Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Απ’ την Κική και την Κοκό… ποια να διαλέξω; Ανεξαρτητοπράσινες απολύσεις ΟΤΑδων ή τοπικογάλανες αυξήσεις τελών;

Γελοίος γράφων από το Ποντίκι, μεταφέροντας πλήρως, την ουσία πίσω από τα ψευδοδιλλήματα του β’ γύρου.

Το είπε κι ο Ραγκούσης, άρα έτσι θα είναι… Την Κυριακή ψηφίζουμε, απλά όμορφα κι αυτοδιοικητικά! Το πολιτικό σκέλος των εκλογών, πάει, μας τέλειωσε, να ‘ταν κι άλλο! Άμα μας κάνει και καλό καιρό δε, θα είναι μούρλια. Θα προσέλθουμε στα εκλογικά κέντρα χοροπηδώντας ανάλαφρα στα πεζοδρόμια, σφυρίζοντας από μέσα μας το σάουντρακ από τη “Μαίρη Πόπινς”. Θα ονειρευόμαστε πάρκα, πεζοδρόμια, σιντριβάνια που αναβλύζουν σουμάδα και τα σπουργίτια θα τιτιβίζουν ...χαρωπά καθώς θα ανεβαίνουμε τα σκαλιά του εκλογικού τμήματος.

Θα μπούμε στο παραβάν, κρατώντας – στους περισσότερους Δήμους και Περιφέρειες – “2 ψηφοδέλτια της νίκης”, ή δυο συνδυασμούς με “χρίσμα απ’ την κοινωνία” και θα επιλέξουμε τον έναν, τον άριστο, τον δήμαρχο όλων μας! Και προσοχή, αν ξάφνου σπάσει ο διάολος το ποδάρι του και σκεφτούμε “τον πασόκο ή τον νεοδημοκράτη;” είμαστε εκτός γραμμής! Αυτά είναι διλήμματα άλλων εποχών περασμένων, της προηγούμενης Κυριακής συγκεκριμένα που πέρασε ανεπιστρεπτί, μπήκε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, ανήκει στο μακρινό παρελθόν και άλλα τέτοια ξύλινα!

Τι κι αν στις 7 Νοέμβρη τους καταψήφισα; Τι κι αν ψήφισα κάποιον άλλον με εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις; Ξεχαρμάνιασα. Το έστειλα το μήνυμα, το ερμήνευσε ο Γιώργος όπως γούσταρε, εκνεύρισα και τον Άδωνη, τώρα προέχει η τοπική κοινωνία…

Τι κι αν στηρίζοντας ΝΔ, βγάλω στην πλατεία αλαλάζουσες αντιμνημονιακές - καλέ φιλενάδααα, τι θα πει μνημόνιοοο; - κυράτσες της τοπικής; Τι κι αν ψηφίζοντας ΠΑΣΟΚ, ο Πεταλωτής με καταμετρήσει στους υπεύθυνους πατριώτες που λένε ναι στις μεγάλες τομές μπλα μπλα; Όχι, αυτά δεν πρέπει να επηρεάσουν την κρίση μου, την Κυριακή ψηφίζω για τη γειτονιά μου, το σκύλο μου και το ποδήλατο μου…

Απ’ την Κική και την Κοκό… ποια να διαλέξω; Ανεξαρτητοπράσινες απολύσεις ΟΤΑδων ή τοπικογάλανες αυξήσεις τελών; Το νοσοκομείο ποιος να το κλείσει; Το πωλητήριο στο πάρκο ποιος θα το καρφώσει; Όλοι μαζί ή ολική επαναφορά;

Η ψήφος είναι ώριμη πολιτική πράξη. Τουλάχιστον έτσι με έμαθαν στο σχολείο. Γι’ αυτό, λένε, πρέπει να κλείσεις τα 18 για να μπορείς να πας να ψηφίσεις. Δεν είναι πουκάμισο που κιτρίνισε ο γιακάς και το αλλάζεις σε μια βδομάδα, ούτε λαμπτήρας μπαγιονέτ που κάηκε. Το μικρότερο κακό, είναι μικρότερο αλλά… κακό! Σιγά μην απέχω, χάρη θα τους κάνω. Το ίδιο ψηφοδέλτιο θα ρίξω, κι ας το ντανιάσει το βράδυ ο δικαστικός στα άκυρα.
http://tomantri.blogspot.com/2010/11/blog-post_11.html

4 σχόλια:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΧΩΡΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
    ΑΣ ΒΓΕΙ Ο ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΣ ΩΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΝΑ ΦΤΙΑΞΕΙ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΚΕΛΟΣ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΜΙΑ ΙΣΟΝΟΜΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΔΕΛΦΩΝ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΝΔΡΙΝΙΩΤΗΣ.ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΑΣ ΠΑΜΕ ΟΙ ΠΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΟΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. "Ανεξαρτητοπράσινες απολύσεις ΟΤΑδων ή τοπικογάλανες αυξήσεις τελών; Το νοσοκομείο ποιος να το κλείσει; Το πωλητήριο στο πάρκο ποιος θα το καρφώσει; Όλοι μαζί ή ολική επαναφορά;"
    Αυτή βέβαια είναι η μισή αλήθεια, καθότι υπάρχουν και κάποιοι δήμοι που επέλεξαν ή θα επιλέξουν αριστερό, 'αντιμνημονιακό' δήμαρχο κι ο οποίος μεθαύριο θα βρεθεί στη θέση να κάνει αριστεροκομμουνιστικές απολύσεις κι αυξήσεις τελών. Ποια θα 'ναι η θέση του τότε;
    Κανένας απ' αυτούς που μας καλούνε 'να αντισταθούμε στον καπιταλισμό' μέσα απ' το εκλογικό πανηγυράκι δεν απαντά σ' αυτό το ερώτημα, εκτός ίσως απ' τις γραφικότητες του Αλαβάνου περί 'Ελεύθερης Αττικής'.
    Άσε που είναι εξ ίσου ανακόλουθοι με τις κυβερνητικές κωλοτούμπες, αφού τη μια Κυριακή μας λένε πως η αποχή και το άκυρο/λευκό δεν είναι λύση ούτε υπεύθυνη πολιτική στάση και την άλλη Κυριακή μας καλούνε σε άκυρο/λευκό κι εμμέσως σε αποχή. Ήμαρτον, ρε παιδιά!!!
    Άβυσσος τελικά η ψυχή του αριστερού........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όσοι ζητάνε ψήφους σε αυτές τις εκλογές θα έπρεπε να δείχνουν τα προβλήματα των αντιπάλων υποψηφίων τους και όχι της αριστεράς.
    Αν είχαμε σε όλες τις εκλογές είχαμε να διαλέξουμε μόνο μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ σε όλες αποχή και άκυρο θα προτείναμε.

    Δείξτε τα στραβά του αντίπαλου μπας και πείσετε και κανένα άσχετο και αφήστε την κριτική στην Αριστερά, αυτή δεν μπορεί να αποτελέσει άλλοθι για την αδυναμία έμπνευσης της κοινωνίας από τους δύο αντιπάλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Προς ανώνυμο 7.29:
    Οι ανεξαρτητοπράσινες απολύσεις ΟΤΑδων κι οι τοπικογάλανες αυξήσεις τελών είναι δεδομένες φίλε μου για όποιον έχει στοιχειώδη πολιτική κρίση.
    Το θέμα είναι ποια είναι τελικά θα 'ναι η στάση της αριστεράς (των διαφόρων κομματιών της για ν' ακριβολογούμε) απέναντι στο ζήτημα και πως θα φρενάρει τη λαίλαπα αυτή (αν μπορεί) μέσω των δημάρχων και των συμβούλων που εκλέγει.
    Γι' αυτό το θέμα όλες οι αριστερές παρατάξεις έχουν κάνει τουμπεκί ψιλοκομμένο.
    Αν δεν μπορεί (ή αν δε θέλει), γιατί μας καλεί να υπερψηφίσουμε τους συνδιασμούς της;
    Για να 'χουμε κόκκινες απολύσεις και κόκκινα χαράτσια αντί για πρασινομπλέ;
    Ευχαριστώ, δεν θα πάρω.....

    ΥΣ: Κανείς δεν είναι υπεράνω κριτικής, επομένως ούτε η αριστερά, πολύ περισσότερο αφότου ούτε αυτή φαίνεται να εμπνέει εμπιστοσύνη στο μεγαλύτερο κομμάτι του κόσμου, ακόμα και σ' αυτή τη δύσκολη περίοδο που έρχεται.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή