Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΙΤΕΑ!!!!!!!!!!!!!!



Όπως βλέπετε από τις αποκλειστικές εικόνες του Μαντριού, ανακαλύφθηκε φλέβα μαύρου χρυσού στο ρέμα της Σκίτσας στην Ιτέα!!!
Σύμφωνα με πληροφορίες από χθες το πρωί ένα μαύρο παχύρευστο υγρό έγινε αντιληπτό από τους κατοίκους της τριγύρω περιοχής συνοδευόμενο από μια βαριά δυσοσμία που πρόδιδε την προέλευσή του. Γρήγορα η ποσότητά του πολλαπλασιάστηκε, ενώ οι κάτοικοι ξαφνιασμένοι απ' αυτό το ...πρωτόγνωρο για τη γειτονιά τους περιστατικό και σαφώς ενοχλούμενοι από τις αναθυμιάσεις ειδοποίησαν τις Αρχές....
Σε χρόνο μηδέν κατέφθασε μονάδα του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να εκτιμήσει την κατάσταση και κατά πόσο ενδέχεται να υπάρχει κίνδυνος ανάφλεξης του υγραερίου ή δηλητηρίασης των παρακείμενων στο ρέμα κατοίκων. Κατόπιν μετρήσεων στην ατμόσφαιρα διαπιστώθηκε πως δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος, ωστόσο οι πολίτες συμβουλεύτηκαν να κρατούν κλειστά τα παράθυρα των σπιτιών τους, καθώς και ν' αποφεύγουνε τις άσκοπες επισκέψεις κοντά στο σημείο διαρροής.
Αμέσως μετά ήταν η σειρά της Αντιδημάρχου για μια επιτόπια έρευνα στο σημείο συνοδευόμενη από τις τεχνικές υπηρεσίες και όχημα ειδικό στις αναρροφήσεις (Αχόρταγος), προκειμένου να συλλέξει δείγμα προς ανάλυση, το οποίο στάλθηκε άμεσα στην Αθήνα στην ειδική κρατική υπηρεσία.


Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο και για άλλα σημεία εμφάνισης του πολύτιμου μαύρου υγρού κατά μήκος του ρέματος Σκίτσας, πράγμα που σημαίνει ότι ενδέχεται να πρόκειται για μεγάλο κι εκμεταλλεύσιμο κοίτασμα. Αν και δεν πρέπει να είμαστε βιαστικοί στα συμπεράσματά μας, καταλαβαίνουμε όλοι ότι αυτό μπορεί να σημαίνει ένα λαμπρό μέλλον για την περιοχή μας, που σε συνδιασμό με τα άφθονα κοιτάσματα βωξίτη των βουνών της, να κατατάξουν τη Φωκίδα στην κορυφή  του κατά κεφαλήν ΑΕΠ και του ρυθμού ανάπτυξης πανελλαδικά ώστε επιτέλους να βγούμε από την οικονομική στενωπό των τελευταίων αιώνων.
Θετικό γεγονός μπορεί επίσης να θεωρηθεί πως η περιοχή βρίσκεται εκτός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της Τουρκίας, της Ιταλίας και της Αιγύπτου, οπότε δεν υπάρχουν αντίστοιχα εμπόδια γεωπολιτικής φύσεως και μπορεί άμεσα να προχωρήσει οποιοδήποτε επιχειρηματικό πρότζεκτ στην περιοχή αφού γίνουν οι κατάλληλες μελέτες.
Το μόνο εμπόδιο που ενδέχεται να υπάρξει είναι από τη μεριά των γνωστών-αγνώστων υπερμάχων της προστασίας του περιβάλλοντος, παρόλαυτά ειδικοί εκτιμούν πως κι αυτό θα ξεπεραστεί με τις γνωστές διαδικασίες του κατ' επείγοντος θέματος και λόγω εθνικού συμφέροντος.
Αναμένουμε με αγωνία τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνουμε.

http://tomantri.blogspot.com/

5 σχόλια:

  1. Νωρίς ξεκίνησαν φέτος, τους περιμέναμε κατά την Άνοιξη αλλά άρχισαν από τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και η Λαίνη τι πήγε να δει, λες και δεν ξερει;
    Για τα μάτια του κόσμου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. να δούμε ο εισαγγελέας θα κάνει κάτι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αίσχος, έλεος, ντροπή για τους υπευθύνους αυτού του πρωτόγονου γεγονότος...να πάρουν κεφάλια εδώ και τώρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή