Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΣτΕ) ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ (ΣτΕ) ΕΚΤΕΛΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ!
ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ ΤΟΥ ΣΤΕ: ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΜΙΣΘΩΝ-ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ!
http://www.iskra.gr
Ως γνωστόν, προ τριμήνου, μια σειρά συνδικαλιστικές και κοινωνικές οργανώσεις (ΑΔΕΔΥ, Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών, ΤΕΕ, ΕΣΗΕΑ, ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, κλπ) είχαν καταθέσει προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με την Συνταγματικότητα του Μνημονίου και μέτρων που περιλαμβάνει και εφαρμόζει η Κυβέρνηση.

Η εισήγηση για την προσφυγή των παραπάνω οργανώσεων επί της αντισυνταγματικότητας του μνημονίου πρόκειται να κατατεθεί την Παρασκευή 8/10/2010.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες αλλά και δημοσιεύματα του τύπου (βλ Πρώτο Θέμα 3/10) η εισήγηση στην Ολομέλεια του ΣτΕ θα κρίνει ως ...αντισυνταγματικές, τουλάχιστον, τις περικοπές στους μισθούς και συντάξεις αλλά και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων.

Αν οι πληροφορίες αυτές επιβεβαιωθούν τότε το Μνημόνιο τινάζεται κυριολεκτικά στον «αέρα» αφού αμφισβητείται η «καρδιά» των μέτρων που περιέχει, πράγμα που θα προσλάβει σημαντικότατες πολιτικές προεκτάσεις!

Να σημειώσουμε εδώ ότι σειρά οργανώσεων και μεμονωμένων πολιτών έχει προσφύγει, επίσης, στο ΣτΕ για να κριθούν ως αντισυνταγματικά τόσο το επικαιροποιημένο μνημόνιο όσο και ο νόμος για το ασφαλιστικό!

Αν οι εξελίξεις στο ΣτΕ αποβούν θετικές τότε είναι προφανές πως μπορεί να δοθεί μια μεγάλη ώθηση στους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, αφού οι τελευταίοι γυρεύουν εναγωνίως μια ελπιδοφόρα προοπτική για να φουντώσουν!

Για την ημέρα συζήτησης της προσφυγής στο ΣΤΕ η ΑΔΕΔΥ έχει κηρυξει απεργία και κινητοποιήσεις

2 σχόλια:

  1. Επικίνδυνη χωματερή πετρελαϊκών αποβλήτων ο Αστακός

    Η πράσινη ανάπτυξη του κ. Παπανδρέου και τα μεγάλα λόγια ενταφιάζονται στη χωματερή των αραβικών πετρελαϊκών αποβλήτων του Αστακού.
    Ήδη δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ που χωροθετεί την μονάδα χωρίς να έχει κατατεθεί καμία από τις επτά μελέτες που απαιτούνται, ούτε καν η μελέτη επικινδυνότητας που υποτίθεται πως ανέθεσε η κ. Μπιρμπίλη στη ΔΕΠΑ.
    Μέχρι σήμερα λόγω της μεγάλης επικινδυνότητας πουθενά στο κόσμο δεν λειτουργεί μονάδα ηλεκτροπαραγωγής με βάση το LPG.Το 1984 σε δεξαμενές LPG στο Σαν Χουάν του Μεξικού, το οποίο προκάλεσε το θάνατο σε περισσότερους από 500 ανθρώπους και τον τραυματισμό περίπου 6.000. Ένα ακόμη ατύχημα συνέβη στην Τοσκάνη το 2009 όταν εξερράγη βαγόνι που μετέφερε LPG. Στο δυστύχημα έχασαν τη ζωή τους 15 άνθρωποι.
    Το γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές χώρες αποφεύγουν τις μεγάλες εγκαταστάσεις LPG, εμμέσως συνάγεται και από την πρόθεση των επενδυτών να εξάγουν την ηλεκτρική ενέργεια στην Ιταλία και παρ’ όλα αυτά επιλέγουν ως τοποθεσία εγκατάστασης την Ελλάδα. Το ερώτημα εύλογο, γιατί η εγκατάσταση δεν γίνεται στην Ιταλία ; η απάντηση απλή: ουδέποτε η Ιταλία θα δεχόταν την εγκατάσταση μονάδας τόσο μεγάλης επικινδυνότητας στο έδαφος της.
    Σημειώνεται ότι πάγια τακτική της γειτονικής χώρας είναι να εγκαθιστά ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες μεγάλης όχλησης ή επικινδυνότητας σε γειτονικές χώρες, όπως συμβαίνει με τα ανθρακικά εργοστάσια σε Αλβανία και Μαυροβούνιο που θα αναπτύξουν ιταλικές εταιρείες.Ενώ εμείς?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αναβάλλεται η συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας των προσφυγών κατά του μνημονίου και των οικονομικών περικοπών των δημοσίων υπαλλήλων και συνταξιούχων, που επρόκειτο να γίνει την ερχόμενη Παρασκευή, 8 Οκτωβρίου 2010. Η νέα ημερομηνία συζήτησης της υπόθεσης θα οριστεί την ερχόμενη Παρασκευή.
    Η αναβολή της συζήτησης έγινε από τις εισηγήτριες, συμβούλους Επικρατείας, Μαίρη Σάρπ και Σπυριδούλα Χρυσικοπούλου, καθώς τα αρμόδια υπουργεία και ειδικά αυτό του υπουργείου Οικονομικών δεν απέστειλαν στο ΣτΕ τις θέσεις του ελληνικού Δημοσίου, καθώς και άλλα έγγραφα που απαιτούνται για να σχηματίσουν οι εισηγήτριες πλήρη νομική εικόνα των ζητημάτων που έχουν ανακύψει.
    Πηγη:http://www.express.gr/news/finance/360466oz_20101003360466.php3
    Τοτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή