Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Παρέμβαση Φουσέκη και Ασημακόπουλου για το ΤΕΙ της Άμφισσας

Α Ν Ο Ι Χ Τ Η Ε Π Ι Σ Τ Ο Λ Η

Του Νικολάου Δ. Φουσέκη, Νομάρχη Φωκίδας,
νεοεκλεγέντος Δημάρχου του «καλλικρατικού» Δήμου Δελφών

Με έκπληξη ολόκληρη η κοινωνία της Άμφισσας και της Φωκίδας παρακολουθεί τους τελευταίους μήνες την αδικαιολόγητη χρονοτριβή που επιδεικνύει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για την ένταξη του έργου κατασκευής του κτηρίου του Τ.Ε.Ι. (Παραρτήματος Άμφισσας του ...
Τ.Ε.Ι. Λαμίας) στο Ε.Σ.Π.Α.
Παρότι όλες οι απαραίτητες διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί ήδη από τα τέλη του φετινού Αυγούστου (με μεγάλο αγώνα της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φωκίδας και την καλή συνεργασία του Δήμου Άμφισσας και άλλων φορέων), παρότι έχουν δοθεί στο ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο όλες οι σχετικές διαβεβαιώσεις (υπενθυμίζω και την προσωπική δέσμευση του πρωθυπουργού, κ. Γεωργίου Παπανδρέου κατά την επίσκεψή του στην πόλη της Άμφισσας…), η άνευ καμίας αιτιολογήσεως σοβαρή καθυστέρηση που παρατηρείται, δημιουργεί σε όλους μας εύλογες αμφιβολίες ως προς την ειλικρινή ύπαρξη πολιτικής βούλησης για την κατασκευή του σπουδαίου αυτού έργου.
Υπενθυμίζω ότι από την πλευρά μου είχα επίμονα και εγκαίρως ζητήσει την ανάθεση της επίβλεψης του έργου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Φωκίδας, ώστε η πίεσή μας στους αρμόδιους παράγοντες να είναι καθημερινή και εντατική.
Σε κάθε περίπτωση η υποχρέωση που έχει αναλάβει η σημερινή κυβέρνηση έναντι της περιοχής μας είναι δεδομένη και δεν επιδέχεται παρερμηνείες. Στη σημερινή πρωτοφανή κρίση που διέρχεται η ελληνική κοινωνία και ιδίως στις συνθήκες αναξιοπιστίας του πολιτικού κόσμου που έχουν διαμορφωθεί, θα ήταν μέγιστο ολίσθημα να προστεθεί η υπαναχώρηση από μια τόσο κατηγορηματική δέσμευση έναντι των πολιτών της Άμφισσας και ευρύτερα του νέου Δήμου Δελφών.
Δεν πρέπει κανείς άλλωστε να ξεχνά ότι συζητάμε για ένα απολύτως ώριμο προς ένταξη έργο, απ’ αυτά που είναι απαραίτητα προκειμένου να «πάρει μπρος» και πάλι η διαδικασία της ανάπτυξης, καθώς και ότι αναφερόμαστε στο μοναδικό σήμερα τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα σε όλη την περιοχή του νέου Δήμου Δελφών, που αποτελεί για τον τόπο μας φωτεινό φάρο για την πνευματική και κοινωνική λειτουργία του.
Αναμένoυμε άμεσα σαφείς απαντήσεις από αρμόδια χείλη και κυρίως αναμένουμε την άμεση ένταξη του έργου στο Ε.Σ.Π.Α., σύμφωνα με τις ρητές και μη επιδεχόμενες διαφορετική ερμηνεία κυβερνητικές δεσμεύσεις.
--------------------------------------------------------------------------------------
Άμφισσα, 24 Νοεμβρίου 2010
Νίκος Φουσέκης
ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨¨



ΔΗΜΟΣ ΑΜΦΙΣΣΑΣ Άμφισσα 26-11-2010
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
_____________


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Εδώ και χρόνια, από το 2003 ζούσαμε το παράλογο της μετάθεσης των όρων διακήρυξης και δημοπράτησης, του κτιρίου του ΤΕΙ Άμφισσας.
Πότε ευθύνονταν οι μεν και πότε οι δε, αλλά την αβεβαιότητα της κατασκευής του κτιρίου και την απομάκρυνση του τμήματος, την βιώνουμε όλοι οι πολίτες σήμερα.
Επιτέλους το 2010, αισθανθήκαμε όλοι δικαιωμένοι. Και αυτοί που συνέταξαν την νέα μελέτη και αυτοί που διόρθωσαν τον φάκελο του υπό ένταξη έργου και εμείς (Δήμος Άμφισσας) που καταφέραμε με χίλιους κόπους, να εξασφαλίσουμε τα χρήματα για την πράξη εφαρμογής, για να εξασφαλιστεί η πολυπόθητη άδεια.
Και ξαφνικά, με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε στον τοπικό τύπο, σενάρια για κατάργηση του τμήματος του ΤΕΙ, στην Άμφισσα.
Τα σενάρια αυτά ίσως είναι ο προπομπός της κατάργησης του τμήματος του ΤΕΙ Άμφισσας και θα πάρουν σάρκα και οστά μετά την παραπομπή στις καλένδες, των λύσεων του κτιριακού προβλήματος, που θα στεγάσει το ΤΕΙ Άμφισσας.
Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι είμαστε αντίθετοι σ’ αυτήν την εξέλιξη και θα μας βρουν απέναντί τους όποιοι την επιχειρήσουν, από οποιονδήποτε πολιτικό χώρο και αν προέρχονται, οποιοδήποτε αξίωμα κι αν έχουν.
Δεν μπορεί, προσπάθειες τόσων χρόνων, να σβήνονται μονοκονδυλιά, επειδή έτσι θέλουν κάποιοι.
Καλούμε την κ. Βουλευτή του Νομού, τον νέο Περιφερειάρχη ο οποίος με τον «Καλλικράτη» έχει αυξημένες αρμοδιότητες και τον νέο Δήμαρχο Δελφών που προήλθε από τις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές, να πάρουν επίσημη θέση και όχι απαντήσεις με μισόλογα, τα οποία προκαλούν ασάφειες και αποπροσανατολισμό του θέματος.
Πολλοί από εμάς, έκαναν αγώνες για να δώσουν ώθηση σε μια πόλη που διαρκώς φθίνει, από υπαιτιότητα των διοικούντων.
Έγινε μεγάλο και αντάξιο Νοσοκομείο για να υπάρχει περίθαλψη, όχι μόνο σε ένα δύσκολο Νομό, αλλά και για τις ανάγκες του τουριστικού προϊόντος που κατά κανόνα υπηρετούμε στην Φωκίδα.
Έγινε το ΤΕΙ στην Άμφισσα, σαν αναγνώριση κάποιων ζωνών υπανάπτυξης, όπως είναι η ΖΟΕ Δελφών, από επιχειρηματικής άποψης.
Εμείς έτσι οραματιζόμαστε και ονειρευόμαστε καταρχάς την εν γένει πορεία της δημιουργικότητας και ανάπτυξης στην περιοχή. Και αντί γι’ αυτό βλέπουμε μπροστά μας προοπτική κατάργησης, (αρνούμαστε ακόμα και να πιστέψουμε σε μια τέτοια προοπτική), του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου στην πόλη.
Σαν Δήμος Άμφισσας και όσο είμαστε Δημοτική Αρχή, αλλά και ενεργοί πολίτες από 1η Ιανουαρίου 2011 δεν θα το αφήσουμε να περάσει έτσι…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου