Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

ΔΕΝ ΙΔΡΩΝΕΙ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ…ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΦΥΡΑ ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ

Στα διόδια με άλογο
Απτόητοι από τις κινητοποιήσεις των πολιτών, οι εργολάβοι της γέφυρας Ρίου-Αντιρρίου ανακοίνωσαν χθες αυξήσεις στις τιμές διέλευσης για αυτοκίνητα και μηχανές, που θα ισχύσουν από τις 24 Φεβρουαρίου.
Η σχετική ανακοίνωση δίνει κατ' αρχήν μηνύματα φιλοδωρίας, καθώς υπενθυμίζουν ότι φέτος αποφάσισαν να αναπροσαρμόσουν τις τιμές στις 21 Φεβρουαρίου, ενώ τα προηγούμενα χρόνια αυτό γινόταν τις πρώτες ημέρες του Ιανουαρίου.
Με δημιουργική λογιστική, μάλιστα, εμφανίζουν τις αυξήσεις ως... μειώσεις! Στην ...
ουσία, το νέο τιμολόγιο προβλέπει αυξήσεις της τάξης του 6% για απλές διελεύσεις, που αφορούν όλες τις κατηγορίες, από «παπάκια» έως νταλίκες, και κυμαίνονται από 0,70 έως και 3,20 ευρώ. Οι τιμές παραμένουν σταθερές για εβδομαδιαίες και μηνιαίες κάρτες, αλλά μόνον για Ι.Χ. και φορτηγά έως τρεις άξονες.
Στις νταλίκες με περισσότερους από τέσσερις άξονες οι τιμές αυξάνονται από τα 325 στα 338 ευρώ για τις εβδομαδιαίες κάρτες, από τα 363 στα 374 ευρώ για τις μηνιαίες.

Στο δελτίο Τύπου προβάλλονται έντονα μόνον ορισμένες μειώσεις σε τιμολόγια, όπως η κάρτα πήγαινε-έλα, που μειώνεται από 17,20 σε 13,50 ευρώ, ενώ παράλληλα αυξάνει η διάρκειά της από 2 σε 3 ώρες, καθώς και η 36ωρη κάρτα με επιστροφή.
Στις κινητοποιήσεις των πολιτών προστέθηκαν και τα άλογα
Με ένα… άλογο προσπάθησε να περάσει από τα διόδια του Ρίου ένας Πατρινός. Εμφανίστηκε στο ταμείο και ζήτησε να πληρώσει το αντίτιμο μόνο που ο τιμοκατάλογος της διέλευσης δεν έχει προβλέψει τέτοιου είδους… άλογα.
Τελικά, ο καβαλάρης απομακρύνθηκε από το σημείο με την παρέμβαση της αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου