Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

'Τζογος'' στο Λιμάνι της Αλουμίνιο Α.Ε. (Αλουμίνιο της Ελλάδος)

Δεν πέρασαν μερικές ημέρες που περιγράψαμε την κατάσταση στο Λιμάνι στην Αλουμίνιο της Ελλάδος και είχαμε ένα περιστατικό.

Σε μετακίνηση του γερανού, ο κουβάς χτύπησε τα δοκάρια του γερανού.

Η σωστή μετακίνηση γερανού είναι. Λύνεται ο κουβάς ή τον ακινητοποιούν πάνω στο τρεμί και μόνο τότε γίνεται η μεταφορά.

Αυτό έγινε γιατί στο Λιμάνι και ο χρόνος είναι χρήμα! Μόνο που ...
όπως έχουμε προειδοποιήσει, όλα έχουν τα όριά τους. Δεν μπορεί το Λιμάνι ν’ αντεπεξέλθει με λιγότερο προσωπικό. Δεν μπορούν οι εργαζόμενοι να εργάζονται συνεχόμενα 12ώρα, 16ώρα, να χάνουν τα ρεπό τους ή να πιέζονται για να εργαστούν παραπάνω. Είναι δεδομένο πως θα είχαμε και θα έχουμε ατυχήματα. Ευτυχώς αυτό το περιστατικό είχε μόνο υλικές ζημιές. Δεν θέλουμε να φανταστούμε εργαζόμενος να είχε πάθει κάτι.

Για άλλη μία φορά προειδοποιούμε την Διεύθυνση της εταιρίας πως η μη ανάπαυση αλλά και οι παρενοχλήσεις που δέχονται εργαζόμενοι για να εργαστούν υπερωριακά είναι εργατικό παράπτωμα. Η ευθύνη για ότι συμβεί σε εργαζόμενο την έχει η Διεύθυνση.

Η Διεύθυνση μετά από όλα αυτά προχώρησε στην πρόσληψη δύο συμβασιούχων, όμως, δεν επαρκή το προσωπικό. Συγκεκριμένα τα πλοία που φτάνουν στο Λιμάνι της εταιρίας είναι πάνω από 140 τον χρόνο και με την αγορά του νέου καραβιού της Αλουμίνιο Α.Ε. (Αλουμίνιο της Ελλάδος), Παρνασσός ΙΙ, θα προστεθούν άλλα 120. Γιατί το παλαιό πλοίο, Παρνασσός, ήταν κατασκευασμένο έτσι ώστε αυτόνομα να μπορεί να ξεφορτώνει το φορτίο του.

Άρα με την πρόσληψη των δύο συμβασιούχων, η εταιρία καλύπτει μόνο τους δύο συνταξιούχους που φεύγουν άμεσα.

Υπενθυμίζουμε, το προσωπικό στο Λιμάνι έχει μειωθεί σχεδόν κατά το ήμισυ, όταν οι εργασίες και τα πλοία έχουν αυξηθεί κατά 100%.

Όλα αυτά που συμβαίνουν είναι εντατικοποίηση. Ένα ας θυμούνται οι υπεύθυνοι, πριν από δύο χρόνια χάσαμε ένα συνάδελφο, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να ''τζογάρει'' τις ζωές μας για τα υπερκέρδη σας.
http://www.anexartitoi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου