Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

«Θεάτρου παιχνίδια» για παιδιά 7-10 ετών από το προσωπικό της Ι' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων των Δελφών

ΘΕΜΑ: Διοργάνωση εκπαιδευτικού προγράμματος με τίτλο: «Θεάτρου παιχνίδια»

Σας ενημερώνουμε ότι στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού των εορτών της πόλης της Άμφισσας για τις Αποκριές η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων σε συνεργασία με το Δήμο Δελφών διοργανώνει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Άμφισσας για παιδιά 7-10 ετών με θέμα τα αρχαία θεατρικά προσωπεία και τίτλο «Θεάτρου παιχνίδια».
Σκοπός του προγράμματος είναι η εξοικίωση με ...
τον κόσμο του αρχαίου ελληνικού θεάτρου. Συγκεκριμένα μέσα από το διαλογικό παιχνίδι και την εικαστική δραστηριότητα, τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη λειτουργία του θεάτρου και τη σημασία του για τη ζωή των αρχαίων ελληνικών πόλεων, τις εορτές προς τιμήν του θεού Διονύσου, τα αρχαία μουσικά όργανα, τους ηθοποιούς, τις μάσκες και τα κουστούμια. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα παρουσιάσει το προσωπικό της Ι' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων, και συγκεκριμένα η αρχαιολόγος, Ανθούλα Τσαρούχα, η μουσειολόγος, Νάγια Δαλακούρα και η μουσειοπαιδαγωγός, Δήμητρα Γαβρίνα.

Ημέρες και ώρες διεξαγωγής του εκπαιδευτικού προγράμματος:
Σάββατο (26-2-2011) και Κυριακή (27-2-2011), 10:00-12:00 και 12:00-14:00
Η είσοδος στο Μουσείο και η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη.
Ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος.
Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα: 2265023344, Δευτέρα-Παρασκευή 08:30-14:30

Η Προϊσταμένη της Εφορείας
Αθανασία Ψάλτη
Αρχαιολόγος ΠΕ με Α΄ βαθμό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου