Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

290 οι εισαχθέντς στο ΤΕΙ Άμφισσας

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΤΕΙ κ. Καρκάνη
Περί τους 290 οι εισαχθέντες
-Άγνωστο πόσοι θα εγγραφούν τελικά και  πόσοι θα παρακολουθούν μαθήματα.
-Χθες εκδόθηκε και η οικοδομική άδεια για το κτίριο. Πλέον μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία για τη δημοπράτηση ...
του έργου.
Καλύφθηκαν όλες οι θέσεις του παραρτήματος Άμφισσας του ΤΕΙ Λαμίας, όπως δήλωσε στην εφημερίδα μας ο πρόεδρος του, καθηγητής Σταύρος Καρκάνης, καθώς οι επιτυχόντες έχουν φτάσει τους περίπου 290, όσες δηλαδή και οι θέσεις.

Ζητούμενο ωστόσο παραμένει όχι μόνο πόσοι από τους επιτυχόντες θα ‘ρθουν να εγγραφούν, αλλά κι πόσοι από αυτούς θα παρακολουθούν τα μαθήματα του τμήματος. Είναι γνωστό ότι κάθε χρόνο είναι πολύ μικρότερος ο αριθμός αυτών που γράφονται στη σχολή και ακόμη μικρότερος αυτών που παρακολουθούν από αυτούς που εισάγονται.
Ο κ. Καρκάνης απέδωσε την απροθυμία εισαχθέντων να παρακολουθήσουν κύρια στην έλλειψη μόνιμου διδακτικού προσωπικού και λιγότερο στα κτιριακά προβλήματα. «Το τμήμα έχει μόνο τέσσερις καθηγητές μόνιμους, καταλαβαίνετε έτσι δε μπορεί να λειτουργήσει όπως πρέπει. Εμείς ζητάμε συνεχώς τα δυο τελευταία χρόνια την πρόσληψη οκτώ μόνιμων καθηγητών, ώστε να καλύψουμε τις δώδεκα οργανικές θέσεις, αλλά δυστυχώς δεν εισακουόμαστε», τόνισε.
Να σημειώσουμε ότι το τμήμα είχε πολύ μεγάλη βουτιά στις βάσεις εισαγωγής, η οποία έφτασε στα -2424 μόρια. Ο χαμηλότερος βαθμός εισαγωγής ήταν το 7,09 και ο υψηλότερος το 10,2, ενώ πέρυσι ήταν το 10,13 ο χαμηλότερος και το 16,6 ο υψηλότερος. Από φέτος άλλαξε και το σύστημα των εξαμήνων και όσοι γραφτούν και παρακολουθούν θα είναι από την αρχή του ακαδημαϊκού έτους.
Αναφορικά με το κτιριακό ο κ. Καρκάνης τόνισε ότι αυτό που συζητούσαν χθες είναι οι διαθέσιμοι χώροι του κτιρίου που στεγάζεται σήμερα το τμήμα και κατέληξαν πως ακόμη και αν παρακολουθήσουν όλοι οι επιτυχόντες δεν θα δημιουργηθεί απολύτως κανένα πρόβλημα με τους χώρους.
Παράλληλα, χθες είχαμε ακόμη μια ευχάριστη εξέλιξη με το ΤΕΙ, αφού αμέσως μετά την πληρωμή της πράξης αναλογισμού για τη διάνοιξη του δρόμου, εκδόθηκε η οικοδομική άδεια. Πλέον έχει ολοκληρωθεί ο φάκελος του ΤΕΙ και μπορεί να προχωρήσει η διαδικασία για τη δημοπράτησή του, έστω και με πέντε χρόνια καθυστέρηση!!!
 από ΅Ώρα της φωκίδας¨

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου