Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου 2011

Ημερίδα για την ασφαλή χρήση του διαδικτύου, στην Άμφισσα


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Διαδίκτυο θα μπορούσε εύκολα να διεκδικήσει τον τίτλο ενός από τα θαύματα του κόσμου. Πρόκειται για ένα μέσο που δίνει σε πραγματικό χρόνο πρόσβαση σε πληροφορία, γνώση αλλά και ψυχαγωγία.
Οι ταχύτητες συνεχώς αυξάνονται κάνοντας την πληροφορία ακόμη πιο προσβάσιμη, ενώ τα δίκτυα που χρησιμοποιούνται εξελίσσονται με γοργούς ρυθμούς ώστε η πληροφορία αυτή να είναι διαθέσιμη σε μεγαλύτερα τμήματα του πληθυσμού. Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να συνειδητοποιήσει κάθε χρήστης του Ίντερνετ, είναι ότι ο παγκόσμιος ιστός δε διαφέρει σε τίποτε από μία κοινωνία. Από αυτή την άποψη λοιπόν ...
κρύβει αντίστοιχους σοβαρούς κινδύνους και απαιτεί αντίστοιχα μέτρα προστασίας.
Τα τελευταία χρόνια η παράνομη δραστηριότητα του Διαδικτύου έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Κάθε μέρα χιλιάδες χρήστες πέφτουν θύματα κάποιας διαδικτυακής απάτης. Αίσθηση προκαλούν τα στοιχεία για την προστασία των ανήλικων χρηστών του Διαδικτύου στην Ελλάδα. Σύμφωνα με έρευνα η χρήση του Διαδικτύου αγγίζει τα όρια του εθισμού. Όπως με τις περισσότερες ανθρώπινες δραστηριότητες, έτσι και στην περίπτωση του Διαδικτύου μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στην ψυχική και σωματική υγεία, ειδικά στους εφήβους.

Ο εθισμός είναι μια πραγματικότητα : συνήθειες των παιδιών – κίνδυνοι –ανησυχητικές ενδείξεις στην συμπεριφορά των εφήβων, τις οποίες οι γονείς οφείλουν να γνωρίζουν ώστε να προλάβουν την εμφάνιση του εθισμού, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί.
Σημαντικό ρόλο στην πρόληψη παίζει η ενημέρωση των γονέων, η οποία στην ουσία περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, την εφαρμογή ελέγχου και ορίων στη χρήση του Διαδικτύου από το παιδί.
Στα πλαίσια αυτής της ενημέρωσης το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων έχει υπογράψει Μνημόνιο Συνεργασίας με την Μονάδα Εφηβικής Υγείας της β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φωκίδας διοργανώνει ημερίδα την Τετάρτη 9 Μαρτίου στο Πνευματικό Κέντρο Άμφισσας με θέμα : « Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου για τα παιδιά ». Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο κος Γ. Κορμάς, ιατρός, εκπρόσωπος του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και επιστημονικός συνεργάτης της Μονάδας Εφηβικής Υγείας.
Καλούνται οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών , οι εκπαιδευτικοί και οποιοσδήποτε επιθυμεί να ενημερωθεί σχετικά, να παρευρεθούν και να διατυπώσουν τους προβληματισμούς τους.


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Δ.Δ.Ε Ν.Φωκίδας
Λαγγουράνης Ανάργυρος
κλ. ΠΕ 02

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου