Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Τη ..."μάδησαν" τη Μαργαρίτα

Η βασική αρχή της επιστήμης της Λογικής είναι η “της του τρίτου αποκλείσεως”. Ή τα λεφτά είναι πολλά ή η εξουσία μαδάει τις Μαργαρίτες. Για την περίπτωση της Μαργαρίτας “μας” και επειδή μας πονάει πολύ, θα επιχειρήσουμε υπέρβαση της Λογικής:
Η κα Καραβασίλη αποδείχθηκε μικρότερη των προσδοκιών όσων την πιστέψαμε στο Φόρουμ για το “Περιβαλλοντικό Έγκλημα” που διοργάνωσε το ΥΠΕΚΑ στις 4 Δεκεμβρίου 2009. Και ελπίσαμε ότι σαν από θαύμα το ξεροχώραφο με τσουκνίδες του “και Περιβάλλοντος” Γιώργου Σουφλιά μπορούσε να μεταμορφωθεί σε ανοιξιάτικο λειμώνα με Μαργαρίτες. Κάθε θαύμα τρεις μέρες. Και της Μαργαρίτας τέσσερις...

Μαργαρίτα προς Πέτρο Στρατουδάκη, Γενικό Διευθυντή της ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ, στην φάρσα της “διαβούλευσης” που ανέβηκε στο Αμφιθέατρο του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής στον Πολύγυρο, την Παρασκευή 26 Νοεμβρίου:
“Θα θέσω στην εταιρεία ένα ερώτημα, εδώ και τώρα, αν μπορεί να δεσμευθεί στην τοπική κοινωνία, σ’αυτούς που είμαστε αλλά και σ’αυτούς που δεν είναι εδώ, ότι δεν θα εγείρει απαιτήσεις προς το ΥΠΕΚΑ να τηρηθούν οι προθεσμίες δεκαπενθημέρου και τα λοιπά για έκδοση της ΑΕΠΟ (Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων), μέχρις ότου το Υπουργείο επιλύσει τις τυχόν αντιθέσεις. Είστε διατεθειμένοι ή θα μας τη φέρετε και σε δεκαπέντε μέρες θα μας πείτε θέλουμε την άδεια;”

Και απάντησε μεγαλόψυχα ο κ. Στρατουδάκης: “Μπορώ να είμαι απόλυτος. Όχι”!

Μαργαρίτα: “Το όχι που πάει; Δηλαδή δεσμεύεστε; Δεσμεύεστε! Εντάξει, γιατί εμείς θέλουμε το χρόνο μας εδώ, δεν μπορούμε σε μια μέρα, η Υπουργός θέλει να έρθει εδώ περίπου τέλος Ιανουαρίου για τα οριστικά και τα τελικα…”.

Στρατουδάκης: “Μόνο μία παράκληση: μη χτίζουμε μια πέτρα και χαλάμε δύο”.

Μαργαρίτα: “Κανείς δεν το θέλει νομίζω”…

Εδώ η “δική μας” Μαργαρίτα ομολογεί ότι όλα έχουν τελειώσει. Η απόφαση είναι ειλημμένη και η “διαβούλευση” προσχηματική. Επειδή η εταιρεία πίεζε (πώς άραγε;) για άμεση αδειοδότηση, το ΥΠΕΚΑ ξεκίνησε μια παράνομη διαδικασία, αποστέλλοντας τη ΜΠΕ και ζητώντας εκβιαστικά από την Τοπική Αυτοδιοίκηση να γνωμοδοτήσει σε μια περίοδο όπου δεν έχει τέτοιο δικαίωμα. Τώρα το ΥΠΕΚΑ είναι υποχρεωμένο από το νόμο μέσα σε 15 μέρες να εκδώσει την ΑΕΠΟ.

Και η Μαργαρίτα Καραβασίλη, Ειδική Γραμματέας Επιθεώρησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εκπρόσωπος του ΥΠΕΚΑ, παρακαλάει την εταιρεία, τον κ. Στρατουδάκη και τα αφεντικά του, να δώσουν στην Υπουργό λίγο παραπάνω χρόνο, για να μιλήσει στην τοπική κοινωνία!!! Και η εταιρεία κάνει τη χάρη στο Υπουργείο…

Για την πλήρη υποταγή του ΥΠΕΚΑ στις βουλές του Κούτρα και του Μπόμπολα δεν χρειάζονται άλλες αποδείξεις. Κρίμα, Μαργαρίτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου