Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Πού πήγε η εφορία Λιδορικίου, πού πήγε το γυμνάσιο Πολυδρόσου; Συγχωνεύσεις στην Φωκίδα

Κλείνει η Δ.Ο.Υ. Λιδωρικίου;


Ο Καλλικράτης στο Υπουργείο Οικονομικών βάζει λουκέτο σε αρκετές Δ.Ο.Υ.
Το Λιδωρίκι ίσως σε λίγο να μην έχει ΔΟΥ, αφού είναι στη λίστα των υπό κατάργηση Εφοριών στην περιφέρεια.
Πολύ καλά κάνει το κράτος και συμμαζεύει τα έξοδά του, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις θα πρέπει να δει και τις παρενέργειες που δημιουργούνται.
Ας το δουν όσο είναι καιρός πάντως οι βουλευτές και οι άρχοντες του τόπου γιατί πάλι θα "τρέχουν" κατόπιν εορτής.
Διαβάστε παρακάτω δημοσίευμα από το ΒΗΜΑ της Κυριακής με τίτλο: "Κλείνουν ...
οριστικά 71 εφορίες στην επαρχία"
Στην πλήρη αναδιάρθρωση του φοροελεγκτικού μηχανισμού προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών με την κατάργηση 71 εφοριών β΄ τάξης και τη συγχώνευση 30 εφοριών ορισμένες εκ των οποίων στεγάζονται στο ίδιο κτίριο.
Σήμερα σε ολόκληρη την επικράτεια λειτουργούν 290 εφορίες, πολλές από τις οποίες εξυπηρετούν μικρό αριθμό φορολογουμένων.
Στο σχέδιο του υπουργείου είναι να καταργηθούν σχεδόν το σύνολο των εφοριών β΄ τάξης με εξαίρεση αυτές που βρίσκονται σε νησιά.
«Το Βήμα» παρουσιάζει πίνακα με όλες τις υπό κατάργηση εφορίες που βρίσκονται στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Κάποιες από αυτές ενδέχεται να διατηρηθούν ως έχουν καθώς εξυπηρετούν φορολογουμένους που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές και είναι δύσκολη η πρόσβαση στις μεγάλες εφορίες που βρίσκονται στις πρωτεύουσες των νομών της χώρας.
http://www.fokidanet.com

Το Γυμνάσιο Πολυδρόσου κλείνει και συγχωνεύεται με το Γυμνάσιο Γραβιάς;


Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αυξημένη είναι η πίεση που ασκείται τις τελευταίες ημέρες από το Περιφερειακό Γραφείο Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας προς τη διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας για το κλείσιμο του Γυμνασίου Πολυδρόσου και τη συγχώνευσή του με το Γυμνάσιο Γραβιάς στο πλαίσιο του σχεδιαζόμενου «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» στο χώρο της Παιδείας. Εξέλιξη που πρέπει να θεωρείται μάλλον βέβαιη, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.
Η στόχευση του Υπουργείου Παιδείας είναι η συγχώνευση γειτονικών σχολείων, ιδίως αυτών που η αναλογία μαθητών προς καθηγητές είναι μικρή, ώστε να γίνει εξοικονόμηση χρημάτων από τη μείωση των λειτουργικών δαπανών του Εκπαιδευτικού Συστήματος.

Ερωτηματικό, βέβαια, παραμένει ως προς το, αν το κόστος μετακίνησης των μαθητών και η ταλαιπωρία μαθητών και γονέων, αφήνει περιθώριο στο Υπουργείο Παιδείας για μείωση δαπανών ή αν το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο και το μόνο που θα μείνει θα είναι η ταλαιπωρία...
http://parnassos-news.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου