπος εκμετάλλευσης προκειμένου να ζητηθεί έγκριση από την ΕΤΑ Α.Ε. Εκκρεμότητα υπάρχει και από την Αρχαιολογική Υπηρεσία ως προς την χρήση του χώρου.

4. PARKING 2: Ο τέως Δήμος Δελφών έχει προβεί στην αγορά έκτασης 10.827,85 στρ. στην θέση ΕΛΛΗΝΙΑ Δελφών παρά την δυτική είσοδο της πόλης, για την κατασκευή οργανωμένου PARKING. Το υπό κατασκευή έργο βρίσκεται στη θέση που προτείνεται από το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο Δελφών (ΓΠΣ) και έχει εγκριθεί με την υπ’αριθ.21427/5717 (ΦΕΚ 556/7-9-2000) (Απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημοσίων Έργων).Η σχετική μελέτη έχει υποβληθεί στο ΥΠΠΟΤ από το 2005 προκειμένου να εξετασθεί από το Κ.Α.Σ.

5. Παιδικός Σταθμός-Βιβλιοθήκη:Χρειάζεται επικαιροποίηση της μελέτης και ενδεχόμενες τροποποιήσεις αυτής.

6. Σχέδιο Πόλεως:Το θέμα βρίσκεται στο ΥΠΕΚΑ. Μετά από υπηρεσιακό σημείωμα την 14-01-2011 στην Αντιδήμαρχο για τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, εκκρεμεί η ολοκλήρωση της οροθέτησης του ρέματος Β.Δ., η απάντηση του υπουργείου επί συγκεκριμένων τεχνικών ζητημάτων που του έχουν τεθεί από τον Δήμο μας καθώς και η επικαιροποίηση μιας παλαιάς απόφασης του Δ.Σ. σχετικά με την εξέταση των υποβληθησών ενστάσεων. Το θέμα θα χειριστεί ιδιαίτερα γραφείο που θα συγκροτήσει ο Δήμαρχος Δελφών κ. Νικόλαος Φουσέκης για τα σχέδια πόλεως που εκκρεμούν.

7. ΣΧΟΟΑΠ:Η μελέτη έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 με δικαιούχο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λόγω έλλειψης διαχειριστικής επάρκειας του παλαιού Δήμου, όταν έγινε η ένταξη. Ωστόσο ο Νέος Δήμος θα αιτηθεί να γίνει ο ίδιος δικαιούχος καθώς διαθέτει πλέον διαχειριστική επάρκεια.

8. Χαδά Ανεμος:Το έργο έχει ήδη ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 με δικαιούχο την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας λόγω έλλειψης διαχειριστικής επάρκειας του παλαιού Δήμου, όταν έγινε η ένταξη. Ωστόσο ο Νέος Δήμος θα αιτηθεί να γίνει ο ίδιος δικαιούχος καθώς διαθέτει πλέον διαχειριστική επάρκεια.

9. Ανάπλαση οδού Οσίου Λουκά:Έχει εκπονηθεί μελέτη η οποία βρίσκεται στην ΕΠΑΕ (Δ/νση Πολεοδομίας) και ΠΕ αλλά ακόμη δεν έχει υπάρξει απάντηση σχετικά με ενδεχόμενες τροποποιήσεις.

10. Μελέτη Αγίου Κωνσταντίνου:Η τεχνική μελέτη έχει ολοκληρωθεί και παραληφθεί από πλευράς Δήμου (με τις απαιτούμενες αδειοδοτήσεις), ωστόσο έχει σταλεί στην 24η ΕΒΑ Λαμίας να την προωθήσει για την ένταξη στο ΕΣΠΑ 2007-2013 με αυτεπιστασία από το ΥΠΠΟΤ (λόγω του ιδιαίτερου χαρακτήρα του κτίσματος).

11. Μελέτη ανακαίνισης εξωτερικού υδραγωγείου:Η μελέτη έχει ανατεθεί στον μελετητή για επικαιροποίηση και εκπονούνται οι διορθώσεις-τροποποιήσεις του επιβλέποντα, που θα εγκριθούν από το Δήμο ώστε να είναι έτοιμο για ένταξη στο ΕΣΠΑ ή σε άλλο Εθνικό Πρόγραμμα.

12. Μελέτη ανάπλασης μονοπατιού Αγ.Βαρβάρας:Βρίσκεται υπό εκπόνηση από τον μελετητή με ενδεχόμενες τροποποιήσεις.

13. Μελέτη τοίχους αντιστήριξης Ι.Κολομβότσου στη θέση Μπακαρίνου:Έχει κατατεθεί στην ΤΥΔΚ Ν.Φωκίδας για έγκριση όμως πλέον θα εγκρίνεται από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Δελφών.

14. Αποτύπωση ορίων οικισμών Δελφών-Χρισσού:Βρίσκεται υπό εκπόνηση από τον μελετητή κι έχει αποσταλεί προς το παρόν ηλεκτρονικά στο ΥΠΠΟΤ, η οριογραμμή του οικισμού του Χρισσού. Των Δελφών δεν συμφωνούν τα σημεία και βρίσκεται σε εξέλιξη η υπόθεση μεταξύ μελετητή-μηχανικού και τοπογράφου.

Τοπογραφική αποτύπωση μονοπατιού Κρόκι-Χρισσό: Βρίσκεται υπό εκπόνηση από τον μελετητή με ενδεχόμενες τροποποιήσεις.

Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Δελφών
Νικόλαος Κοντογιάννης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου