Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2010

Ξεκίνησε η έκθεση Ζωγραφικής των Γυναικείων φυλακών Ελαιώνα στην Θήβα


Όταν πριν 2 χρόνια και λίγους μήνες φτάναμε στον Ελεώνα και προσπαθούσαμε μέσα σε εκατοντάδες δυσκολίες και προβλήματα να στήσουμε αυτή την υπηρεσία που λέγεται "φυλακή γυναικών", ποτέ δεν φανταζόμαστε πως μέσα σε τόσο λίγο χρόνο θα φτάναμε στην παρουσίαση αυτής της έκθεσης μέσα στην πόλη της Θήβας.
Η όποια αρνητική στάση,επιφυλακτικότητα και δυσπιστία που αντιμετωπίσαμε αρχικά από ...
υπηρεσίες,φορείς και ιδιώτες έχει πλέον αρθεί

Καταλυτικό ρόλο σ’αυτό πιστεύουμε πως έπαιξε η συνδρομή του σεβ.Μητροπολίτη Θηβών & Λεβαδείας κ.Γεώργιου.
Πραγματικά ήταν ό πρώτος που ήρθε και μας έσφιξε το χέρι ,στάθηκε δίπλα μας και κατάφερε με τον σεμνό του λόγο και το έργο του να μας φέρει κοντά στην τοπική κοινωνία
Ενας άλλος άνθρωπος που επίσης μας βοήθησε σημαντικά στην επικοινωνία και την ενσωμάτωση με την ευρύτερη κοινωνία της Βοιωτίας είναι ο Διευθυντής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας, που λειτουργεί στο κατάστημά μας, κ.Κλήμης Πυρουνακης.
Με τις σημερινές οικονομικές συνθήκες που επικρατούν και τις δυσκολίες που περνά η χώρα μας θα ήταν αδύνατο για μας να οργανώσουμε και να παρουσιάσουμε μια τέτοια έκθεση ..


Κι όμως, με την αμέριστη συμβολή φορέων και ιδιωτών ,μα κυρίως ανθρώπων που έβαλαν την ψυχή τους στην προσπάθειά μας αυτή , η έκθεση αυτή είναι γεγονός, χωρίς να έχουν επιβαρυνθεί ούτε με ένα ευρώ τα δημόσια οικονομικά μας
Εκτός από τον Δήμο της Θήβας,που μας παραχώρησε την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου ,η Χ.Ε.Ν. Θήβας ανέλαβε όχι μόνον όλα τα λειτουργικά έξοδα (αφίσες,προσκλήσεις, μπουφέ κ.λ.π)


αλλά και την υποστήριξη της έκθεσης σε ανθρώπινο δυναμικό ,με την καθημερινή παρουσία των μελών της στον χώρο για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών.


Ο κ. Α. Σαμιώτης ,μέλος του Συλλόγου Μικρασιατών Θήβας, μας πρόσφερε τις ραφιέρες προβολής των έργων.


Ο κ. Τάκης Τσελούδης την ηλεκτρονική επεξεργασία της αφίσας μας.


Ο κ. Κώστας Αγγέλου ,εικαστικός και μέλος της κριτικής μας επιτροπής , την ανάρτηση και προβολή των έργων..


Ο κ. Γιάννης Βλαχάκης , φωτογράφος ,την φωτογράφιση των έργων


και τέλος ο κ.Κλήμης Πυρουνακης, Δ/ντής του Σ.Δ.Ε , που μαζί με το προσωπικό του σχολείου μας πρόσφερε αμέριστη βοήθεια στο στήσιμο και την προβολή της έκθεσης.Ο Κ. Πυρουνακης, ο Κ.Αγγέλου και η Q.L. μαθήτρια του εργαστηρίου ,που βρέθηκε κοντά μας με τακτική άδεια ,που της χορήγησε το Συμβούλιο Φυλακής,για το λόγο αυτόΣε προηγούμενη ανάρτησή μας παρουσιάσαμε τα μέλη της επιτροπής βράβευσης,που προσφέρθηκαν αφιλοκερδώς καθώς και τους χορηγούς των βραβείων.


Την ημερα των εγκαινίων απονεμείθηκαν και τα 16 χρηματικά βραβεία - 5 βραβεία των 500 ευρώ το καθένα και 11 βραβεία των 200 ευρώ,
Η ανταπόκριση του κόσμου είναι πραγματικά συγκινητική.Δεκάδες άνθρωποι επισκέπτονται καθημερινά την έκθεση και αγοράζουν τα έργα των κοριτσιών.


Οπως μάλιστα πληροφορηθήκαμε σχολεία της περιοχής σχεδιάζουν την επίσκεψη των μαθητών τους


στην έκθεσή μας.Τους συγχαίρουμε και τους ευχαριστούμε!
Σημαντική βοήθεια στην δημοσιοποίηση της έκθεσης είχαμε από όλα τα τοπικά ΜΜΕ , από πολλά blogs, βοιωτικά και μή ,ηλεκτρονικές εφημερίδες ,κ.λ.π.


Ο τηλεοπτικός σταθμός Star Kεντρικής Eλλάδος ανέλαβe χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης και πρόκειται να παρουσιάσει ένα δίωρο πρόγραμμα -αφιέρωμα στην έκθεση και στις δράσεις μας.


Επίσης οι δημοσιογράφοι Σταύρος Κούλογλου και Μαρία Ψαρά πρόκειται να παρουσιάσουν στην εκπομπή της ΝΕΤ "Ρεπορτάζ χωρίς Σύνορα¨" ένα ανάλογο αφιέρωμα .


Τους ευχαριστούμε όλους θερμά!
Με την έκθεση αυτή θέλουμε να στείλουμε το μήνυμα ότι οι φυλακές δεν πρέπει και δεν είναι τόποι τιμωρίας και απομόνωσης ,αλλά χώροι που η πολιτεία και η κοινωνία πρέπει να δίνει το χέρι στους ανθρώπους ,που για διάφορους λόγους βρέθηκαν εκεί , κρίθηκαν και υπόκεινται τις συνέπειες.


Προσπαθούμε να αναδείξουμε τις υγιείς δυνάμεις που ο καθένας τους κρύβει μέσα του και να τις αξιοποιήσει δημιουργικά .Να του δώσουμε την ευκαιρία!
Η ,με οποιονδήποτε τρόπο, παρουσία όλων σας δίπλα μας , μας κάνει να πιστεύουμε και να σας νοιώθουμε συνοδοιπόρους στην προσπάθειά μας αυτή,

Πραγματικά μέσα απ’την καρδιά μας σας ευχαριστούμε θερμά.
http://thivagr.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου