Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Συστάσεις διατήρησης παραδοσιακού χαρακτήρα της Κεντρικής Πλατείας Χρισσού


Όπως είναι γνωστό ο οικισμός Χρισσού έχει χαρακτηρισθεί ως παραδοσιακός σύμφωνα με το παραπάνω σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Η διατήρηση και προβολή της φυσιογνωμίας της Κεντρικής Πλατείας Χρισσού επιβάλλεται από την ίδια την ιστορία του οικισμού και όλοι μας θα πρέπει να συμβάλλουμε προς το σκοπό αυτό.

΄Υστερα από τα παραπάνω και επειδή:1) η τοποθέτηση ξύλινων μπαρ, εντός της παραδοσιακής πλατείας δεν προβλέπεται από τη σχετική Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου παραχώρησης του κοινόχρηστου αυτού χώρου 2) δεν συνάδει αισθητικά με τον παραδοσιακό χαρακτήρα αυτής , καθότι σας έχει παραχωρηθεί μόνο για την ...
τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων , σας παρακαλούμε, όπως και προφορικά μας ενημερώσατε, εντός πέντε (5) ημερών να προχωρήσετε στην απομάκρυνση όλων των φορητών κατασκευών και στοιχείων εντός της πλατείας . Επίσης με την ευκαιρία αυτή σας παρακαλούμε εάν το στέγαστρο για τη σκίαση των τραπεζοκαθισμάτων δεν χρησιμοποιείται να το απομακρύνετε και να απαλλάξετε την πλατεία από γλάστρες ή άλλο φορητά υλικά τα οποία είναι ασυμβίβαστα προς τον χώρο.

Πιστεύουμε ότι όλοι μας πρέπει να επιδείξουμε σεβασμό στην παραδοσιακή αρχιτεκτονική του τόπου μας και ότι άμεσα θα αφαιρέσετε τις πρόχειρες κατασκευές.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση,

Η Ασκούσα καθήκοντα Δημάρχου,

Ελένη (Λέλα) Μπακολουκά

Αντιδήμαρχος Δελφών

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΕΠΕΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΧΡΙΣΣΟΥ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΕΣ ΣΕ ΕΥΛΟΓΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΑ ΤΡΑΠΕΖΟΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ ΕΠΙΠΛΩΣΗ .ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΝ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΤΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή