Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου 2010

Η ΝΕΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΠΠΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΟΥΣΕΚΗ

Η απάντηση που επιχείρησε ο κ. Νομάρχης να δώσει στο άρθρο μου στην εφημερίδα «Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΦΩΚΙΔΑΣ» του περασμένου Σαββάτου με τίτλο «Μια υποψηφιότητα πρόκληση για τον Δήμο Δελφών» επιβεβαιώνει τα οσα αναφέρονται σε αυτό, δε μπαίνει στην ουσία του θέματος και ξεστρατίζει τη συζήτηση αλλού, δείχνει απώλεια ψυχραιμίας και ταραχή και φυσικά αποτελεί συνέχεια της πρόκλησης στο Δήμο Δελφών.

Απευθυνόμενος στο αναγνωστικό κοινό της εφημερίδας και σε όλους τους συμπατριώτες μου στη Φωκίδα διατυπώνω παρακάτω τα σχόλια και τις παρατηρήσεις μου,  που πρωτίστως αφορούν στην απάντηση του νυν Νομάρχη,  και δευτερευόντως στα όποια παπαγαλάκια προσπαθούν να ψελλίσουν κάτι ή να εκτρέψουν την προσοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου σε άλλα θέματα. Όσο και αν θέλω να ...
είμαι σύντομος δεν θα τα καταφέρω γιατί τα θέματα που τέθηκαν είναι πολλά και πρέπει έστω και με δυο λόγια να καλυφθούν.
Λέει λοιπόν ο νυν Νομάρχης στην δήθεν απάντησή του, ότι η επαφή μου με τη Φωκίδα εξαντλείται σε ολιγοήμερες επισκέψεις ετησίως, ότι ασχολήθηκα με τα κοινά όταν συνταξιοδοτήθηκα, και ότι διορίστηκα από τη ΝΔ σε δημόσια επιχείρηση με παχυλούς μισθούς.
Είναι φανερό ότι όλα αυτά τα λέει για να με μειώσει, όπως αφελώς νομίζει, και να απομειώσει κατά συνέπεια τη σημασία των όσων του αποδίδονται στο άρθρο μου. Εμμεσως δηλαδή λέει  συμπατριώτες μου αφού ο Παππάς είναι αυτός που σας λέω, μη δίνετε τόση σημασία σ’αυτά που σας λέει. Και έτσι να ήταν όλα αυτά δεν αποτελούν  για μένα κατηγορίες. Αλλ’ κι αν ακόμα εγώ είχα πολλά εις βάρος μου ή ήμουν ο πιο ασήμαντος, τι σχέση θα μπορούσε να έχει αυτό με τα όσα καταμαρτυρούνται γι’ αυτόν. Το θέμα δεν είμαι εγώ, το θέμα είναι αυτός  που ζητάει τη ψήφο μας και πρέπει να τον ψάξουμε  ποιός υπήρξε χθές, μήπως και μαντέψουμε  ποιός μπορεί να μας ξημερώσει αύριο. Οι αφελείς αυτές εκτροπές από το θέμα φανερώνουν πλήρη απώλεια ψυχραιμίας και έκδηλη ταραχή.
Δεν θα παρασυρθώ να μπώ σε αντιπαράθεση για το ποιός είμαι εγώ. Αν θέλει πάντως μπορεί να προκαλέσει ένα ραντεβού σε κάποιο τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό να το συζητήσουμε δημόσια. Ένα μικρό όμως σχόλιο για το καθένα που λέει είναι αναγκαίο.
α. Ότι είμαι επισκέπτης στη Φωκίδα και άρα την αγαπώ λιγότερο. Το ποιά είναι η αγάπη μου για τη Φωκίδα το έχω αποδείξει και δεν αφορά κανένα. Πάντως δεν την αγαπά κατ΄ανάγκη περισσότερο αυτός που μένει μόνιμα εκεί, όπως υπερηφανεύεται, νέμεται την εξουσία, την ασκεί στρεβλά, ζεί από την εξουσία και ταυτίζεται μ΄αυτή.
β. Ότι με τα κοινά ασχολήθηκα όταν συνταξιοδοτήθηκα: Με τη Φωκίδα, το κόσμο της και τα προβλήματά τους ασχολούμαι παθιασμένα μια ζωή. Με τα κοινά βέβαια, αν εννοεί τη πολιτική, ασχολήθηκα πράγματι μετά την αποστρατεία μου όταν και τότε προκλήθηκα βάναυσα από τη συμπεριφορά κάποιων άλλων που είχαν την ίδια με τον νυν Νομάρχη θεώρηση για την εξουσία και τον τόπο.  Και τότε σήκωσα τ’ ανάστημά μου …. και τώρα ασχολούμαι γιατί προκαλούμαι ...αυτή η ιστορία είναι γνωστή, είμαι υπερήφανος, αλλά και πάλι δεν είναι της παρούσης.
γ. Ότι διορίστηκα σε Δημόσια Επιχείρηση με παχυλούς μισθούς: Θέσεις μου πρόσφεραν πάρα πολλές και τις αποποιήθηκα. Κι’ αυτές που τελικά δέχθηκα μετά από επιμονή του Μητσοτάκη- Διευθύνων Σύμβουλος στην ΠΥΡΚΑΛ και αργότερα στην ΕΒΟ- με αμοιβή μόνο 300.000 δρχ. και για τις δύο, τις “κλώτσησα” σε δύο χρόνια γιατί δεν μπορούσα να κάνω εκπτώσεις στις αρχές και στο ήθος μου. Και κάτι ακόμα, όταν ο Έβερτ μου έδινε τα πάντα να εγκαταλείψω το Σαμαρά, να μπώ υποψήφιος με τη ΝΔ και με γραμμή Αρχηγού να βγώ βουλευτής – γιατί δεν ήθελε κάποιον άλλο – εγώ είπα όχι στη γοητεία της έδρας και της εξουσίας και ναι στο Φίλο τη στιγμή που οι κατ’ επάγγελμα φίλοι τον εγκατελιπαν.
Κλείνοντας την παρένθεση αυτή για “το ποιός είμαι”, τονίζω και πάλι ότι δεν αφορά κανένα και έρχομαι στα άλλα θέματα της απαντησεώς του.
-Παρουσιάζει την  εκλογή του για Δήμαρχος και Νομάρχης, ως προσωπική του δύναμη και ως τεκμήριο αθωότητος. Και τα δύο αποτελούν επικίνδυνες στρεβλώσεις :                                     Πρώτον, το εκλογικό ποσοστό στη Φωκίδα, όπου η ΝΔ σχεδόν πάντα έχει την πλειοψηφία στο εκλογικό σώμα αποτελεί  κατά βάση κομματική δύναμη και όχι προσωπική, όποιος πιστεύει το αντίθετο οδηγείται στην αλαζονεία με τη γνωστή κατάληξη.
Δεύτερον, η εκλογική του επιτυχία δεν αποτελεί και τεκμήριο αθωότητας, όπως δεν ηταν για πολλούς εκλεγμένους και βουτηγμένους στην διαφθορά (Παπαδόπουλος Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας, Κουτσόγιωργας κλπ.). Και όμως στην παντοδυναμία τους τότε έλεγαν τα ίδια. Σοφίσματα του τύπου «αφού εκλέγομαι, είμαι και δυνατός και αθώος» αποτελούν επικίνδυνο ακροβατισμό λογικής σκέψης και στρεβλή περί εξουσίας και δημοκρατίας αντίληψη.
-Λέει επίσης ότι ευτυχώς στη δημοκρατία οι γνώμες και απόψεις των προσώπων και των μειοψηφιών δεν επιβάλλονται. Και απαντώ καλώς δεν επιβάλλονται αλλά ευτυχώς όμως αυτές προβάλλονται. Και είναι ακριβώς τέτοια πρόσωπα και μειψοηφίες που με την κριτική τους ,τα στοιχεία και τα επιχειρήματα, με τις γνώμες, απόψεις και θέσεις τους ξεσκεπάζουν την αυθαιρεσία και αλαζονεία της όποιας πλειοψηφίας, κλονίζουν και τελικά συντρίβουν εξουσίες και αλαζόνες επιβήτορες. Ασκώ λοιπόν κριτική προβάλλοντας θέσεις και απόψεις και όχι επιβάλλοντάς τις. Πάλι σε λαθεμένο συλλογισμό ξεστράτισε.
-Για το έργο που έκανε αραδιάζει αριθμό μελετών και δημοπρατήσεων κλπ. χρηματικά ποσά που δαπανήθηκαν και παραπέμπει στους απολογισμούς έργου του Δήμου Άμφισσας και της Νομαρχίας. Πολλά απ΄ αυτά ήταν πράγματι αναγκαία, αλλά δεν αποτελούν έργο. Αναπτυξιακό  έργο δεν είναι οι στόχοι, οι μελέτες, οι δημοπρατήσεις, που συνήθως  αρχίζουν για λόγους εντυπώσεων και παραλάνησης του κόσμου και μετά σταματούν.  Για χρόνια τώρα η άρδευση του Ελαιώνα Άμφισσας, η οδική σύνδεση με το χιονοδρομικό Παρνασσού, η κατασκευή νέων χιονοδρομικών στη Γκιώνα και τα Βαρδούσια, το Βιοτεχνικό Πάρκο, το κτήριο των ΤΕΙ και πόσα άλλα αποτέλεσαν βασικό εμπόρευμα απατηλών ελπίδων στα προγράμματα πολλών υποψηφίων αρχόντων για να κερδίσουν την ψήφο του λαού. Αυτοί κέρδισαν, γεύθηκαν την εξουσία αλλά τα προβλήματα παρέμειναν. Και μερικά έργα που ξεκίνησαν σταμάτησαν και φαντάζουν σήμερα θλιβερά μνημεία ανευθυνότητας και αναξιοπιστίας.  Έργο αποτελούν μόνο όσα έχουν ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη και θέσεις εργασίας. Και τέτοιο δεν υπήρξε στη Φωκίδα.
 -Από την ταραχή του φθάνει ακόμα και σε κάποιο υπαινιγμό προς τον Ανακριτή, αφού εμμέσως πλην σαφώς λέει ότι αν βγάλεις πόρισμα πριν τις εκλογές θα θεωρηθεί αποτέλεσμα πίεσης και χειραγώγησης. Οποιοδήποτε επί πλέον σχόλιο περιττεύει.
-Παρουσιάζει το άρθρο μου ως συνέχεια άλλης επιστολής που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο πριν μέρες και μάλιστα για να πιέσω τον Ανακριτή όπως λέει. ‘Η έπεσε θύμα παραπληροφόρησης ή ψεύδεται ασύστολα, γιατί καμία άλλη επιστολή δεν έστειλα σε κανένα διαδίκτυο και αγνοώ την ύπαρξή της. Στον Ανακριτή ως δημότης και πολίτης και για τους συγκεκριμένους λόγους που αναφερω, εκφράζω όπως έχω δικαίωμα την άποψή μου. Η δικαιοσύνη ούτε με γνωρίζει, ούτε με συνάντησε ποτέ στο «ναό» της, ούτε εξουσία, τρόπους και μέσα έχω να την πιέσω.




-Ως προς το Δελφικό Τοπίο υποστηρίζει ότι πρόκειται για πολιτική σκευωρία και ότι δεν έχει υποπέσει σε κανένα αδίκημα και σύντομα θα αποδειχθεί τούτο.  Το θέμα για μένα έχει κλείσει αφού η υπόθεση βρίσκεται στον Ανακριτή. Η θέση του πάντως ότι η υπόθεση δεν αφορά στα πεπραγμένα του στο Δήμο Άμφισσας ή στη Νομαρχία Φωκίδος είναι σωστή. Πράγματι όταν συνέταξε το σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα σε ιδιοκτησία του Δημάρχου Δελφών στα Τουμπανάρια, ήταν μεν Δήμαρχος αλλά ενήργησε ως ιδιώτης μηχανικός.  Τώρα, το κατά πόσον μπορεί όταν κάθεται στην καρέκλα του ιδιώτη μηχανικού να παραβιάζει το Δελφικό Τοπίο και μετά να ξαναγυρίζει στο θώκο του Δημάρχου και να υπερασπίζεται το δημόσιο συμφέρον είναι απορίας άξιον.
Όμως ένα πολύ σχετικό και καυτό ερώτημα αναζητεί απάντηση τώρα προεκλογικά. Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δελφών είναι υπέρ ή κατά της τροποποίησης του Δελφικού τοπίου στα ανατολικά σύνορά του και συγκεκριμένα στη θέση Τουμπανάρια;  Kαι τούτο γιατί πρέπει να γνωρίζουμε απο πριν τι θα ψηφίζουμε. Δήμαρχο Δελφών, υπερασπιστή των Δελφών ή Δήμαρχο Δελφών που θα κάνει εκπτώσεις στο Δελφικό τοπίο και μάλιστα εκεί που δεν πρέπει.
- Παρουσιάζεται στην απάντησή του και υπερασπιστής του Σαμαρά . Αν και πολύ όψιμος, χαίρομαι γι’ αυτό αλλά δεν με εκπλήσσει. Η επιτηδειότητά του να μεταλλάσσεται, μεταμορφώνεται και προσαρμόζεται κατά περίπτωση είναι γνωστή.
-Λέει επίσης κατά λέξη ο νυν Νομάρχης και τούτο το εξωφρενικό : «ότι τα περισσότερα απο αυτά που αναφέρονται στην επιστολή μου για σπάσιμο έργων, μελέτες κλπ,  αφορούν σε μεγάλο βαθμό και όλους τους συνεργάτες μου δημοτικούς και νομαρχιακούς συμβούλους όλα αυτά τα χρόνια και της πλειοψηφίας και της μειοψηφίας αφου άν υπήρχαν δεν τα εντόπισαν ώς όφειλαν και δεν τα κατήγγειλαν στον λαό. Επίσης αφορούν και τα στελέχη του Δήμου Άμφισσας και της Νομαρχίας Φωκίδας». Είναι φανερό ότι προσπαθεί αγωνιωδώς να διευρύνει και διασπείρει τις όποιες ευθύνες του σε όλους ανεξαιρέτως, να τους καταστήσει συνυπεύθυνους και να τους προσκαλέσει σε συστράτευση κατά της κριτικής που του γίνεται. Τούτο βέβαια μπορεί να ερμηνευτεί και ως έμμεση απειλή πρός αυτούς . Ένας δημόσιος άνδρας αναλαμβάνει τις ευθύνες ακόμα και των συνεργατών του και δεν προσπαθεί να διαμοιράσει τις δικές του ευθύνες σε αυτούς και τους υπαλλήλους του.                                            
Η κριτική γίνεται στον ίδιο και για τους συγκεκριμένους λόγους που αναφέρονται στο άρθρο μου και όχι στους συνεργάτες και υπαλλήλους του.
-Και κλείνει τελικά ο νυν Νομάρχης με την απειλή να προσφύγει στη δικαιοσύνη εναντίον μου. Έκπληξη μου θα ήταν αν δεν με απειλούσε. Του απαντώ ότι θα χαρώ να συναντηθούμε εκεί. Θα τον περιμένω. Δεν ξέρω όμως μήπως ο αγώνας είναι άνισος αφού αν χάσει την εξουσία, τα πεπραγμένα θα’ναι σε κοινή θέα, ο στρατός του θα λακίσει και ο “βασιλιάς θα είναι γυμνός”.
Ολοκληρώθηκε όμως η απάντησή του και στο βασικότερο ερώτημά μου δεν απάντησε. Ποιό είναι τελικά το νέο οραμά του για τη Φωκίδα που δεν του φτασαν 12 χρόνια και θέλει ακόμα άλλα τέσσερα; Ας απαντήσει.
Επίσης, ενώ αναφέρθηκε διεξοδικά στον εαυτό του παράλειψε επιμελώς να μνημονεύσει τη δουλειά του στους Βωξίτες Παρνασσού πριν γίνει Δήμαρχος. Όχι βέβαια ότι τούτο είναι κατ΄ανάγκην κακό. Μόνο που η σχέση του όμως αυτή, σε συνδυασμό με τη σιωπή του για δώδεκα χρόνια που δεν τόλμησε να αναφερθεί στην κακοποίηση της Φωκικής Γής και να απαιτήσει έστω και την ελάχιστη αποκατάστασή της, δημιουργεί συνειρμούς και ενισχύει τις όποιες φήμες κυκλοφορούν.
Τέλος και επειδή κάποιοι από το περιβάλλον του προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιά είναι τα κίνητρα της κριτικής μου, τους απαντώ: Κίνητρο μου είναι ένα, απλό και δυνατό. Οι αρχές μου, η αξιοπρέπειά μου και η αγάπη μου για τη Φωκίδα και την πατρίδα. Αντιδρώ όταν αυτοί που ασκούν εξουσία δεν τα σέβονται και τα προσβάλλουν. Αντιδρώ σε αυτούς που θεωρούν οτι η Φωκίδα και ο κόσμος της είναι κτήμα τους. Δεν θέλω τίποτα και δεν επιδιώκω τίποτα. Τέλος λοιπόν με αυτό και δεν θα ασχοληθώ με όποιες γελοιότητες ψελλίζουν κάποια παπαγαλάκια. Ας πουν λοιπόν ότι θέλουν για μένα και ας υμνήσουν όσο θέλουν τον κύριο τους.
Και κάτι ακόμα για τους φίλους μου και ομοιδεάτες Νεοδημοκράτες. Ο νυν Νομάρχης και μερικοί άλλοι ισχυρίζονται πως με την κριτική μου βλάπτω τον Σαμαρά και την ΝΔ και οτι απ’αυτή οφελείται το ΠΑΣΟΚ. Απαντώ : Πρώτον, η καραμέλα ψηφίστε τον νεοδημοκράτη υποψήφιο – όποιος κι΄άν είναι – γιατί θα κερδίσει το ΠΑΣΟΚ, όπως και το αντίθετο βέβαια, τέλειωσε. ‘Οποιοι δεν το πήραν χαμπάρι είναι ξεπερασμένοι. Δεύτερον, τον Σαμαρά τον εκτιμώ, τον αποδέχομαι και τον αγαπώ. Αλλά επειδή το έργο της αποκατάστασης της αξιοπιστίας που ανέλαβε είναι δύσκολο και μακρύ, γι’αυτό με την καθαρή και δημόσια στάση μου τον βοηθώ χωρίς τίποτα να του ζητώ. Τρίτον, αποδέχομαι την ιδεολογία της ΝΔ αλλά όχι τις πράξεις και τα καμώματα μερικών που απλώς την εμπορεύονται και την εκμεταλλεύονται. Γι΄ αυτό και με την κριτική μου προσπαθώ να βοηθήσω στην ανανέωση και όχι στην ανακύκλωση ανθρώπων που είναι κολλημένοι στο χθές, δεν αντιλαμβάνονται το σήμερα και ίσως αποβούν και επιζήμιοι στο αύριο. 
Συμπερασματικά θα έλεγα ότι απ’όσα περιέχονται στην απάντηση του νυν Νομάρχη, μόνο η γενική αναφορά του, ότι αρνείται την ανάθεση μελετών, σπάσιμο έργων και προμηθειών βρίσκεται μέσα στο θέμα που έθιξα με το άρθρο μου.  Όλα τ’άλλα αποτελούν υπεκφυγές, απειλές και ακροβατισμούς στη λογική σκέψη από την ταραχή του και εκτροπές στην έννοια της Δημοκρατίας απο τη στρεβλή περί εξουσίας και Δημοκρατίας αντίληψη που έχει. Όλα όμως μαζί επιβεβαιώνουν του άρθρου μου το ασφαλές.
Η πρόκληση με αρκετή δόση ταραχής -μίγμα επικίνδυνο - συνεχίζεται. Όσο όμως κρατάει αυτή, τόσο η κριτική και η αντίδραση μου, όπως και πολλών άλλων, θα κορυφώνεται. Από πλευράς μου θα αποτελούσε ντροπή να υπηρετήσω τέτοιες καταστάσεις και δειλία μου να μην τις πολεμήσω.
Νίκος Παππάς

Ώρα της Φωκίδας

10 σχόλια:

  1. Πολυ ταραγμένο το "Στέλεχος της Νεας Δημοκρατίας" όπως υπογράφει στην πρώτη του επιστολή ο συνταξιούχος κ. Παππάς.
    Ας μας πεί επιτέλους:
    - Ποιό είναι το δικό του όραμα για την Φωκίδα;
    - Τί επιδιώκει με όλη του αυτήν την αλληλογραφία;
    - Πως τα σκέφτηκε όλα αυτά την παραμονή των εκλογών
    - ΠΟΙΟΣ ΤΟΝ ΒΑΖΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ; ΠΟΙΟ ΣΚΟΠΟ ΥΠΗΡΕΤΕΙ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια κύριε Παππα
    Ελάχιστοι σας και σας έχουν την ψυχική δύναμη να πουν δημόσια αλήθειες που ενοχλούν γιατί κρίνουν τους τοπικούς μας άρχοντες.
    Έχει γεμίσει ο τόπος από πληρωμένους τελάληδες, όπως πολύ σωστά τους αποκαλείτε.
    Η κυριότερη αιτία που έφερε την χώρα μας στο σημερινή σημερινό σημείο, οφείλεται στο γεγονός ότι μας κυβερνάνε ανίκανοι και πολλές φορές βρώμικοι άρχοντες. Οι περισσότεροι από μας αρκούμαστε να τους συζητάμε στα καφενεία χωρίς να έχουμε την δύναμη της ψυχής, όπως εσείς, να πούμε δημόσια την αλήθεια που τους θίγει.
    Όταν δώδεκα ολόκληρα χρόνια δεν σε έφθασαν για να ανεβάσεις έστω και κατά ένα σκαλί την ανάπτυξη του τόπου σου, λίγο φιλότιμο αν έχεις παραιτείσαι, δεν ζητάς κι΄ άλλο χρόνο εξουσίας χωρίς να εξηγείς πως, σ΄ αυτή την νέα περίοδο εξουσίας που ζητάς, θα ανεβάσεις την ανάπτυξη του τόπου, έστω και κατά ένα σκαλί. Δεν τολμά ούτε να το υποσχεθεί ο κ. Φουσέκης. Του αρκεί η τελευταία θέση ανάπτυξης για τον Νομό Φωκίδας.
    Είναι γελασμένος ο κ. Φουσέκης ότι με τις ίδιες γνωστές του, παλαιοκομματικής κοπής, προεκλογικές μεθοδεύσεις θα αναγκάσει τους Νεοδημοκράτες να τον ψηφίσουν. Οι Νεοδημοκράτες κουτόχορτο δεν έτρωγαν ποτέ, απλά έδειξαν μεγάλες ανοχές. Τέρμα οι ανοχές.
    Πολύ φοβάμαι ότι η ιστορία του Νομού θα φέρει στην καλύτερη θέση τον απλό, τον αγνό και ειλικρινή προς όλους, αείμνηστο Νομάρχη Ανδρίτσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτο το πολυ σημαντικό σχόλιο δημοσιευθηκε σε άσχετο σημείο (Φωτοβολταικα Κωπαιδας). Το αναδημοσιεύω εδώ χειροκροτώντας τον Σκορπιό...


    Σκορπιός είπε...
    Οι εκλογές μας έφτασαν, εμπρός βήμα ταχύ

    Για μερικούς συγχέεται η εκλογική περίοδος
    με την περίοδο μετεγγραφών στο ποδόσφαιρο.

    Νοσηρό φαινόμενο το κυνήγι της καρέκλας από
    μόνιμους άεργους της κοινωνίας μας,
    που αν δεν είχαν τον πεθερό τους ή κάποιον άλλον
    δεν θα τους ήξερε ούτε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους.

    Πολύ πιο νοσηρό όμως το φαινόμενο να υιοθετούν
    και αποδέχονται αυτή την πολιτικά ανήθικη στάση
    οι υποψήφιοι Δήμαρχοι των συνδυασμών.

    Ερωτάται ευθέως ο κ. Φουσέκης:
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ Η "ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΕΛΦΩΝ?

    Αν τελικά ναι, ίσως θα του ήταν χρήσιμο να περάσει
    από τα Διαβατά ή και αλλού, μάλλον θα βρει χρήσιμες
    υποψηφιότητες που τελικά θα αποδειχθούν πιο σταυροφόρες,
    και μεθόδους που στην πολιτική πρακτική ελάχιστα
    διαφέρουν από αυτές που φαίνεται να επιλέγει.

    Το γάντι ρίχτηκε.

    Θα φιλοτιμηθεί να το σηκώσει?

    21 Σεπτεμβρίου 2010 10:15 π.μ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δυστυχώς Άνθρωποι σαν τον ΚΥΡΙΟ Παππά σπανίζουν στην εποχή μας.Όποιος έχει την τύχη να τον γνωρίσει κάποια στιγμή στη ζωή του,θα πρέπει να είναι εντελώς κακόβουλος αν δεν εμπνευστεί από το ήθος το πάθος, την τιμιότητα και την καθαρότητα της σκέψης αυτού του ανθρώπου.Ανεξάρτητα αν συμφωνείς ή διαφωνείς μαζίτου σε επίπεδο πολιτικής ιδεολογίας,δεν μπορείς παρά να θαυμάσεις την ειλικρίνεια των λόγων και των έργων του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ο κ.ΦΟΥΣΕΚΗΣ ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ ΒΑΖΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΚΒΙΑΖΟΥΝ ΑΠΟ ΘΕΣΗ ΙΣΧΥΟΣ.
    ΑΛΛΑ ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ, ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΛΟΣ Σ’ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΑΣΥΔΟΣΙΑ????????????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η Δημοκρατία προάγεται μέσα από το γόνιμο διάλογο, και την υπεύθυνη και δημόσια αντιπαράθεση, απόψεων-σκέψεων-προτάσεων-θέσεων-τοποθετήσεων-εκτιμήσεων και σε τελική ανάλυση προσδοκιών. Τα σχόλια, είτε επικριτικά, είτε επαινετικά, από «αυτοευνουχισμένους» του στυλ Ανώνυμος είπε, χωρίς ούτε καν ένα δημοσιογραφικό ψευδώνυμο το οποίο να είναι γνωστό τουλάχιστο στον διαχειριστεί του δημοσιογραφικού βήματος, είναι περιττά έως υπόπτως κατευθυνόμενα!!!
    Ευθύμιος Ταλάντης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ένα μεγάλο μπράβο στον κ. Παππά για την ειλικρίνειά του. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Φαίνεται ότι το ψηφοδέλτιο του κ. Φουσέκη
    θα έχει δικό του άρωμα αισθητό από χιλιόμετρα.
    Και στα Τουμπανάρια να έχεις καταφύγει για να το
    αποφύγεις , αυτό θα σε φτάσει κι εκεί.

    Τους γνωστούς εν ενεργεία δημοσίους υπαλλήλους
    που πιθανόν στελεχώνουν το ψηφοδέλτιο Φουσέκη τους γνωρίζουμε από αυτό τα ιδιαίτερο άρωμα τους!!!!

    Κάτι άλλα πουλέν που έχουν θητεύσει σε Υπηρεσίες και έγιναν
    μεγάλοι και τρανοί από τις θέσεις που κατείχαν τι τους θέλει?

    Όλοι γνωρίζουν ότι δουλεύουν τα δίδυμα κυκλώματα μέσα και
    έξω από Νομαρχία και τον αυριανό Δήμο Δελφών.
    Αφού λέγεται ότι οι ίδιοι έχουν τα περισσότερα κατά κεφαλήν
    αυθαίρετα στην περιοχή του Δήμου.

    Έβαλαν τον λύκο να φυλάει τα πρόβατα!!!!!!!!

    ΤΥΧΑΙΟ? ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ!!!!!!!!!!!

    Καλή παρακαταθήκη για τον Καλλικράτη

    ΕΥΓΕ κ. ΦΟΥΣΕΚΗ

    Ξεπέρασες και τον χειρότερό σου εαυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Εχει δικιο ο κυριος Παππας.Προσωπικη απωψη οΦουσεκης αν και συμμαθητης μου ειναι πολυ καβαλημενος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Άντε τώρα σα καλά αρνάκια να ψηφίσετε πάλι Φουσέκη μπας και σας βολέψει κι εσάς πουθενά.
    Γρήγορα στο μαντρί, μην κλείσει και μείνετε απ' έξω.........

    ΑπάντησηΔιαγραφή