Παρασκευή, 25 Φεβρουαρίου 2011

Ένας νεκρός μετά από διπλή ληστεία στο Μώλο και άγρια καταδίωξη

Νεκρός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Θήβας ο ένας από τους 5 ληστές που σήμερα το πρωί έκαναν διπλή ληστεία στα ΕΛΤΑ και στην ΑΤΕ στο Μώλο.
Στον παράδρομο της Εθνικής οδού στο 87 χλμ., κοντά στη διασταύρωση των Θηβών, οι 5 Αλβανοί που επέβαιναν σε ένα VOLVO S40 και κατευθυνόταν προς Αθήνα, βλέποντας το μπλόκο των αστυνομικών άρχισαν τους πυροβολισμούς με καλάσνικοφ. Οι αστυνομικοί απάντησαν στα πυρά τραυματίζοντας τους δύο από τους οποίους ο ένας εξέπνευσε κατά την μεταφορά του στο νοσοκομείο της Θήβας...


Προηγούμενα οι αστυνομικοί είχαν στήσει και άλλο μπλόκο επί της Εθνικής οδού στο ύψος της διασταύρωσης για το Ακραίφνιο, αλλά οι ληστές μπόρεσαν να περάσουν.

Το ιστορικό της ληστείας
Όλα ξεκίνησαν λίγο στις 9:40 το πρωί όταν οι ληστές οπλισμένοι με καλάσνικοφ και φορώντας κουκούλες πήγαν στα ΕΛΤΑ στο Μώλο της Φθιώτιδας και με την απειλή των όπλων πήραν από τους τρεις υπαλλήλους κάτι παραπάνω από 2.000 ευρώ. Φεύγοντας πήγαν κατευθείαν στο υποκατάστημα της ΑΤΕ, ακριβώς την πλατεία του Μώλου. Μάλιστα, οι κάτοικοι που εκείνη τη στιγμή βρίσκονταν στην πλατεία, τους έβλεπαν με κουκούλες και καλάσνικοφ να κινούνται βιαστικά.

Έξω από το Υποκατάστημα της Τράπεζας, την ώρα που οι υπάλληλοι της χρηματαποστολής ετοιμάζονταν να παραδώσουν τους σάκους, ξανά με την απειλή των όπλων, πήραν περίπου 20.000 ευρώ και στη συνέχεια επιβιβάστηκαν σε αυτοκίνητα που είχαν σταθμεύσει στην πλατεία του Μώλου και ξέφυγαν προς την εθνική οδό.

Αμέσως η αστυνομία αρχίζει ανθρωποκυνηγητό. Οι αστυνομικοί διαπιστώνουν ότι το ένα από τα δύο αυτοκίνητα, το HONDA, είχε κλαπεί πριν από τρεις μέρες από το Ίλιο. Λίγο αργότερα οι αστυνομικοί εντοπίζουν το VOLVO S40 να κινείται με κατεύθυνση προς την Αθήνα από την περιοχή των Καμένων Βούρλων. Οι δυνάμεις της αστυνομίας από την περιοχή της Αταλάντης ξεκινούν καταδίωξη στην εθνική οδό. Το αυτοκίνητο κινούνται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, χωρίς να μπορούν τα περιπολικά να το προσεγγίσουν. Όμως, αστυνομικές δυνάμεις από τη Φθιώτιδα το ακολουθούν, ενώ συγχρόνως επί της εθνικής οδού στο Κάστρο και στο Ακραίφνιο συγκροτούνται αστυνομικά μπλόκα. Η πρώτη απόπειρα να ακινητοποιηθεί το αυτοκίνητο γίνεται στο Ακραίφνιο απ' όπου οι ληστές καταφέρνουν να περάσουν πυροβολώντας εναντίον των αστυνομικών.

Συγκροτείται δεύτερο μπλόκο στο 87 χλμ. κοντά στη διασταύρωση της Θήβας. Οι ληστές 3 χιλιόμετρα πριν, εγκαταλείπουν την εθνική οδό και συνεχίζουν προς Αθήνα από τον παράδρομο. Οι αστυνομικοί έχουν αποκλείσει, όμως, κάθε δίοδο. Μπροστά στο αδιέξοδο ο ένας από τους ληστές με καλάσνικοφ, πυροβολεί ξανά κατά των αστυνομικών και ακολουθεί πραγματική μάχη. Οι αστυνομικοί ανταποδίδουν τα πυρά τραυματίζοντας θανάσιμα τον έναν εκ των ληστών και συλλαμβάνοντας τους άλλους 4 από τους οποίους ο ένας είναι τραυματισμένος στο πόδι.
http://lamianews.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου