Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

Πως κατανέμονται οι έδρες των Περιφεριακών εκλογών



Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο της Λαμίας, χθες αργά το βράδυ, τα πάνω κάτω έρχονται σε ότι αφορά την κατανομή των εδρών για το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας αφού τελικά υπάρχουν σημαντικές ανακατατάξεις σε οριακό επίπεδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε χθες το βράδυ το Πρωτοδικείο της Λαμίας τα συγκεκριμένα αποτελέσματα έχουν ουσιαστικές αλλαγές σε ότι αφορά την Φθιώτιδα....

Είναι χαρακτηριστικό σε ότι αφορά τον συνδυασμό του κ.Χειμάρα οι ανακατανομές μεταξύ του κ. Παπανδρέου και οι διαφορές σε ψήφους έχουν επιβάλλει ένα διαφορετικό τοπίο. Σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα από τα δικαστήρια η Φθιώτιδα δείχνει να βγαίνει διπλά κερδισμένη, γιατί παίρνει έδρα στην Φθιώτιδα το Ανεξάρτητο Μέτωπο του Νίκου Παπανδρέου, την οποία κερδίζει
ο Θωμάς Τουσιάδης. Ετσι ο συνδυασμός του κ. Χειμάρα παίρνει μία επιπλέον έδρα στην Εύβοια με συνέπεια ο κ. Χειμάρας να εκλέγεται στην Εύβοια, αποδεσμεύοντας μία θέση στην Φθιώτιδα, την οποία καταλαμβάνει η κα Μακρή. Όλο αυτό το σκηνικό όμως με τις ανακατανομές επιδρά στον συνδυασμό του κ.Περγαντά ο οποίος σε ότι αφορά την Φθιώτιδα τελικά εκλέγει 9 έδρες και όχι 10, όπως προέκυπτε με τα πρώτα αποτελέσματα με βάση εκείνα τα οποία είχαν δοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών.
Σύμφωνα με τα χθεσινά αποτελέσματα ο κ. Περγαντάς στην Φθιώτιδα εκλέγει 9 περιφερειακούς συμβούλους, στους οποίους θα πρέπει να τονίσουμε ότι δεν συμπεριλαμβάνεται ο Αντιπεριφερειάρχης.
Ο κ. Χειμάρας στην Φθιώτιδα εκλέγει 4 περιφερειακούς συμβούλους, οι οποίοι είναι ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος, ο κ. Περικλής Καραΐσκος, ο κ. Δημήτρης Αργυρίου και η κα Ελένη Μακρή, αφού ο ίδιος ο κ.Χειμάρας σαν περιφερειακός σύμβουλος και αρχηγός συνδυασμού μεταφέρεται στην Εύβοια. Τέλος στην Φθιώτιδα εκλέγουν από μία έδρα ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης του κ. Μαρίνου όπου εκλέγεται ο κ. Χρονάς και ο συνδυασμός Ανεξάρτητο Μέτωπο του κ. Νίκου Παπανδρέου όπου εκλέγεται ο κ. Θωμάς Τουσιάδης.
Στην Φωκίδα, σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα ποσοστά διαμορφώνονται έτσι όπως είχαμε προβλέψει, όπου εκλέγει 3 ο κ. Περγαντάς και 1 έδρα ο κ. Χειμάρας.
Στην Ευρυτανία, οι κατανομές προκύπτουν έτσι όπως είχαμε προσδιορίσει και ο κ. Περγαντάς κερδίζει δύο έδρες και μία έδρα ο κ. Χειμάρας.
Σε ότι αφορά την Βοιωτία υπάρχουν μεταβολές σε ότι αφορά την μία έδρα του κ. Χειμάρα που πλέον μετακομίζει στον κ. Περγαντά. Ετσι λοιπόν για το Νομό της Βοιωτίας ο κ.Περγαντάς έχει 7 έδρες, ο κ. Χειμάρας έχει 2, ο κ. Μαρίνος κερδίζει 1 έδρα, όπως επίσης έδρα στο Νομό της Βοιωτίας κερδίζει και η κα Σπανούδη.
Τέλος σε ότι αφορά την Εύβοια, ο κ. Περγαντάς διατηρεί τις 10 έδρες, ο κ. Χειμάρας ενισχύεται με μία έδρα μετά την μετακίνηση της έδρας του κ. Παπανδρέου από την Εύβοια στην Φθιώτιδα, ο κ.Μαρίνος διατηρεί μία έδρα στην Εύβοια όπως επίσης από μία έδρα διατηρούν ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Στουπής.
Ετσι συνολικά ο κ. Περγαντάς κερδίζει 10 έδρες στην Εύβοια, 9 στην Φθιώτιδα, 7 στην Βοιωτία, 3 στην Φωκίδα και 2 στην Ευρυτανία.
Οκ. Χειμάρας κερδίζει 5 στην Εύβοια, 4 στην Φθιώτιδα, 2 στην Βοιωτία και από 1 σε Ευρυτανία και Φωκίδα.
Ο κ. Μαρίνος παίρνει από 1 έδρα σε Εύβοια, Βοιωτία και Φθιώτιδα.
Οκ. Παπανδρέου παίρνει από 1 έδρα σε Εύβοια και Φθιώτιδα.
Ο κ. Στουπής παίρνει 1 έδρα στην Εύβοια και
η κα Σπανούδη επίσης μία έδρα στην Βοιωτία.
Ετσι διαμορφώνεται το παζλ ενώ αναμένεται με την δημοσίευση της απόφασης, σήμερα ή το αργότερο αύριο, να ξεκαθαρίσει το τοπίο σε σχέση με αυτούς που καταλαμβάνουν τις έδρες. Θα πρέπει τέλος να υπογραμμίσουμε ότι η αναμόρφωση της κατανομής σε σύγκριση με όσα είχαμε προσδιορίσει αμέσως μετά τις εκλογές προκύπτει κυρίως από δύο παράγοντες. Το πρώτο είναι η ορθή καταμέτρηση ψήφων μιας και υπήρχαν αποκλίσεις ανάμεσα σε εκείνα που πήγαν στο υπουργείο Εσωτερικών και εκείνα που μετρά η δικαιοσύνη, με βάση βέβαια και τις ενδιάμεσες διορθώσεις που έγιναν και το δεύτερο έχει σχέση με την κατανομή των εδρών του Ανεξάρτητου Μετώπου του κ. Παπανδρέου. Κάτω από αυτό το πρίσμα τα νέα δεδομένα χαμογελούν κυρίως προς την πλευρά της Φθιώτιδας και για το γεγονός ότι μετακινείται θ έδρα του κ. Χειμάρα στην Εύβοια και έτσι αποδεσμεύεται μία έδρα την οποία καταλαμβάνει η κα Ελένη Μακρή.
http://sentra.sterea.gr

1 σχόλιο:

  1. Υπάρχει συντονιστικό επιτροπών κατά του λιθάνθρακα; Η απάντηση είναι όχι.
    Τότε που βρίσκεται ο Στουπής; Στα πελάγη αληθείας όπως όλη η προεκλογική εκστρατεία του ΣΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή