Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Μια ηλιόλουστη ημέρα στο Κροκύλειο

Ο ουρανός είναι καθαρός με έναν ήλιο να λάμπει. Η θερμοκρασία περίπου στους 11 βαθμούς.

Ένα δροσερό αεράκι κάνει τις φυλλωσιές των δέντρων να σφυρίζουν σαν ένα γλυκό τραγουδάκι της φύσης μέσα στην απόλυτη ησυχία του τοπίου. Το χωριό μας από την Αγία Παρασκευή φαίνεται σαν μια ζωγραφιά.

Λίγες είναι οι καμινάδες που καπνίζουν και φαίνονται από μακριά. Ο Στρατηγός Μακρυγιάννης πρώτος πρώτος καλοδέχεται κάθε επισκέπτη που μπαίνει στο χωριό. Μπροστά στη...
Βιολέττα μια παρέα χωριανών κουβεντιάζει και δίνει ζωντάνια στο χωριό μας.

Λίγο παρακάτω το αναπαλαιωμένο αυτοκίνητο σε γυρίζει στο παρελθόν και ξυπνάει θύμησες στο μυαλό μας. Από συνήθεια η ματιά πέφτει στο ρολόι της εκκλησίας αλλά δυστυχώς αυτό αρνιέται να δείξει την πραγματική ώρα, αφού δυστυχώς δεν λειτουργεί. Μια στάση στις Κρύες Βρύσες και μια γουλιά από το παγωμένο νερό τους, ξυπνάει όλες τις αισθήσεις. Ένας χωριανός περιποιέται την κληματαριά του, ένας άλλος φροντίζει τον κήπο του.

Στα σημεία που δεν τα βλέπει πολύ ο ήλιος υπάρχουν δείγματα από χιόνι. Ήδη είμαι στο διάσελο και καμαρώνω το χωριό μας από μια διαφορετική γωνία. Από όπου και να το κοιτάξεις, από όποια μεριά και να το δείς το χωριό μας είναι πανέμορφο.

Παίρνω μια βαθιά ανάσα δροσερού Κροκυλιώτικου αέρα, ρίχνω μια ακόμα ματιά από άκρη σε άκρη στο χωριό μας και η ημέρα συνεχίζεται …….

Άκης Πέππας
http://www.krokilio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου