Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2010

Στο Μουσείο Δελφών θα παρουσιαστούν δύο ενότητες των εκπαιδευομένων του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας.

Το Εργαστήρι Τέχνης Χαλκίδας είναι ένας σημαντικός πολιτιστικός φορέας, βραβευμένος από την Ακαδημία Αθηνών που παρέχει διδασκαλία των εικαστικών τεχνών σε παιδιά και ενηλίκους από το 1979. Ο φορέας είναι ο παλαιότερος του είδους του στην Ελλάδα κάτω από την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χαρίκλειας Μυταρά. Οι εκθέσεις του Εργαστηρίου τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς αποτελούν σημεία αναφοράς ως εκπαιδευτικά όσο και πολιτιστικά γεγονότα.
Οι εργασίες των μαθητών του Εργαστηρίου έχουν βραβευθεί διεθνώς ενώ το βιβλίο «Αρμενίζοντας με την Τέχνη» που αποτελεί την ...
αναδρομή στην πορεία του Εργαστηρίου παρουσιάστηκε στην Εθνική Πινακοθήκη το 1999, με εισαγωγή της Διευθύντριάς της Πινακοθήκη Μαρίνας Λαμπράκη-Πλάκα . Από το 1996 ως το 2005 απετέλεσε μέρος του Δικτύου Εικαστικών Εργαστηρίων του ΥΠΠΟ ενώ είχε ενταχθεί και στο πρόγραμμα Μελίνα.

Στο Μουσείο Δελφών θα παρουσιαστούν δύο ενότητες των εκπαιδευομένων του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας. Η πρώτη είναι του Τμήματος Ενηλίκων του Εργαστηρίου και αναπτύσσει τη θεματολογία «Χωροχρόνος», ενώ η δεύτερη παρουσιάζει την δημιουργική δραστηριότητα των παιδιών του Εργαστηρίου. Οι εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στον προθάλαμο του Μουσείου και τα έργα θα αναπτυχθούν διακριτικά χωρίς να παρεμβάλλονται στην λειτουργία του Μουσείου.

Οι προτεινόμενες εκθέσεις θα πραγματοποιηθούν στην είσοδο του Μουσείου,. Προτεινόμενες ημερομηνίες:

«Χωροχρόνος» 31 Οκτωβρίου έως 11 Δεκεμβρίου 2010. Επιμέλεια: Γιάννης Ζιώγας, Ζωγράφος, διδάσκων του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας, Επίκουρος Καθηγητής Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας.

«Έκθεση Δημιουργικής Δραστηριότητας Παιδιών» Μάϊος 2011. Επιμέλεια: Χαρίκλεια Μυταρά, Ζωγράφος, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Τέχνης Χαλκίδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου