Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2010

«Πηγές και Κρήνες των Δελφών»

Από την Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου στις 8:30 π.μ. έως την Κυριακή 10 Οκτωβρίου στις 8:00 μ.μ. στον Αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο των Δελφών, η Ι΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων συμμετέχει στις τετραήμερες εκδηλώσεις της πανελλαδικής δράσης του Υπουργείου Πολιτισμού & Τουρισμού «Περιβάλλον και Πολιτισμός 2010».

Κατά το διάστημα αυτό η είσοδος σε όλα τα δημόσια μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας θα είναι ελεύθερη. Στόχος της ...
εκστρατείας για τη διετία 2010-2011 με τίτλο «...Φωνές νερού μυριάδες» είναι η ανάδειξη της σημασίας και της πολυδιάστατης αξίας του νερού στη ζωή των ανθρώπων από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα.
Το πρωί της Παρασκευής, 8 Οκτωβρίου 2010 θα πραγματοποιηθεί στον αρχαιολογικό χώρο των Δελφών εκπαιδευτική δραστηριότητα που απευθύνεται σε μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου και θα περιλαμβάνει περιήγηση των μνημείων από την Κρήνη Κασταλία ως το Ναό και το Θέατρο του τεμένους του Απόλλωνα με στάσεις σε σημεία ενδιαφέροντος που σχετίζονται με τη λειτουργία, διαχείριση και αξιοποίηση του νερού. Στη διαδρομή της περιήγησης θα αναρτηθούν ενημερωτικά πανό με πλούσιο εποπτικό υλικό.
Παράλληλα για τους επισκέπτες του Μουσείου Δελφών έχουν επιλεγεί και σημανθεί εκθέματα που συνδέονται με το νερό, ενώ θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Το Στρώμα της Καταστροφής» του Κ. Βρεττάκου με θέμα τις σωστικές ανασκαφές στο χωριό Κάλλιο που βυθίστηκε λόγω της κατασκευής του φράγματος του Μόρνου.
Επιπλέον, στο πλαίσιο της πολιτιστικής δράσης η Ι΄ ΕΠΚΑ έχει εκδώσει έντυπο με τίτλο «Πηγές και Κρήνες των Δελφών», που θα διανέμεται δωρεάν στη διάρκεια του τετραημέρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου