Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Επιστολή Καρχάλιου για το ΤΕΙ

Ο Απόστολος Αθ. Καραχάλιος, επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»στο νέο Δήμο Δελφών με την από 14-1-2011 επιστολή του προς τον Δήμαρχο Δελφών κ.Νικ.Φουσέκη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Αθαν. Παναγιωτόπουλο ζητεί την άμεση σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα την ανάληψη από το Δήμο Δελφών των αναγκαίων πρωτοβουλιών με στόχο της επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. Άμφισσας .
Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής : ...


ΠΡΟΣ : τον Δήμαρχο Δελφών κ. Νικόλαο Φουσέκη ,και
τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Δελφών
κ. Αθανάσιο Παναγιωτόπουλο
--------------
Σε δηλώσεις μου που έγιναν, κατά τον προηγούμενο μήνα,σχετικά με το Τ.Ε.Ι. τόνιζα, μεταξύ των άλλων :

-Ότι επιβάλλεται να επισπευσθεί η ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. έτσι ώστε η σχεδιαζόμενη αναδιάρθρωση στο χώρο της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης να βρει το Τ.Ε.Ι. Άμφισσας με διασφαλισμένη την πρώτη και αναγκαία προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του, που είναι η ύπαρξη σύγχρονων κτιριακών εγκαταστάσεων.
-Οτι ο Πρωθυπουργός κ. Γεωργ. Παπανδρέου (κατά την επίσκεψη του στην Άμφισσα) δεσμεύτηκε προσωπικά για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι.
-Ότι εκείνο, που όλοι τώρα αναμένουμε είναι η Υπουργός Παιδείας κ. Διαμαντοπούλου να προχωρήσει ,χωρίς άλλη καθυστέρηση ,στην υλοποίηση της προσωπικής δέσμευσης του Πρωθυπουργού υπογράφοντας άμεσα την σχετική απόφαση για την ένταξη στο ΕΣΠΑ του έργου ολοκλήρωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ .
-Οτι οποιαδήποτε προσπάθεια(απ’ όπου και αν προέρχεται)
κατάργησης του Τ.Ε.Ι. θα βρει απέναντι της όχι μόνον αυτούς που αγωνίσθηκαν για την ίδρυση και λειτουργία του στην Άμφισσα αλλά και όλους τους κοινωνικούς φορείς και το λαό της Άμφισσας και του Νομού μας.
-Ότι ως επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ» το πρώτο θέμα που θα φέρω προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο θα είναι το μείζονος σημασίας θέμα του ΤΕΙ, προκειμένου να αναληφθούν από τον νέο Δήμο Δελφών όλες εκείνες οι πρωτοβουλίες που θα κριθούν αναγκαίες.
Κύριε Δήμαρχε
Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου
Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει θετική εξέλιξη στο παραπάνω θέμα.
Επειδή, όπως γνωρίζετε, η κοινωνία της Άμφισσας αλλά και οι πολίτες του Δήμου Δελφών και ευρύτερα του Νομού μας ανησυχούν για το μέλλον του ΤΕΙ πάνω στο οποίο στήριξαν ελπίδες και επένδυσαν προσδοκίες για τη συμβολή του στην οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη της Φωκίδας.
Επειδή πιστεύω ότι το πρώτο θέμα με το οποίο πρέπει να ασχοληθεί το Δημοτικό Συμβούλιο του νέου Δήμου Δελφών είναι, η επίσπευση των διαδικασιών για την ολοκλήρωση των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΤΕΙ λόγω της αναμφισβήτητης τεράστιας σημασίας του.
Για τους παραπάνω λόγους
Ζητώ από τον κ. Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου όπως καλέσει άμεσα σε συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο ,προκειμένου αυτό να αποφασίσει για την ανάληψη από το Δήμο Δελφών όλων εκείνων των πρωτοβουλιών που θα κριθούν αναγκαίες με στόχο την επίσπευση των διαδικασιών ολοκλήρωσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του Τ.Ε.Ι. Άμφισσας

΄Αμφισσα 14 Ιανουαρίου 2011

Απόστολος Αθαν. Καραχάλιος
Επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»
πρώην Νομάρχης Φωκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου